Avís de fred i neu des d’aquest dilluns fins dimecres

1634

En base a les previsions meteorològiques i per les afectacions que es preveuen que se’n poden derivar, s’ha activat el pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’ALERTA.

Es mantenen les previsions de nevades generalitzades a Catalunya des d’avui fins a dimecres. Començarà a nevar a partir del migdia cap al nord-est i s’anirà estenent a la resta del territori a partir de la tarda. La cota de neu serà entorn els 200 metres amb tendència a baixar fins el nivell del mar. Els gruixos acumulats seran de més de 10 cm al Prepirineu, al nord de la depressió Central i a la serralada Transversal.

Dimarts les nevades es mantindran de forma extensa, es preveuen gruixos al litoral d’entre 0-3 cm i a la resta del territori es registraran entre 3 i 10 cm. Cal destacar que al Prepirineu es podran superar els 20 cm.

El dimecres l’episodi s’allargarà fins la tarda. A partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord. Excepte al vessant sud del Prepirineu on les nevades persistiran fins la tarda.

Afectacions Viàries: A continuació es relacionen les vies principals que poden quedar afectades: C-25, C-17, C-16, C-55, C-58, C-14, A-2, AP-7, C-32 i N-II.

Cal estar atent a la informació del web d’incidències en temps real del SCT:
http://cit.transit.gencat.cat. En algunes d’aquestes vies es poden produir restriccions a la
circulació de camions a partir de la tarda.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l’enllaç
http://interior.gencat.cat/nevades

 

Comparteix