COMUNICAT: Els Hostalets de Pierola qualifica d’errònies les informacions sobre l’abocador

1543

Les informacions fetes públiques pels ajuntaments de Masquefa, Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia són incorrectes i no es corresponen amb la realitat.

En compliment d’allò que estableix la normativa vigent i dins el marc de les seves competències, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha sotmès a informació veïnal la sol·licitud de modificació substancial de l’autorització ambiental integrada, promoguda per l’empresa Ferrovial Servicios S.A per tal d’explotar una nova cel·la al dipòsit controlat de residus de Can Mata.

Al respecte, els ajuntaments de Masquefa, Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia han fet públiques les al·legacions que han presentat. I en el cas de l’Ajuntament de Masquefa ha convocat una roda de premsa i també un ple extraordinari presentant una moció instant el tancament de l’abocador.

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, sense entrar a jutjar les accions dutes pels ajuntaments abans esmentats i pel Consell Comarcal de l’Anoia, vol deixar clar que les argumentacions expressades per alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal i l’alcalde de Piera són totalment errònies, infundades i no es corresponen amb la realitat del que s’està tramitant. També lamenta que es vulgui confondre la ciutadania amb afirmacions allunyades de la realitat.

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola vol deixar clar que en cap cas es tracta d’una ampliació de l’activitat, sinó de l’obertura d’una nova cel·la dins l’àmbit previst i aprovat l’any 2006, i que ja preveia la posada en marxa d’aquesta cel·la. El pla, aprovat en el seu dia, va donar lloc – entre altres activitats- a la construcció de l’Ecoparc4, que dona treball a vàries famílies dels Hostalets de Pierola, Piera i Masquefa, i també als nombrosos avantatges econòmics que gaudeixen els Ajuntaments de Masquefa i Piera, entre d’altres.

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola observa que no és la primera vegada que des d’algun poble veí s’exerceixen pressions per tal d’obtenir més millores econòmiques. Va passar amb el capítol d’olors, i ara és el moment d’una ‘ampliació’ que no es tal, sinó la posada en explotació d’una cel·la ja prevista i aprovada fa anys. L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola prega als consistoris veïns que informin amb el rigor i exactitud a la que estan obligats els servidors públics.

Per tal d’esvair qualsevol tipus de dubte al respecte, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola resta obert a qualsevol persona o institució que vulgui consultar la informació corresponent al dipòsit controlat de Can Mata o l’Ecoparc 4 de Can Mata, fet que fins al moment no han realitzat els ajuntaments de Masquefa, Piera o el Consell Comarcal de l’Anoia.

Afegir que la Generalitat de Catalunya, que és qui finalment va aprovar la qualificació dels terrenys per tal de donar cabuda a les instal·lacions actuals, disposa – evidentment- de tota la informació correctament expedientada i a l’abast de qualsevol ciutadà o institució. L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola prega, especialment a les institucions,  fer un ús correcte de la informació per tal de no expandir informacions inexactes i errònies.

Comparteix