Com fer una mascareta casolana

8519
Als Hostalets de Pierola hi ha hagut una iniciativa popular per ajudar a pal·liar la gran demanda de mascaretes arrel de l’episodi pandèmic de coronavirus que estem vivint. No es tracta de confeccionar una protecció total al Covid-19 però sí que pot ser, en certa manera, d’una relativa ajuda i protecció per no transmetre la malaltia.
.
El grup de cosidores i altres persones voluntàries proposen dotar de material per reduir el contagi del coronavirus en l’àmbit municipal, especialment de botigues i establiments de primera necessitat que, per la seva funció de servei públic, ara mateix no poden estar en situació de confinament. Una proposta que vol arribar a tantes llars com sigui possible per tal que cadascú pugui tenir la seva pròpia mascareta. S’ha creat un grup de Whatsapp per coordinar-se on s’hi pot contactar a través del 682543300.
.
Se sap que el Covid-19 es transmet per gotes i l’únic que realment ens protegeix són les mascaretes homologades i l’ús d’ulleres de protecció específiques. La proposta però, oberta a tothom, fa referència a la fabricació casolana de mascaretes per a ús domèstic. En aquest cas no ens protegeixen totalment del virus, però sí que actuen evitant, en certa manera, que expulsem gotes amb virus mentre parlem, respirem o tossim.

A continuació us expliquem quins són els passos per fer una mascareta casolana:

Què necessitem?
 • Tres trossos de tela 100% cotó de 24×24 cm
 • Cinta
 • Agulles
 • Fil de cosir
Procés de fabricació
 • Posem els tres trossos de tela apilats.
 • Els hi fem tres plecs que anem sostenint amb agulles. Així, les mascaretes han d’acabar medint uns 9 cm d’alt.
 • Cosim les vores amb cinta. Hi ha dues opcions:
  – Recobrir les 4 vores i deixar 30 cm de cinta sobrant a cada cantonada per lligar-se darrere el cap.
  – Recobrir les 4 vores i cosir la cantonada de dalt amb la de baix de cada cantó de manera que la cinta quedi per darrere de les orelles.
Recordeu que cal tenir les mans ben netes en tot moment i que, després de fer ús de la mascareta, s’ha de rentar a més de 60ºC.
.
Comparteix