Xavi Villanueva presenta el seu documental davant dels seus veïns

1080

L’hostaletenc i cineasta Xavi Villanueva va presentar, el passat dissabte 3 de juny, el documental ‘Anatomia d’un Festival’ amb el suport de l’Associació per la Cultura dels Hostalets de Pierola.

Es tracta d’un complet reportatge entre bastidors del FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) que se celebra l’última setmana del mes d’agost durant 5 dies. El documental, a través de l’experiència de Villanueva com a càmera del FITAG en l’última dècada, explica quines són les dificultats, la implicació i l’esforç de tots els agents d’un esdeveniment que compta amb el reconeixement i l’èxit en cada edició. Un bon muntatge i la intervenció d’organització, companyies, tècnics, públic amb gent de diferents nacionalitats fan que l’espectador senti la força que representa la gran família d’un dels festivals de teatre més prestigiosos del món. I és que, com diu la cinta, el propòsit del FITAG, amb la feina de moltíssima gent, és la d’oferir cinc dies per ser feliç.

Destacar que Xavi Villanueva va ser guardonat per ‘Anatomia d’un Festival’ amb el millor reportatge de teatre en els premis ESCENAMATEUR 2017 el passat mes d’abril en una cerimònia a Madrid.

Pel que fa a la presentació als Hostalets, la projecció va tenir lloc a l’auditori de Cal Figueres amb un pica-pica en sortir i la venda del DVD. Els assistents a l’acte també van tenir l’oportunitat d’adquirir el contingut audiovisual creat per Villanueva del 2006-2016 i que podeu veure en un resum a la pàgina web de la seva productora: http://www.abismoproducciones.es.

Podeu consultar fotos de la presentació del documental prement aquí.

Comparteix