La importància de l’activitat física

244

A través de l’article que mensualment publica el CAP de Piera, aquest abril ens fem ressò de la importància de mantenir l’activitat física en el dia a dia i evitar el sedentarisme i la inactivitat. La importància de mantenir-se actiu físicament genera un seguit de beneficis que cal mantenir, especialment, en l’adolescència i en edat adulta.

El cos humà està preparat per moure’s, de fet, té la necessitat de fer-ho. Tot i això, la pràctica d’activitat física a la població és cada vegada menys freqüent. Les iniciatives per promoure estils de vida saludables emfatitzen la importància de tenir activitat física diàriament, evitant al màxim el sedentarisme i la inactivitat.

Múltiples estudis han demostrat que la pràctica d’activitat física de manera regular i adequada proporciona beneficis per a la salut: pot prevenir i ajudar a controlar moltes de les malalties cròniques més freqüents com les cardiovasculars, diabetis tipus 2 i alguns tipus de càncer. A més, millora el benestar mental, redueix els símptomes d’ansietat i estrès, augmenta la qualitat del son i minimitza el risc de depressió.

L’OMS recomana, en nens i adolescents, la pràctica d’un mínim de 60 minuts al dia d’activitat física d’intensitat moderada i 3 cops a la setmana, la pràctica d’una activitat més aeròbica. En adults, la recomanació és 30 minuts al dia i un mínim de 3 cops a la setmana de pràctica d’exercicis multicompetent, on s’inclouen exercicis de força, equilibri i flexibilitat.

És molt important que, previ a l’inici d’exercici físic, es prepari el cos amb un escalfament i, en finalitzar, es torni el cos a l’estat de calma amb una sessió d’estiraments.

Cada moviment compta i sempre és millor que res.

Comparteix