El Bat Night al CRIP ens acosta al món dels ratpenats

683

El passat dissabte 24 de setembre, les instal·lacions del CRIP van acollir una tarda i vespre temàtics per conèixer-ho gairebé tot sobre els ratpenats.

Tres activitats diferenciades van marcar una experiència familiar, divertida, didàctica i estimulant. Per una banda, una exposició i tallers pensats per a totes les edats endinsaven els visitants a familiaritzar-se amb aquests animals que, tradicionalment, es relacionen amb vampirs però que disposen d’un munt de propietats i característiques que res tenen a veure amb la seva fama.

La xerrada del Dr. Carles Flaquer va servir per conèixer moltes d’aquestes peculiaritats que fan del ratpenat un mamífer molt més proper i aliat dels humans del que ens pensem. Dades com que viuen 40 anys o més, que poden menjar fins a un terç del seu pes en insectes en un dia, la gran varietat, mides i tipus d’exemplars repartits en tot el món, o desmitificacions com que en realitat no són cecs, van fer que els assistents s’encomanessin de la passió per aquests animals que el ponent transmetia durant l’exposició.

Per acabar, a través de detectors d’ultrasons es va poder comprovar diferents cants en directe d’exemplars que sobrevolaven la zona i que, sense aquests aparells, l’oïda humana és incapaç de percebre.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Ramas, va aprofitar l’ocasió per agrair la participació de tothom, la bona organització per part també del CRIP i l’oportunitat de descobrir tantes coses dels ratpenats en un ambient proper que va fer que la tarda i vespre fossin del tot productius.

Més informació sobre els ratpenats aquí  i imatges de la jornada prement aquí.

Comparteix