Vols millorar el teu català?

846

En marxa el programa del Voluntariat per la llengua per facilitar un entorn de comunicació oral a les persones que aprenen o volen millorar el català i, també, les  primeres inscripcions per a cursos de nivell superior C2 a través del Consorci per a la Normalització Lingüística que comença a finals d’aquest mes de febrer.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla habitualment català, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles lingüístiques es troben una hora a la setmana per fer conversa en català d’una manera informal, relaxada i distesa quan i on decideixen.

Per tal de poder dur a terme l’activitat es busquen persones voluntàries amb ganes de conversar i de fer noves coneixences, i persones aprenentes que vulguin llançar-se a parlar el català que ja saben. La dinamitzadora del programa a l’Anoia s’encarregarà de formar les parelles lingüístiques, d’assessorar-les i de fer-ne tot el seguiment per tal que les trobades siguin tot un èxit.

El VxL és una bona oportunitat per conèixer persones d’arreu del món i les seves cultures, la qual cosa aporta un munt d’avantatges: és una eina de coneixement mutu, de cohesió social, de solidaritat, de passar-s’ho bé; en definitiva, d’enriquiment personal.

Totes les persones interessades a participar-hi o que necessitin més informació poden escriure un correu electrònic a vxl.montserrat@cpnl.cat o entrar al portal vxl.cat. També presencialment al Biblio@ccés dels Hostalets de Pierola en el seu horari habitual: de dilluns a divendres de 16.30 a 20.00 i dimarts i dijous de 10.00 a 14.00 i emplenar la fitxa que tramitarà l’àrea de Cultura de l’Ajuntament. Per inscriure-s’hi cal ser major de 18 anys.

Cursos de nivell avançat
.
Per altra banda, els dies 21 i 22 de febrer s’obre la inscripció als cursos de nivell superior (C2) en la modalitat en línia i pel qual cal acreditar el C1 o fer una prova de validació.
.
De cara al mes de març hi haurà també les inscripcions als cursos de la resta de nivells, alguns d’ells presencials i que es podran consultar al web del Consorci per a la Normalització Lingüística.
Comparteix