Conferència sobre gossos i teràpia amb nens

1091
El passat divendres 10 de març a la tarda va tenir lloc a l’auditori de Cal Figueres una interessant conferència organitzada per l’Associació per la Cultura dels Hostalets de Pierola.
La terapeuta Patricia Duran Zurita es va encarregar d’explicar com n’és d’important la participació de gossos en diferents àmbits i com, aquests animals, ensinistrats especialment per aquesta funció, poden ser clau en la teràpia assistida per a nens amb trastorns del desenvolupament.
Es va posar de manifest els casos de nens amb autisme, un grup de trastorns que afecta la comunicació i l’aprenentatge i que s’ha vist augmentat exponencialment en les darreres 4 dècades. Duran va explicar com aquests nens troben en els gossos una eina molt bona per avançar en la relació amb el món exterior i com, gràcies a l’ús terapèutic i sempre sota supervisió professional, aquests animals es converteixen en un element de cohesió entre els diferents agents que formen part de la vida del nen. Una funció que es regula segons la necessitat individual de cada cas. En finalitzar la xerrada, el públic assistent va poder compartir experiències i preguntar sobre aspectes més específics.
Més imatges prement aquí.

 

Per a més informació podeu consultar la pàgina web:
http://www.escalairis.com/index.html.

Comparteix