El camí ramader de Marina als Hostalets

1650

El 23 i 24 de setembre el nostre municipi va ser punt de parada del camí ramader de Marina que fa la transhumància al llarg de més de 200 quilòmetres. Prop d’un centenar de cabres van ser les protagonistes d’un cap de setmana amb conferència, tast de formatges i vi, tallers, sopar popular, munyida i la implicació amb la pastura i el món ramader.

El camí ramader de Marina va arribar el dissabte 23 de setembre als Hostalets de Pierola en un projecte que recorre 200 quilòmetres des de la Cerdanya fins al Penedès per visualitzar els camins ramaders, l’ofici de pastor, potenciar la ramaderia extensiva i els seus productes i promocionar el territori. Va ser una ocasió per descobrir la importància dels pastors i pastores, activitats del municipi lligades amb el bestiar i l’artesania relacionada, el valor i la singularitat del territori, en relació amb la cultura, els camins ramaders i la transhumància.

El dissabte va tenir lloc l’arribada del ramat als Hostalets de Pierola a l’entorn del CRIP, provinent de l’etapa amb origen a Can Maçana, al voltant de 12 quilòmetres. A la tarda conferència/taula rodona a l’auditori Cal Figueres sota el títol ‘Ramats i pastors’ a càrrec de l’hostaletenc Gabriel Lampreave amb Daniel Giraldo (pastor transhumant), Joan Rovira (col·laborador del camí ramader de Marina i estudiós de la transhumància) i Marc Arcarons (coordinador del projecte ‘Ramats de foc’ de la Fundació Pau Costa). El tast de formatges i vins a la Torre del Senyor Enric, el sopar organitzat per Teca i Festa i l’actuació musical a càrrec de les Betzuca tancaven la primera jornada.

Diumenge a l’entorn del CRIP, es va concentrar l’activitat amb la munyida de les cabres, el taller formatiu de formatge fresc amb degustació al final i pastura comunitària amb la participació del prop del centenar de cabres protagonistes de la jornada.

Més imatges prement aquí.

Documentació relacionada:
Document explicatiu Camí ramader de Marina
Trams i dates Transhumància 2023
Prova pilot tram (2022)
‘Els Hostalets s’afegeix al camí ramader de Marina’ (2018)

 

Comparteix