El nou pavelló poliesportiu cobert es presenta en públic

2922

Les principals característiques del nou poliesportiu cobert van ser presentades per l’equip de govern i l’arquitecte redactor del projecte el passat dijous 8 de febrer.

L’equip de govern preveu la licitació cap al mes d’abril. El temps d’execució serà d’entre 6 i 8 mesos. Es preveu l’inici de l’activitat al nou pavelló entre finals d’aquest any i principis del que ve.

En una sessió oberta a tots els veïns i veïnes dels Hostalets de Pierola a l’auditori de Cal Figueres, el passat dijous es va fer la presentació pública del projecte executiu del nou pavelló poliesportiu cobert del municipi. L’acte va ser obert per l’alcalde Daniel Vendrell, que va recordar els processos de participació pública efectuats fins arribar a plasmar el projecte presentat.

A continuació, el regidor d’hisenda Jaume Trias va traslladar als assistents el cost final del projecte i de quina manera serà finançat. La construcció del pavelló tindrà un cost de gairebé 1.000.000€. El finançament d’aquesta quantitat és farà gairebé en un 50% amb recursos propis de l’Ajuntament provinents dels romanents d’anys anteriors i, per una altra banda, mitjançant un crèdit de 500.000€ a un interès gairebé 0% procedent de la Diputació de Barcelona.

L’arquitecte Alfons Soldevila, redactor del projecte executiu, va continuar amb l’explicació de les especificacions tècniques del nou pavelló cobert:

L’edifici:

Una coberta sinuosa autoportant, amb estructura molt senzilla, cobreix la pista.
Entre la pista i l’antic edifici hotel es disposen els serveis generals amb accés a peu pla i zones de serveis i vestuaris a sota, a peu de pista.

Configuració general:
El pavelló s’organitza seguint les directrius del PAV-2 del Consell Català de l’Esport. Això es
tradueix en una gran optimització de les superfícies i recorreguts dels esportistes.
L’edifici s’organitza en dues plantes: La planta d’accés (PLANTA PRIMERA) integra totes les dependències públiques dels espectadors, les grades, un bar i la sala auxiliar que pot esdevenir gimnàs en una fase posterior. També integra un espai de recepció,
control i gestió.
La planta pista (PLANTA BAIXA) integra els vestidors i les dependències de la pista
poliesportiva, amb recorreguts diferenciats de peus nets i peus bruts. Els vestidors faran les dependències de filtre.

Poliesportiu i multi-usos:

Una de les característiques importants del nou pavelló és que, a més de les activitats esportives, podrà acollir altres esdeveniments de tipus cultural o social. Es tracta d’un edifici poliesportiu i multi-usos.

L’acte va finalitzar amb les qüestions i dubtes del públic assistent, que van ser ateses tant per l’alcalde i el regidor d’hisenda com per l’arquitecte redactor.

A continuació podeu visualitzar la presentació públic en vídeo:

Comparteix