Animals de companyia: Estimar-los és cuidar-los i… complir amb la normativa

1833

Als Hostalets de Pierola està vigent l’ordenança que regula tinença dels animals de companyia i recull els drets i deures dels seus propietaris. També exposa les sancions per no complir amb la normativa.

La normativa regula aspectes tant importants com el benestar dels animals, la seva higiene, les responsabilitats de les persones propietàries, com han de circular pels carrers, prohibeix les defecacions als espais públics i indica quina documentació identificadora han de portar, en tot moment, tant l’animal com els propietaris.

Entre les competències de la Guàrdia Municipal dels Hostalets de Pierola hi ha la vigilància, el control i el compliment de la normativa sobre tinença d’animals de companyia. Al llarg de l’any la Guàrdia Municipal realitza actuacions amb animals domèstics abandonats o desfermats, bàsicament gossos. Un nombre important d’aquests serveis comporta la identificació de l’animal i el retorn al seu propietari. En d’altres casos, amb o sense identificació de l’animal, aquest és retirat pels serveis de Font-Galí, l’empresa encarregada de fer-se càrrec dels animals de companyia abandonats. També es tramiten denúncies per incompliment de l’ordenança sobre animals de companyia perillosos.

Telèfon d’avís per denúncies: 93 771 20 49

A continuació pots visualitzar i descarregar la normativa sobre tinença d’animals de companyia:

Comparteix