Visita al Celler de Can Grau Vell

664

L’alcalde dels Hostalets de Pierola, la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació i la prospectora del projecte Anoia Activa del Consell Comarcal de l’Anoia han reactivat les visites al teixit empresarial del municipi, recentment, amb el celler de Can Grau Vell que elabora vins de forma artesanal.

La representació hostaletenca va ser rebuda, aquest dilluns 20 de setembre per Jordi Castellví i Agut, responsable de Can Grau Vell.

El celler, ubicat al vell mig de la vall de Pierola, just darrere de Can Pujol de la Muntanya, pot presumir de ser un dels més propers al massís de Montserrat. L’indret és magnífic.

Fa uns vint anys que el Jordi es dedica a elaborar els seus propis vins, collits a mà i treballats artesanalment. Al voltant de tres hectàrees de la finca les destina a la vinya, on s’hi poden trobar cinc varietats de raïm. Hi predomina la Syrah i la Garnatxa Negra i, en menor mesura, Cabernet Sauvignon i Monastrell.

Parts de la vinya tenen certes similituds amb la zona del Priorat, com la zona superior, amb terrasses de dos tipus de sòls; una part de llicorelles i una altra de terres vermelles pedregoses. A mesura que la parecel·la perd alçada, les terres són més fines i menys pedregoses.

El resultat són quatre ampolles, tres de vins negres (Tramp, Alcor i Supertramp) i una de rosat (Quike). Un 25% de la producció marxa fora del territori (Estats Units, Bèlgica, Suïssa…). La resta es consumeix al país, principalment a restaurants.

Fa uns deu dies que han acabat la verema i ens comenten que és el primer cop que comencen a collir a l’agost, concretament el dia 31. El canvi climàtic també té les seves conseqüències en aqueset sector. Igualment degut al clima, pel que fa a la sequera de l’hivern i la primavera, la producció se situa entre el 30% i el 40% del total, però el raïm és d’una major qualitat. Per tant, tot i que hi haurà menys ampolles que en la verema del 2020, s’estima que seran d’unes característiques òptimes.

Comparteix