El nou equipament per a la Gent Gran ja està en marxa

918

El passat dissabte 22 d’abril es va inaugurar el Centre d’Atenció a la Gent Gran, el nou equipament que significa un pas més en l’atenció a la gent gran dels Hostalets de Pierola.

El Centre d’Atenció a la Gent Gran forma part del Pla Integral d’Atenció a la gent de més edat que l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola desenvolupa des de l’any 2013. Un programa pioner i innovador que té l’objectiu de donar un servei adaptat i ajustat a les necessitats de tot el col·lectiu de més edat dels Hostalets de Pierola, independentment de si hi ha graus de dependència o no. La filosofia és aconseguir una vellesa activa i dinàmica que permeti a la gent gran viure, el màxim de temps possible, de manera digna i en el seu entorn més proper.

La inauguració va tenir lloc al migdia, primer amb una visita institucional de diferents autoritats polítiques que han participat i facilitat el projecte. Hi eren presents representants del Consell Comarcal de l’Anoia, del Parlament de Catalunya i tots els membres de la corporació municipal hostaletenca, així com representants d’associacions i entitats dels Hostalets. Durant la visita van rebre l’explicació del projecte per part de la regidora Marta Casas.

A continuació es va celebrar l’acte inaugural. Van prendre la paraula la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Marta Casas, el vicepresident del Consell Comarcal Xavier Pérez, la diputada Maria Senserrich i, finalment, l’alcalde, Daniel Vendrell, va tancar els parlaments i va donar per inaugurat el nou equipament.

Precisament en el torn de paraula va destacar el missatge que el Centre d’Atenció a la Gent Gran dels Hostalets de Pierola forma part d’un model pioner d’atenció que no es basa en l’assistència, sinó en la prevenció, la terapèutica i la participació de les persones grans en les decisions que l’afecten. En paraules de l’alcalde Daniel Vendrell, «La posada en marxa d’aquest equipament és la garantia que la gent gran dels Hostalets de Pierola se sentirà en tot moment acompanyada pel municipi i amb el millor servei possible per gaudir d’aquesta etapa vital tan important».

En finalitzar l’acte es van obrir les portes perquè tothom pogués visitar el centre i rebre les explicacions corresponents per part dels tècnics. Posteriorment es va fer un pica-pica popular per a tothom.

Els actes de la inauguració van continuar a la tarda. Cap a les 17.30 es va posar en marxa la Sessió de música i moviment a càrrec de Laura López i Isidre Vallès a la pista de Cal Ponsa, a la vegada que s’obria un punt d’informació ciutadana al nou edifici.

A partir del dilluns, 24 d’abril, tots els serveis del Pla Integral de la Gent Gran dels Hostalets de Pierola, així com l’Oficina d’Atenció a la Gent Gran, ja donen tot el seu servei des del nou edifici.

Podeu veure totes les imatges aquí.

Comparteix