Conveni de col·laboració entre Dispiera i l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola

1972

El conveni de col·laboració amb Dispiera té l’objectiu de donar suport a totes les activitats a favor de la inclusió de les persones amb discapacitats que efectua l’associació.

El conveni signat durant la darrera setmana estableix un marc de col·laboració entre Dispiera i l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola a través del qual, ambdues institucions, es comprometen a col·laborar a favor de la inclusió social de les persones amb discapacitats. L’aportació econòmica que aportarà l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola serà de 2.000€ anuals.

L’associació Dispiera va començar a treballar l’any 2004 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) i, alhora, oferir suport a les seves famílies.

Actualment hi estan associades 28 famílies, entre les que també hi ha dels Hostalets de Pierola, que conviuen amb alguna persona afectada i s’ofereixen serveis a moltes més.

La missió de Dispiera és: 

Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de Piera i la comarca de l’Anoia i de les seves famílies, prestant serveis i recursos que els garanteixin una igualtat d’oportunitats socials i de participació en l’entorn.

Línies d’actuació i programes:

  • Educació en el lleure per a persones amb discapacitat intel·lectual (DID): Des d’aquest programa es desenvolupen els projectes d’esplai els dissabtes, casals per vacances, colònies, sortides culturals i diverses activitats de lleure en els caps de setmana: musicoteràpia, equitació adaptada, natació, tallers artístics, entre altres.
  • Suport i informació a les famílies dels afectats. Es programen conferències, cursos, grups de suport familiar, i altres activitats que permeten als familiars i cuidadors millorar el coneixement sobre la problemàtica en que es troben i donar-los recursos per actuar millor davant d’aquesta.
  • Formació, inclusió i participació en la comunitat. Des d’aquesta àrea es treballa per sensibilitzar a la població de Piera i comarca, especialment, de la realitat i necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies a la vegada que es vetlla per la inclusió d’aquest col·lectiu en tots els àmbits (salut, educació, lleure, treball, formació…) i es fomenta la participació en les activitats socials, culturals, esportives i lúdiques de l’entorn: Fires, Festes Majors, esdeveniments esportius locals i comarcals…
  • Reivindicació social dels drets i deures del col·lectiu. Des d’aquesta vessant es treballa amb altres entitats afins per tal de vetllar pels interessos de les persones amb discapacitat i les famílies fomentant el compliment dels drets a la salut, educació, treball i lleure reconeguts per l’Estatut de Catalunya i la Constitució espanyola.

Dades de contacte de Dispiera:

Email: dispiera@gmail.com

Telèfon: 686 72 11 55

Xarxes Socials: Facebook, Twitter, Instagram i Youtube.

Comparteix