Llum verda al nou poliesportiu cobert dels Hostalets de Pierola

785

Les obres de construcció de la nova instal·lació poliesportiva s’iniciaran durant el mes d’abril i tindran una durada d’entre 6 a 8 mesos. 

Durant la Junta de Govern pública celebrada el passat dijous, 25 de gener, el govern local dels Hostalets de Pierola va aprovar el projecte executiu per a la construcció del nou pavelló poliesportiu cobert, tipus PAV-2.

Dijous vinent, 8 de febrer a les 19h a l’auditori de Cal Figueres, se celebrarà una presentació pública i oberta a tots els veïns dels Hostalets de Pierola que vulguin conèixer el projecte.

Característiques tècniques
El pavelló se situa sobre l’antiga piscina en desús, simètricament disposat i a la vertical de
l’edifici existent, s’agafa un espai de les antigues pistes de tenis, manté superfície suficient per al condicionament de tres pistes de pàdel i espai esportiu complementari al pavelló.
El complex esportiu es completarà amb la pista esportiva del davant.

Es proposen dos accessos principals diferenciats al poliesportiu municipal:
Un nou accés a peu de pista del poliesportiu, des del carrer Doctor Trueta, a la
cantonada amb el carrer 11 de Setembre. Aquest accés es planteja per a les ocasions on s’utilitzi el poliesportiu per a festes, concerts i altres actes, on hi puguin entrar vehicles per
descarregar material. Es concep com un gran espai obert actuant de vestíbul per a
festes o esdeveniments assenyalats, on s’hi podria ubicar un bar, consignes, taquilles, etc.
L’altre accés independent des del carrer, i a peu pla, donant entrada al poliesportiu per la
planta superior (grades) i assegurant una bona accessibilitat per les persones amb mobilitat reduïda, amb espais de terrasses i la possibilitat d’ús del bar del poliesportiu.

Edifici
Una coberta sinuosa autoportant, amb estructura molt senzilla, cobreix la pista.
Entre la pista i l’antic edifici hotel es disposen els serveis generals amb accés a peu pla i
zones de serveis i vestuaris a sota, a peu de pista .

Configuració general
El pavelló s’organitza seguint les directrius del PAV-2 del Consell Català de l’Esport. Això es
tradueix en una gran optimització de les superfícies i recorreguts dels esportistes.
L’edifici s’organitza en dues plantes:
La planta d’accés (PLANTA PRIMERA) integra totes les dependències públiques dels
espectadors, les grades, un bar i la sala auxiliar. També integra un espai de recepció,
control i gestió.
La planta pista (PLANTA BAIXA) integra els vestidors i les dependències de la pista
poliesportiva, amb recorreguts diferenciats de peus nets i peus bruts. Els vestidors faran les dependències de filtre.

Programa funcional
El poliesportiu es planteja com un equipament que forma part del complex municipal
objecte del present projecte, al voltant d’aquest s’agruparien totes les activitats esportives i es centralitzarien tots els serveis, donant servitud a la pista poliesportiva de dimensions
44x22mts. (seguint requisits i directrius del Consell Català d’Esports per a un PAV-2).

El programa inclou els vestidors col·lectius, vestidors per a grups i tècnics-àrbitres,
magatzems, instal·lacions; però també uns vestidors per als jugadors de pàdel de les pistes
annexes. Aquests vestidors, que inclouen també un lavabo, tenen un accés independent a
l’exterior, sense interrompre l’activitat de la pista esportiva. Es podrien utilitzar també com a camerinos per als artistes en concerts o actuacions puntuals.

Com a complement a aquest equipament esportiu es proposen dues sales polivalents
annexes d’una superfície de 96m2 aproximadament, per fer activitats dirigides o
disposar d’un gimnàs o tatami. Una d’aquestes sales, en una primera fase, s’utilitzaria com a
bar, gestionat de manera independent al pavelló, amb la possibilitat d’utilitzar la terrassa
existent en l’àmbit d’accés. En els dos casos es tractaria d’espais oberts, lluminosos i
relacionats amb l’esport.

Pressupost
L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola té previst invertir al voltant d’1.300.000€.

Comparteix