Resposta davant els episodis de mala olor

391

El passat 8 de maig, l’Ajuntament va emetre una carta que va enviar, en paral·lel, a l’empresa explotadora del Dipòsit Controlat de Can Mata i de l’Ecoparc 4, a l’Agència de Residus de Catalunya i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona on manifestava el malestar sobrevingut pels recents episodis de pudor provinent de les activitats de tractament de residus de Can Mata. 

Després de diverses comunicacions, converses i queixes de veïns a través de l’APP, des de l’Ajuntament s’ha enviat una carta als diferents organismes que tenen relació amb l’explotació de l’abocador per traslladar el malestar que s’ha vist incrementat al llarg de les darreres setmanes.

A banda de fer aquest manifest, l’Ajuntament ha obtingut el compromís de l’empresa per implantar, conjuntament, un pla de gestió de les olors que garanteixi la identificació i millora contínua dels processos i operacions susceptibles de generar episodis de mala olor amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte a les poblacions properes.

Tal com es va acordar en la darrera comissió de seguiment i control, el Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya està jugant un paper clau, tant en la caracterització química dels Compostos Orgànics Volàtils (COV’s) de les fonts emissores com en l’anàlisi posterior dels impactes odorífers, per tal de determinar-ne l’origen.

Des de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es torna a reiterar la necessitat d’una implicació valenta i decidida de tots els organismes per tal de reduir les afectacions. 

Adjuntem la carta enviada.

Comparteix