Acord entre empresa i Ajuntament

1113
Aquest dimecres va tenir lloc la signatura del conveni de col·laboració entre l’empresa PreZero i l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola amb motiu de l’ampliació de les instal·lacions del Dipòsit Controlat de Can Mata, fruit del resultat de la consulta del 21M de l’any passat i que deixarà a les arques municipals més de tres milions i mig d’euros extres.
.
El conveni signat deriva de la proposta que l’empresa explotadora, Cespa en aquell moment, va fer davant la consulta popular del 21 de març de 2021 en cas que guanyés l’opció d’ampliar l’abocador, que va de les cel·les 16 a la 19. Uns mesos més tard, l’empresa espanyola va vendre el seu negoci de medi ambient a l’alemanya PreZero, la qual cosa ha fet que l’acord no s’hagi pogut concretar fins ara.
.
Finalment, però, en el document signat aquesta setmana es preveu que l’empresa aporti a l’Ajuntament la quantitat econòmica de 3.620.000€ fraccionada en tres pagaments:
  • 1.510.000€ a partir dels 30 dies naturals posteriors a la signatura del present conveni.
  • 1.300.000€ quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’aprovació definitiva de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries.
  • 810.000€ en el moment que es publiqui al DOGC l’aprovació de l’Autorització Ambiental Integrada i PreZero disposi de tots els permisos municipals.

Per altra banda, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es compromet a impulsar i a col·laborar en tot el que sigui necessari, sempre actuant d’acord amb la normativa aplicable i vigent, per a la tramitació de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries de planejament local del municipi, que inclogui l’aprovació inicial i provisional de la citada modificació.

Comparteix