Alerta i prevenció per l’onada de fred

1172

Aquesta propera matinada es produirà una primera baixada de les temperatures. Durant tot el dimarts la sensació de fred serà acusada però serà a partir de la tarda nit quan es podran assolir les temperatures mínimes extremes a gairebé tot el país.

Es preveuen glaçades de manera generalitzada, fins i tot al litoral. Aquest episodi s’allargarà com a mínim fins dijous. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb el de temperatura mínima extrema: temperatura inferior al percentil 2 de la temperatura mínima diària, és a dir, que només en el 2% de dies de tota la mostra, la temperatura mínima en els mesos més freds ha estat inferior a aquest valor. Consulteu aquí el percentil 2 del vostre municipi.

Recomanacions generals per fred:

 • Cal que us mantingueu informats de les previsions del temps i de les instruccions que donin les autoritats. Si us heu de desplaçar, consulteu l’estat de la xarxa viària i les rutes a seguir:

  Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)

  Servei Català de Trànsit

  Portal de la mobilitat

  012 Atenció Ciutadana

 • Estigueu atents als vostres familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.
 • En situació d’emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, twitter, etc.).
 • Recordeu, si necessiteu ajut durant l’emergència, truqueu al 112.

PER OBTENIR MÉS INFORMACIÓ:
Predicció i SMP
Predicció municipal
Consells d’autoprotecció per a la població

Comparteix