La pluja afecta l’IE Renaixença

7

Arrel de l’aiguat d’aquest dijous 17 d’octubre al matí que ha afectat de ple els Hostalets de Pierola, les instal·lacions dels barracons de l’Institut Escola Renaixença han patit l’entrada d’aigua fent que no es puguin tornar a utilitzar fins la setmana que ve. L’Ajuntament ja ha posat a disposició espais alternatius per garantir l’activitat lectiva.

Aquest matí d’octubre s’han comptabilitzat 31,4 litres d’aigua amb fortes ratxes de vent, la màxima de 64.8 km/h. Això ha causat que entrés l’aigua de la tempesta al barracó de 4t d’ESO de l’IE Renaixença i quedessin dues aules completament inutilitzables per a avui i demà.

Ràpidament, la Direcció del Centre s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament. L’alcalde i el primer tinent d’alcalde, Daniel Vendrell i Gerard Parcerisas, han visitat les instal·lacions per comprovar-ne els desperfectes. S’ha acordat que divendres, 18 d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO facin classe a equipaments municipals com l’Auditori Cal Figueres i el Casal de la Gent Gran.

Per altra banda, també s’ha comunicat aquesta incidència -que no és el primer cop que passa- al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. En aquesta línia, des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament s’està treballant a fons per evitar que la situació es repeteixi. Recordem que l’administració competent de les instal·lacions és el propi Departament, però que l’Ajuntament està assumint el cost del lloguer des de que es van ubicar els barracons a terrenys municipals.

Durant l’exercici 2023 el Departament d’Educació va canviar el criteri d’ampliació de l’Institut Escola Renaixença, passant de les dues línies inicialment previstes a una línia i mitja en què s’està treballant en l’actualitat. Això ha provocat una demora en la tramitació i està allargant l’inici de els obres. Conseqüentment, els alumnes segueixen als barracons amb unes condicions que no són les desitjades.

Comparteix