Desmuntant les violències de gènere

839

Diumenge passat a la tarda es va dur a terme el primer acte organitzat per l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola en el marc del Dia Internacional de les Dones.

En aquesta ocasió, la regidora Marta Casas va iniciar la trobada a l’auditori de Cal Figueres amb un vídeo que s’ha fet viral a Internet i que mostra la força de diferents dones de cultures i condicions variades però que s’uneixen amb l’objectiu de reclamar igualtat i respecte en un fons musical i unes imatges espectaculars.

Tot seguit va tenir lloc la xerrada «Desmuntant les violències masclistes» a càrrec d’Isabel Muntané, codirectora del Màster Gènere i Comunicació (UAB) i periodista. Muntané va fer una lectura crítica als mitjans que va permetre prendre consciència del tracte desigual que sovint té la premsa i d’expressions mal utilitzades que acabem per normalitzar. També es van mostrar xifres i un divertit vídeo desenfadat final on un grup de noies denunciaven les desigualtats i abusos que, malauradament, encara són vigents i que resumia el que havia estat la xerrada. Com a cloenda es va servir un petit refrigeri per als assistents.

Per altra banda, dimecres al vespre, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, mig centenar de veïns van poder gaudir de la projecció de la pel·lícula María (y los demàs) que basa el seu relat en diferents rols familiars i que va comptar, també, amb la presentació i comentari de Joan Mirallet.

Totes les imatges aquí.

Comparteix