Publicació de videoactes i l’agenda d’alcaldia

579
Des de l’àrea de Transparència de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i en el marc de les tasques d’actualització dels diferents ítems de valoració, recentment s’estan aplicant noves mesures en aquest sentit amb la implementació de les videoactes digitals de les sessions plenàries o l’agenda d’alcaldia de consulta pública.
.
Des de fa uns mesos que, des de l’Ajuntament s’està treballant per millorar l’índex de transparència i posicionar l’administració local en una gestió més fàcil i accessible a la informació que genera. Una de les eines vinculades en aquest sentit va ser la implementació, a principis d’any, de l’App municipal amb l’apartat  ‘Digues la teva‘ o l’opció de notificar incidències i establir una comunicació molt més fluïda entre ciutadans i Ajuntament. Amb aquest canal, que inclou avisos, notícies, agenda, reserva d’entrades telemàticament i altra informació d’interès es va desactivar la llista de difusió de Whatsapp, un servei que ara queda per casos d’emergència fora de l’horari d’atenció al públic. La posada en marxa de l’App municipal amb tots els permisos i accés des de les plataformes compatibles amb Android i IOS va suposar un cost de 4.006€ (+IVA).
.
Per altra banda, cal destacar també les actuacions més recents amb les videoactes digitals que complementen les filmacions que s’emeten en directe de les sessions plenàries amb un tractament i un certificat oficial. Des del passat mes de setembre s’ha implementat aquest sistema que reuneix tots els requisits legals i que ha costat 2.995€ (+IVA) amb càmera i targeta de so específica inclosa i instal·lada a l’Auditori Cal Figueres, assessorament tècnic i el manteniment durant el primer any. Amb aquest nou sistema, s’agilitza la consulta ja que permet passar molt fàcilment d’un punt a l’altre de l’Ordre del dia o al moment de votació de cadascun d’ells.
.
I per últim, també s’ha publicat l’Agenda d’alcaldia, un apartat a la pàgina web on es pot consultar el calendari de l’alcalde, Gerard Parcerisas, i es pot veure quina és l’activitat prevista amb les principals reunions, actes i programació per als pròxims dies respectant-ne els detalls, tal com estableix la llei de protecció de dades. L’agenda es pot visualitzar a hostalets.cat/alcaldia.
Comparteix