Finalitzat el període d’al·legacions

3277

Un cop fet públics els projectes de les línies de Molt Alta Tensió en el seu pas pels Hostalets, l’alcalde Gerard Parcerisas presenta la sessió informativa per conèixer bé el projecte. El 14 de febrer finalitza el període per fer al·legacions particulars que n’ha presentat més de dues-centes.

PRESENTACIÓ MAT.pdf

Els Hostalets de Pierola és un dels municipis més afectats pel projecte privat de Forestalia per a la construcció d’una línia de Molt Alta Tensió. L’objectiu és transportar i comercialitzar l’electricitat generada a diversos parcs eòlics i solars del Baix Cinca (Aragó) fins a zones de gran consum energètic, com l’àrea metropolitana de Barcelona.

La línia MAT que ens afecta entra a Catalunya per la Granja d’Escarp, al Segrià, creuant diverses comarques fins a Rubí, al Vallès Occidental.

Un cop estudiada la documentació, es determina que l’afectació municipal es concreta en 3 projectes, que a grans trets inclouen: La construcció de 4 subestacions noves, 33 torres elèctriques i una estesa elèctrica de més de 8 quilòmetres.

Tal i com es va publicar el 19 de novembre, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola està treballant conjuntament amb la resta d’administracions locals i comarcals afectades per presentar al·legacions en contra del projecte.

Disponible a continuació el model genèric per a particulars i entitats per presentar al·legacions a qualsevol dels tres projectes fins al 14 de febrer. Les formulades per particulars es poden presentar presencialment a recepció de l’Ajuntament, mentre que les persones jurídiques s’hauran de presentar obligatòriament per mitjans electrònics.

Projecte PEol 556 parc eòlic LUPUS
Model al·legacions ampliat
Projecte PEol 577 parcs eòlics MAIA, VELA i OCTANTE
Model al·legacions ampliat
Projecte PEol 571 SEGIN, LEONIS, MENKAR, MENSA, RASALAS, MERAK i LINCH
Model al·legacions ampliat

l termini d’informació pública per presentar al·legacions a les sol.licituds d’autorització administrativa prèvia i declaració d’impacte ambiental dels tres projectes indicats, és de 30 dies hàbils a comptar del 3 de gener al 14 de febrer del 2022 en format presencial o telemàtic al registre de l’Ajuntament, al registre general de la Subdelegació del Govern a Barcelona o bé a través del registre electrònic de l’Administració General de l’Estat.

La informació completa està exposada a l’apartat d’E-Tauler, però tot seguit us deixem un document sintetitzant cadascun dels 3 projectes. Està prevista una xerrada informativa a l’auditori Cal Figueres i per Youtube aquest dijous 13 de gener a les 19.00 hores.

Comparteix