Emotiu agermanament amb Rivalba

908

paleoruta-2Aquest cap de setmana s’ha celebrat una sèrie d’actes en el marc de l’agermanament dels Hostalets de Pierola amb Rivalba di Castello. Un nou retrobament que ha recuperat l’emotivitat d’uns intercanvis culturals que tindran continuïtat en el futur.

El passat divendres, 18 de novembre es va reprendre l’agermanament amb el municipi de Rivalba di Castello. A les 19h es va efectuar la rebuda oficial a l’auditori de Cal Figueres, un acte ple d’emotivitat, record i germanor. Van començar els Falcons de Piera fent una mostra de figures representatives.

Posteriorment van pujar a l’escenari l’ex-alcalde Pedro Barbado, iniciador de l’agermanament, Davide Rosso, alcalde del Comune di Rivalba i Daniel Vendrell, alcalde dels Hostalets de Pierola. Els parlaments de tots tres van deixar missatges de germanor entre ambdós municipis, i sobretot d’esperança per compartir plegats un futur en comú.

En acabar els parlaments es van cantar els himnes nacionals d’Itàlia i Catalunya i tot seguit es va presentar el vídeo amb la història de l’agermanament i els viatges d’intercanvi.

Per acabar l’acte, els Falcons de Piera van tornar a sortir a l’escenari i aquesta vegada amb el suport de dos joves rivalbesi que es van atrevir a formar part de les figures humanes.

Cap a les 20.30h la Sala-Teatre del Casal Català va acollir el Sopar de Germanor entre les dues comunitats. Gairebé 200 persones van omplir la sala amb moltes ganes de passar una extraordinària nit. Durant el sopar, organitzat per les entitats Teca i Festa i Arc Juvenil es van succeir nombroses mostres de germanor entre els integrants de la delegació italiana i els hostaletencs. El moment més emotiu de la nit va arribar amb l’actuació de la cantant hostaletenca Abril Montmany, que va interpretar una sèrie de peces en català, anglès i italià. Seguidament va pujar a l’escenari la jove Carolina, una noia rivalbesi que també va oferir una cançó molt emocionant. Un cop finalitzades les actuacions, tothom va alçar la copa i es va fer un gran brindis pel futur de l’agermanament. En acabar, es van tancar les llums i la Sala-Teatre del Casal Català va esdevenir una disco on italians i hostaletencs van ballar fins anar a dormir.

L’endemà dissabte, els rivalbesi es van aixecar ben d’hora per passar el dia a Barcelona. Van visitar els principals espais turístics de la ciutat i van gaudir de la capital catalana. A la nit, la festa de germanor al Casal Català els esperava. Una nova oportunitat per compartir experiències i cultures.

Diumenge va ser el moment per a la paleontologia. Els agermanats van conèixer de primera mà les instal·lacions del CRIP i el Centre d’Interpretació i, posteriorment, van agafar les tauletes i van fer un viatge a fa 12 milions d’anys amb les P@leo_rutes per tal de conèixer el miocè i la seva principal figura: en Pau.

Per finalitzar l’estada, el darrer dinar de germanor va servir per tal que els alcaldes de Rivalba i Els Hostalets de Pierola mostressin la ferma voluntat de reprendre definitivament els viatges d’intercanvi i noves propostes que s’aniran definint al llarg de l’any que ve.

A continuació les millors imatges d’aquest emotiu agermanament.

Comparteix