S’obre de nou el c. Escorxador

495

Després d’unes setmanes amb el pas tallat, aquest divendres s’ha habilitat de nou el tram recentment rehabilitat entre els carrers del Trull i d’Àngel Guimerà del carrer Escorxador a l’alçada de l’Hort del Sena, adquirit per l’Ajuntament el 2019, que s’ha enjardinat i també s’ha obert al públic.

En el projecte d’urbanització d’aquesta zona hi destaca un mural obra de l’artista anoienca, Núria Riba i Bosch que ha reproduït, a gran escala i amb pintura, la imatge d’un conjunt de dones mentre rentaven roba al safareig del Comú atès que era l’accés a aquest recinte municipal. La fotografia original està datada al 1913 i va ser obra de l’editor francès establert a Barcelona, Lucien Roisin Besnard.

El tram inclou dos sentits de la circulació sobre formigó lliscat, voreres amb llambordes i deu places d’aparcament que faciliten accés i estada als veïns d’aquest sector del nucli urbà. També incorpora 6 bancs per seure, baranes que separen l’espai rodat de la zona enjardinada i s’ha restaurat el safareig de l’antic Hort del Sena, la qual cosa completa un espai atractiu i que està cridat a ser un punt de trobada i passeig de veïns i visitants.

Després d’aquesta actuació hi ha previstes dues fases més. Una que afecta el tram entre el carrer del Trull i el carrer Major amb el projecte pràcticament enllestit i que s’exposarà al públic en pocs mesos i, més endavant, una segona a l’entorn de l’edifici de l’antic escorxador.

Notícia relacionada
Obres al carrer Escorxador

Comparteix