L’impacte de la pandèmia després d’un any

541

L’11 de març del 2020 l’efecte del coronavirus entra de ple als Hostalets de Pierola amb els primers casos detectats al municipi. S’ajorna el ple previst per aquell dia i l’equip de govern es reuneix d’urgència per prendre les primeres mesures i seguir la informació que alertava del confinament immediat a la conca d’Òdena i de les escoles dos dies després.

Ara fa un any que es coneixíem els primers casos de Covid-19 als Hostalets de Pierola i s’aplicaven els primers confinaments personals a l’equip mèdic i el tancament del consultori per contacte estret. Els primers mesos van ser especialment durs amb el traspàs de veïnes i veïns que va trasbalsar la comunitat.

El tancament de les escoles, de molts serveis, el confinament total fins ben entrat el maig, etc. ens van fer viure una etapa inimaginable fins aquell moment. La Guàrdia Municipal felicitant els més petits el dia del seu aniversari, la tragèdia de no poder acompanyar les famílies en el comiat dels qui ens deixaven i un poble amb els carrers buits van ser determinants per parar la primera onada.

Després d’haver-ho d’ajornar una primera vegada, l’11 d’octubre es va poder fer un acte d’homenatge al parc de Cal Ponsa. Va ser un record necessari però incomplet ja que encara seguim patint la pandèmia i des de llavors, lamentablement, la xifra ha augmentat fins a arribar a les 27 persones que ens han deixat en aquest any.

Un 11 de març després, als Hostalets de Pierola hem integrat mesures de confinament territorial i toc de queda, horaris restringits en els bars i els actes públics amb aforament limitat, ús de mascareta i control de temperatura. El format telemàtic també s’ha imposat en el seguiment dels actes oficials i el teletreball ha agafat força en bona part de l’atenció al públic i en les reunions.

L’arribada de les primeres vacunacions a l’equip sanitari, a la gent gran, sectors vulnerables, equip docent i la intenció, des de Salut, d’anar ampliant les dosis fins a aconseguir la immunitat majoritària fan preveure que, mica en mica, hi hagi una desescalada considerable en les restriccions i es pugui recuperar l’activitat habitual al llarg dels pròxims mesos.

Comparteix