El CRIP inicia un nou curs d’activitats educatives

386

Els alumnes de l’Institut Escola Renaixença, des del cicle inicial fins a 4t d’ESO, han visitat aquestes primeres setmanes de curs escolar el CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica) dels Hostalets de Pierola.

Més de 440 alumnes acompanyats pel professorat del centre han participat un any més d’aquesta iniciativa que els permet fer una incursió al món de la paleontologia i acostar-se al patrimoni fòssil del municipi, per tal de conèixer les característiques més rellevants d’aquests éssers que van viure al nostre territori fa més de 12 milions d’anys.

Des del curs 2016-17 cadascuna de les classes del centre s’identifiquen amb el nom d’un animal de la fauna fòssil del Miocè recuperada als jaciments dels Hostalets, i enguany s’ha completat la sèrie amb la incorporació del alumnes de 4t de l’ESO.

En aquestes visites es fa un repàs als principis de la paleontologia, la formació de fòssils i com era Els Hostalets de Pierola en aquella època. També es duen a terme dinàmiques i jocs de preguntes per donar a conèixer les característiques de l’animal que dona nom a les seva classe. En el cas dels alumnes d’ESO s’ofereix una aproximació més teòrica i tècnica dels estudis paleontològics.

Al llarg del curs es manté la col·laboració i suport del CRIP amb el centre, per tal de fer seguiment i acompanyar les diferents classes en les activitats i treballs que desenvolupen a l’aula.

El CRIP ofereix la possibilitat de fer visites comentades, per a totes les edats, i un taller de petjades, els dissabtes de 10 a 14 hores i de 17 a 19 hores i els diumenges de 10 a 14 hores.

Per a més informació i reserves podeu visitar el web www.crip.cat.

CRIP
Av. Els Hostalets de Pierola / Aureli Roviralta
93 779 71 70 | info@crip.cat

Comparteix