Alumnes hostaletencs finalitzen el Programa de Formació i Inserció

1602

El passat 22 de juny a la sala d’actes del Foment de Piera va tenir lloc la cloenda dels programes de formació i inserció PTT-PFI Anoia Sud pel que fa al curs 2015-16.

L’acte va comptar amb la presència de regidors i alcaldes de l’Anoia Sud; del subdirector general de Programes de Formació i Innovació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Estanislau Vidal Folch i de Joan Josep Alonso com a representant de la Diputació de Barcelona. També hi van assistir familiars, mestres i representants de les empreses on els alumnes han realitzat les practiques. Tots ells van voler acompanyar els joves en aquest acte per tal d’animar-los a continuar el seu camí a nivell formatiu i professional i felicitar-los pel treball fet durant el curs.

En el transcurs de l’acte, van intervenir professors, familiars, col·laboradors i alumnes que van explicar la seva experiència. A continuació es va reconèixer la tasca de les empreses col·laboradores i es  van lliurar les orles als alumnes. Tots ells van destacar l’oportunitat de créixer que els ha ofert aquest curs no només a nivell formatiu o professional sinó que també a nivell personal.

Els PFI-PTT acullen joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i els ofereixen formació professional i suport escolar per tal que, en el seu futur immediat, puguin retornar al sistema educatiu, mitjançant els cicles formatius de grau mig o bé obtenir el GESO.

En el nostre territori s’emmarquen dins d’un conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que conformem la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud (l’Ajuntament de Masquefa, l’Ajuntament de Capellades, l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia, l’Ajuntament de Piera, , l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, l’Ajuntament de la Torre de Claramunt, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i  l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Comparteix