Dia Internacional del Dol Perinatal

392

Aquest dissabte 15 d’octubre es commemora el Dia Internacional del Dol Perinatal. L’any passat es va inaugurar un espai per al dol perinatal al nostre poble. Entre els dies 15 i 23 les persones que ho desitgin podran col·locar missatges en unes estrelles de fusta a l’Arbre dels records.

El projecte de L’arbre dels records es tracta d’un espai per al dol perinatal que es pot visitar al cementiri municipal. L’objectiu és visualitzar un fet que moltes famílies pateixen amb la mort d’un embrió, fetus o nadó les setmanes al voltant del naixement. Encara ara aquest és, malauradament, un tema tabú que en moltes ocasions queda silenciat.

Des de l’associació Little Stars, amb seu al Bages, promouen que als municipis hi hagi un espai on les famílies que hagin patit una pèrdua gestacional puguin reflexionar sobre aquest fet per tal de facilitar-los l’elaboració del dol. L’espai consisteix en un ametller (simbolitza el cicle de 9 mesos que dura la seva floració i també un embaràs) i una placa commemorativa fixada al cementiri municipal.

Per visibilitzar aquest fet i anar trencant-ne el tabú, coincidint amb el 15 d’octubre s’il·luminarà la Torre del Sr. Enric de colors rosa i blau – que simbolitzen aquest dol – i es deixaran unes estrelles de fusta al peu de l’Arbre dels records. Tothom que ho desitgi pot escriure un missatge a la fusta i penjar-lo a les branques de l’ametller. El Cementiri Municipal restarà obert al públic els dissabtes i diumenges 15, 16, 22 i 23 de les 8.30 a les 14.30.

 

Comparteix