L’Escola Renaixença, una escola “paleontològica”

3987

Els alumnes i mestres de l’Escola Renaixença dels Hostalets de Pierola han començat una iniciativa en col·laboració amb el personal del CRIP, per tal d’augmentar el coneixement dels nens dels Hostalets sobre el patrimoni paleontològic dels seu poble. Des del CRIP els hem anat a visitar i aquesta és la seva experiència.

D’una manera senzilla i divertida, s’ha decidit posar els noms a les classes de les espècies fòssils més rellevants trobades al terme municipal. Així doncs, ens trobem amb la classe de 3r B, que a partir d’ara es dirà classe Anchitherium nievei, o la classe de 3r A que passarà a ser la classe Pliopithecus canmatensis.

De la mà del personal tècnic del CRIP, els nens han pogut saber detalls de l’animal que els correspon aquest any i aniran aprofundint en aquest coneixement científic amb l’ajuda dels professionals i els mestres.

La rebuda per part dels nens ha estat magnífica, molts ja coneixien els animals de les seves anteriors visites al CRIP, però han aprofitat per preguntar tots aquells dubtes que se’ls acudien.

Aquesta setmana hem seguit presentant la fauna del Miocè a les classes i resolent què tenen d’especial els fòssils dels Hostalets i els seus noms científics quedaran sempre com a nom de les 17 aules que té l’escola.

Els més grans han pogut aprendre també perquè els noms científics estan escrits en llatí, què és un gènere o una espècie i quins canvis són els responsables de les extincions dels animals.

Comparteix