Inici d’un nou curs

415

Aquest dimecres arrenca el curs escolar 2023-24 a l’Institut Escola Renaixença amb la novetat d’incorporar el 4t d’ESO, completant així l’oferta educativa del centre, actualment, amb 447 alumnes que se sumen a la cinquantena de places de la Llar d’Infants ‘La Granota’. També inicien les classes d’àmbit musical al CEM Cal Maristany.

S’acaben les vacances d’estiu i torna la rutina amb l’inici del curs escolar, aquest dimecres 6 de setembre, que afecta mig miler de nens i nenes i les seves famílies. La gran majoria d’alumnat pertany a l’Institut Escola Renaixença que en els darrers quatre anys i la incorporació progressiva de l’ESO ha passat de 354 a 447 alumnes. Tot i que s’ha constatat una davallada de la natalitat, el centre compta amb dues línies a la gran majoria de cursos excepte en P4, P5, 3r i 6è que tenen un sol curs prop del límit de la seva capacitat. Recordem que el centre està en procés burocràtic per l’ampliació de l’edifici (actualment s’utilitzen barracons) i que la previsió és que l’any que ve comencin les obres.

La Llar d’Infants ‘La Granota‘ també ha iniciat curs amb les 54 places que disposa pràcticament plenes tot i que en queda alguna lliure per a nadons (nascuts el 2023) que es poden incorporar al llarg de les pròximes setmanes/mesos. Recordem que aquesta instal·lació municipal va celebrar els 20 anys de servei el passat mes de juliol.

En ambdós casos, cal destacar que el servei de menjador consta de cuina pròpia que prepara el dinar des de l’institut escola i distribueix també, amb menús adaptats, a la demanda de la llar d’infants municipal.

Pel que fa al transport escolar gratuït que ofereix l’Ajuntament per a l’alumnat del municipi que viu fora del nucli, continuen habilitats dos autocars (un de secundària i un per a infantil i primària) amb una ruta diària (matí i tarda) que passa per Can Marcet, Serra Alta, Can Fosalba, rotonda de Can Martí (per als veïns dels Boscos de Can Martí) i els centres (Institut Escola i Llar d’Infants Municipal).

Per últim cal destacar l’oferta musical del CEM Cal Maristany que també arrenca curs aquest dimecres amb una àmplia oferta, recursos i amb horari de 16.00 a 21.00 de dilluns a divendres. El centre disposa de places disponibles i les persones interessades s’hi poden adreçar a partir de la informació del cartell i el formulari adjunt a aquesta notícia.

Enllaços i documentació relacionada:
Institut Escola Renaixença
Llar d’Infants Municipal ‘La Granota’
Cartell oferta CEM Cal Maristany
Formulari d’inscripcions CEM Cal Maristany
Notícia transport carnet -18

Comparteix