L’arbre dels records, dissabte al migdia

126

Aquest dissabte 15 de maig, els Hostalets de Pierola s’afegeix al projecte que promou l’associació Little Stars per donar un espai al dol perinatal i visualitzar un fet dolorós per a moltes famílies com és la pèrdua d’un embrió o un nadó en dates pròximes al naixement. L’acte tindrà una primera part a l’auditori i acabarà al cementiri amb una enlairada de globus.

L’àrea de Salut, després de dos ajornaments a causa de la pandèmia, presentarà aquest dissabte el projecte de L’arbre dels records als Hostalets de Pierola. Es tracta d’un espai per al dol perinatal que es podrà visitar al cementiri municipal. L’objectiu és visualitzar un fet que moltes famílies pateixen amb la mort d’un embrió, fetus o nadó les setmanes al voltant del naixement. Encara ara aquest és, malauradament, un tema tabú que en moltes ocasions queda silenciat.

Des de l’associació Little Stars, amb seu al Bages, promouen que als municipis hi hagi un espai (preferiblement als cementiris) on les famílies que hagin patit una pèrdua gestacional puguin reflexionar sobre aquest fet per tal de facilitar-los l’elaboració del dol. L’espai consisteix en un ametller (simbolitza el cicle de 9 mesos que dura la seva floració i també un embaràs) i una placa commemorativa que quedarà fixada al cementiri municipal.

Pel que fa a la presentació d’aquest dissabte, l’acte es dividirà en dues parts: A les 11.00 a l’auditori Cal Figueres amb explicacions i suports digitals i, a les 12.00, al cementiri municipal amb lectures, música en directe, descobriment de la placa i enlairada de globus biodegradables.

Comparteix