Accés a demanar cita per a la vacunació

15856

Utilitzem aquest canal com a font principal per informar sobre l’última hora de la Covid-19. Aquí hi trobareu les mesures en l’àmbit local, quines accions es fan des de l’Ajuntament i, també, les novetats del dia a dia, accessos a informació rellevant, recomanacions i enllaços que poden ser d’interès. 

 • 2 de juny. El ritme de vacunació avança a la població per sota dels 50 anys.
  Si estàs en edat de reservar cita pots fer-ho a través del següent enllaç:
  Reserva cita vacunació.
 • 9 de maig: Amb el final de l’estat d’alarma, després d’un any el dissabte 8 de maig a la mitja nit, decau el toc de queda i el confinament perimetral. Més informació.
 • 26 d’abril: Salut aplica el Pla d’obertura progressiva d’activitats i aixeca el confinament comarcal ampliant-lo a tot el país. Trobades socials de 6 persones amb més de dues bombolles, classes presencials als instituts al 100% en són altres de les mesures que podeu consultar en aquest enllaç.
 • 9 d’abril: Pas enrere amb la relaxació de les mesures i es redueix la mobilitat només a l’àmbit comarcal. Més informació al canal Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • 15 de març: S’amplia l’àrea de restricció de mobilitat fora de l’àmbit comarcal i els desplaçaments es poden fer a tot el territori català sempre i quan es faci amb el mateix grup bombolla. Més informació al canal de Salut de la Generalitat.
 • 8 de març: Ampliació en els horaris a l’hostaleria en els següents termes:

  Terrasses obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 a 17.00. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
  Interiors oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 a 17.00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
  Més informació a canal Salut.

 • 1 de març: S’obren els parcs infantils (excepte el del costat de l’escola), extraescolars amb més de 6 alumnes si no són de la mateixa bombolla escolar, aforament exterior en bars amb distància de 2m entre taules, CEM Cal Maristany obert respectant grups de classes a partir de 12 anys, si no individual o telemàtic.
 • 8 de febrer: S’amplia el confinament a l’àmbit comarcal i augmenta l’atenció al públic dels bars entre les mesures que entren en vigor a partir d’aquesta data i en un termini de dues setmanes. Més detalls aquí o a l’apartat de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • Publicat al DOGC l’obertura del tràmit d’inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris per:
  • Manteniment activitat enfront de la COVID-19 per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d’una microempresa.
  • Persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19 i a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària
  També ha sortit publicada l’aprovació de les bases reguladores per a la concessió d’ajuts extraordinaris per donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia de la COVID-19 i mantenir els llocs de treball en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) de les petites empreses, microempreses i cooperatives.
  Documentació relacionada:
  Bases reguladores ajuts extraordinaris COVID
  Inscripció prèvia ajuts extraordinaris manteniment act COVID
  Inscripció prèvia ajuts extraordinaristreballadors afectats per ERTO
 • Per a altres desplaçaments descarrega’t aquí el CERTIFICAT AUTORESPONSABLE.

 • 22 de gener: Tancament total de parcs i zones esportives de lliure accés i sense control d’aforament i suspensió d’actes de formació presencials a l’auditori Cal Figueres.

 • Especificacions als Hostalets: Tancament perimetral municipal, el poliesportiu, pista Cruyff, zona esportiva Cal Ponsa i a urbanitzacions i camp de futbol.
 • Reunions: 6 persones màxim. Dies festius excepcionats: 24, 25, 26-31/12, 1 i 6/01 ampliat a 10, màx 2 bombolles.
  Mobilitat: Perímetre de Catalunya tancat, excepte visites familiars i gent propera dies excepcionats. Restricció comarcal tota la setmana fins 11 de gener. Permesos desplaçaments 2n Residència, Hotel/casa rural d’una bombolla de convivència
  Andorra-Alt Urgell: s’integra en una sola comarca.
  Confinament nocturn: Igual, excepte nit de Nadal i Cap d’Any: 1h Nit de Reis: 23h
  Restauració: Obertura: restricció horària en dues franges: 7.30-9.30 i 13.30-15.30  
  Menjar per emportar des de 19.00-22.00 o entrega domicili fins les 23.00.
  Compliment de mesures vigents: terrasses obertes i interior aforament màx. 30%. 4 persones per taula. Distància mínima de 2 metres entre taules. Obligatorietat mascareta.
  Comerç: Tancament gimnasos i restauració dintre centres comercials.
  Equipaments esportius: tot igual a excepció act. aquàtiques, totes amb mascareta. No activitats aeròbiques en espais tancats.
  Cultura: 50% aforament, topall 1.000 persones.
  Festes de Nadal:
  Només bústies.
  Cavalcades, treballant-se.
  Ensenyament: tot igual.
  Centres de culte: 30% aforament, topall 1.000 persones.
  Recomanació teletreball sempre, objectiu de reduir la mobilitat.
  Sancions fins a 600.000€.

 • 30 novembre. Inscripcions autònoms i microempreses per als ajuts extraordinaris.
 • 24 novembre. Després del confinament preventiu, aquest dimarts, reprèn l’activitat el Centre de la Gent Gran torna a obrir i restableix el servei habitual.
 • El Punt Jove obre de nou en format presencial a les 16.15h amb un màxim de 6 persones. També classes d’estudi assistit presencials distribuïdes en diferents sales. El curs d’anglès continua telemàtic. 
 • 23 novembre. A continuació detallem l’horari al públic dels bars del nostre municipi.
  Ca la Goretti:
  De dimarts a diumenge de 9.00 a 17.00.
  Bar Polideportivo:
  De dilluns a dimecres de 9.00 20.30 divendres a diumenge de 9.00 a 21.30.
  Celler de l’Esteve (La Bodega):
  De dimarts a divendres de 9.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.00. Dissabte de 8.30 14.30 i de 18.00 a 21.00 i diumenge de 8.30 a 15.00
  Bar del Casal Català:
  De dilluns a dijous i diumenge de 9.00 a 18.00. Divendres i dissabte de 9.00 a 16.00 i de 18.00 a 21.30.
 • 17 novembre. La Generalitat anuncia els plans per a la desescalada a partir de dilluns vinent, 23 de novembre, amb l’obertura parcial de bars, restaurant, cultura i esport. Notícia del portal 3/24.
 • 13 de novembre. Arrel d’un cas positiu al Centre de Serveis per a la Gent Gran dels Hostalets de Pierola, tal com indica Salut, s’activa el protocol previst amb el tancament de les instal·lacions i el confinament d’usuaris i professionals durant els pròxims 10 dies.
 • 6 novembre: Publicació Ajut per al manteniment de l’activitat econòmica de persones autònomes i microempreses enfront la COVID-19. Consulta les condicions aquí.
 • 30 d’octubre: Les principals mesures i restriccions amb confinament d’àmbit municipal durant el cap de setmana prement aquí.
  En cas d’anar a Piera (des del nucli) o a Esparreguera (des de Serra Alta/Can Fosalba) a comprar cal portar el certificat autoresponsable (descarrega-te’l aquí).

  Accions municipals:

  -Tancament de parcs i elements de jocs
  -Tancament equipaments esportius, culturals i activitat esportiva
  -Suspensió actes culturals (Hora del conte i Cinema familiar)
  -Biblio@accés només en servei de préstec

  Més informació al canal Salut
  .


 • 25 d’octubre: El govern espanyol activa l’estat d’alarma i el de Catalunya acciona el confinament nocturn per la qual cosa no es pot sortir al carrer de 22.00 a 6.00 amb l’excepció de treballadors i per cuidar persones dependents. Els establiments hauran de tancar a les 21.00. Descarrega’t el certificat autoresponsable prement aquí.
 • Publicat al DOGC la partida d’ajudes a autònoms i pimes prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa. Podeu presentar les vostres sol·licituds a través del següent enllaç: http://canalempresa.gencat.cat/ca/inici
 • El bar del Casal Català manté el servei habitual de menjar, cafès, begudes i menús de migdia, en tots els casos, per emportar. Ofertes per sopar divendres i dissabte. Més informació a l’exterior del mateix local i per Instagram (cafeterscasal). Comandes al 93 771 29 85. L’horari en aquest període s’adapta:
  DL: 9 a 16h DM: Tancat DC: 9 a 16h DJ: 9 a 16h DV: 9 a 16h i 19 a 21h DS: 9 a 16h i 19 a 21h DG: 9 a 16h.
 • Celler de l’Esteve (La Bodega). Ofereix menjar per emportar amb esmorzars, tapes, entrepans i menjar preparat a recollir al mateix local. Horari de 9.00 a 14.00 hores. Reserves al 93 771 21 70  o per Whatsapp al 652 66 16 45. També lliurament a domicili de queviures envasats (aigua, vi, llet, llegums, etc) contactant al telèfon 659 76 66 51.
 • Ca la Goretti i bar Polideportivo de Serra Alta tancats fins a nou avís.

Publicació del DOGC del 16 d’octubre.

14 d’octubre Les restriccions anunciades aquest dimecres pel PROCICAT han de ser aprovades pel TSJC i cal que es publiquin al DOGC. La previsió és que entrin en vigor la nit de dijous a divendres amb una durada de 15 dies.

 • Es limita la circulació i els desplaçaments fora del domicili.
 • Es prohibeixen les reunions familiars i socials de més de 6 persones. Es recomana el teletreball tant a les universitats com a les empreses. El comerç haurà de reduir el seu aforament al 30% i garantir la distància social d’1,5 metres.
 • Els actes religiosos i cerimònies civils limiten l’aforament al 50%.
 • Les activitats culturals, espectacles públics i activitats recreatives hauran de limitar l’aforament al 50%, preassignar els seients i tancar a les 23.00 hores com a molt tard
 • Bars i restaurants hauran de tancar i només podran fer menjar per emportar.
 • Es prohibeix menjar i beure a l’aire lliure.
 • L’aforament dels equipaments esportius es limita al 50% amb cita prèvia.
 • Les competicions no professionals s’aturen durant 15 dies.
 • Es tanquen les pistes poliesportives obertes sense control d’aforament.
 • Els parcs i jardins poden romandre oberts amb limitació horària fins a les 20.00 hores.
 • Es mantenen les activitats de lleure educatiu, extraescolars d’acord amb el pla de desescalada.
 • Queden suspeses les festes, congressos, convencions i fires comercials.
 • Altres mesures

MESURES ANTERIORS

 • 26 de setembre Es limiten les reunions socials a un màxim de 6 persones: https://gen.cat/3i4MuHw 
 • Consulteu les recomanacions de Salut a través del següent enllaç.
 • Distància social, ús obligatori de mascareta, prohibició de beure alcohol a la via pública i de fumar sense garantir la distància mínima de 2 metres i horaris limitats en els bars.
 • Última fase de la desescalada des de divendres 19 de juny amb l’entrada de l’etapa de represa on s’aixequen totes les restriccions de mobilitat dins el país, s’obren els parcs infantils mantenint la distància i es segueix marcant distàncies i l’ús de mascareta. 
 • Fins al 26 de juny es pot presentar la sol·licitud a les ajudes que atorga l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola a autònoms, treballadors i empreses del municipi.
 • Dilluns 15 de juny entrem a la fase final de la desescalada amb la Fase 3 i es permet fer trobades socials de fins a 20 persones, que poden passejar juntes encara que no convisquin. Podeu consultar totes les mesures prement aquí.
 • Dilluns 1 de juny entrem a la Fase 2.
  La Direcció General de Protecció Civil ha actualitzat a la seva pàgina web les respostes a les preguntes freqüents corresponents a la Fase 2 i que podeu consultar prement aquí
  Consulteu a quina regió sanitària pertany cada municipi prement aquí.
 • Segona setmana de la Fase 1 recordem que ja es pot accedir al cementiri municipal però cal trucar prèviament al 93 771 20 49 (Guàrdia Municipal), l’aforament màxim permès és de 15 persones, mantingueu la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones, l’ús de mascareta és recomanable i no es permet l’intercanvi d’objectes. Cal evitar també, quan sigui possible, el contacte amb el mobiliari.
 • Ajuts per al lloguer i ampliació fins al 2 de juliol el termini per demanar l’ajornament o reducció del pagament del lloguer.
 • Des del 18 de maig passem a la Fase 1 del desconfinament. Aquí teniu preguntes i respostes que, en alguns casos, fan referència a la regió sanitària, en el nostre cas la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès). 
 • De dilluns 11 al dimecres 13 de maig es van repartir més de 800 mascaretes en un repartiment massiu de mascaretes per franges d’edat i amb horaris. Notícia relacionada
 • A partir del dimarts 12 de maig torna el servei de la deixalleria municipal amb nous horaris i condicions. Més informació
 • Des del 4 de maig l’Ajuntament ofereix atenció presencial a recepció per fer gestions al registre d’entrada. L’accés es fa de manera individual i cal prendre les mesures de seguretat i protecció adequades. Més informació
 • Des del 2 de maig es poden fer sortides individuals o acompanyats d’una persona convivent. Com a municipi de menys de 5.000 habitants no s’estableixen franges horàries ni limitacions horàries (entre les 6.00 i les 23.00), un cop al dia i no més d’1 quilòmetre de casa. Es pot fer esport al llarg del terme.
 • Convocatòria de subvenció des del 30 d’abril per a entitats i empreses del Comerç, Serveis, Artesania i Moda afectades per la #COVID19: ➡ https://t.co/8VbicLlTil
 • Prestació d’urgència (200€) per a subministraments bàsics a persones afectades per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19. Consulteu les condicions a l’article 6. La prestació consisteix en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies a Catalunya per un import de 200 euros, en un pagament únic, amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. Aquesta prestació és compatible amb la percepció d’altres ajuts. El termini per presentar les sol·licituds comença aquest dijous 30 d’abril i fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària destinada a la prestació.
  En el següent enllaç trobareu el formulari (disponible a partir del 30/04).
 • Així queden els terminis dels pagaments d’impostos de l’ORGT:
  IBI: Període pagament voluntari: del 4/05 al 6/07. S’amplia a l’1/09
  Domiciliats: 1a fracció 4/05 es passarà l’1/09 i la 2a fracció 1/10 es passarà l’1/12 
  Residus comercials: Període pagament voluntari: del 4/05 al 6/07. S’amplia fins a l’1/09. Domiciliats: 1/07 es passarà l’1/09
  La resta queden tal com estava publicat en les mesures econòmiques del 30 de març:
  Vehicles: Del 3/04 al 5/06 – Domiciliats 02/06
  Residus: Del 4/05 al 6/07 – Domiciliats 1/07
  Guals: Del 4/05 al 6/07 – Domiciliats 1/07
  Rústica: Del 4/09 al 5/11 – Domiciliats 2/11
  IAE: Del 18/09 al 18/11 – Domiciliats 02/11
 • Preguntes i respostes respecte a les mesures de desconfinament als menors de 14 anys:
 • Recuperació de l’atenció a través del telèfon habitual (93 771 21 12) en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores. Recordem que no hi ha atenció presencial i que es continua atenent també per correu electrònic dels diferents departaments i tècnics, al genèric i que es poden fer gestions mitjançant els tràmits digitals.
 • Preguntes més freqüents sobre diferents aspectes i temàtiques prement aquí.
 • Servei de mediació en cas de conflictes d’àmbit social.
 • Reforç en l’assessoria en matèria d’habitatge en línia (Direcció General de Joventut).
 • El Consorci per a la Normalització Lingüística amplia l’activitat en línia.
 • Operatiu el servei de bus urbà amb trajectes fins a l’estació de Piera i als diferents barris i urbanitzacions del nostre terme. És obligatori l’ús dels elements de protecció personal com mascareta i guants, guardar distància així com el límit d’ocupació màxima.
 • Tot allò que has de saber sobre les mascaretes: tipus i col·locació (vídeo).

 • Compartim l’enllaç de la Xarxa Telemàtica del Departament d’Educació amb propostes per poder fer durant el confinament.
 • Comunicat sobre les mesures econòmiques en l’àmbit local dels Hostalets de Pierola.
 • Informació sobre els serveis essencials després de l’actualització de l’estat d’alarma:
 • Apartat web de Salut amb les dades sobre l’evolució dels casos de covid-19 per territoris.
 • L’Ajuntament posa a disposició la carpa de la pista poliesportiva als departaments d’Interior i de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • Formulari per elaborar una llista de voluntariat per si calen reforços en les accions de suport a persones que pateixen les restriccions a causa del període de confinament per coronavirus.
 • Actualització dels horaris de botigues i comerços dels Hostalets de Pierola:
 • Es programa la neteja i desinfecció setmanal de zones comunes i contenidors del municipi: Dimarts i divendres (nucli), dilluns i dijous (urbanitzacions i barris).
 • Abans de desplaçar-vos, empleneu en línia el certificat autoresponsable que podeu trobar també impresos als comerços locals que estan oberts.
 • Neteja i desinfecció dels carrers i zones de contenidors del terme.
 • L’Hospital d’Igualada necessita reforçar el servei de neteja amb 20 llocs de treball. Les persones candidates han de tenir vehicle propi per desplaçar-se fins a l’Hospital, han d’estar disposades a treballar en condicions molt estressants i fer torns de matí, tarda i nit. Més informació al Servei d’Ocupació Local (679 964 657) o enviant un e-mail directament a l’oferta (prospeccio_marmi@anoia.cat).
 • Disponible l’App oficial del Sistema de Salut de Catalunya Stop Covid19 Cat per fer el seguiment i vigilància dels teus símptomes de coronavirus. Podeu descarregar-la per iPhone i per Android.
 • S’ajorna la prova pilot i el període d’inscripcions del Camí ramader de Marina.
 • La Generalitat de Catalunya anuncia una partida d’ajudes per a autònoms que han vist reduïda la seva facturació. Consulteu-ne les condicions prement aquí.
 • A continuació us deixem una Guia Laboral de caràcter informatiu a partir del que s’ha anat publicant i per si us pot orientar al llarg d’aquest dies.
 • Recordeu que els canals d’emergència són 061 i APP (consultes coronavirus i sanitàries), 012 (consultes generals) i 112 (emergències).
 • Parcs infantils tancats i precintats.
 • Suspès el servei de bus que comunica Els Hostalets de Pierola amb Piera.
 • Novetats en l’APP de 061CatSalut. S’habilita un nou servei en el qual, sesprés d’un qüestionari es demana un telèfon per posar-se en contacte amb l’usuari. Per descarregar-vos l’aplicació premeu aquí.
 • Tancats els bars del Casal Català, el Celler de Cal Esteve, Ca la Goretti, els dels locals socials de Serra Alta i Can Fosalba i perruqueries. Cal Biel no oferirà servei fins dimarts. Obertes la Farmàcia (937712255), el supermercat Suma (937712807), forn de pa i pastisseria Kakau (931460190), les botiga de queviures i productes de primera necessitat L’Arca (937712622) i botiga Marta (666807433), totes elles amb servei a domicili per a la gent que ho necessiti. De moment l’Estanc ofereix servei amb normalitat. A Serra Alta (625254383) i a Can Fosalba (657038509) grups de veïns s’han organitzat amb voluntariat per donar resposta, especialment, a la gent gran.
 • La línia de tren dels FGC en direcció a Igualada arriba fins a La Pobla de Claramunt degut al confinament des de mitjanit de la capital de la comarca i rodalies.
 • L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) comunica que suspèn l’atenció presencial. Es dona servei telemàticament, per telèfon 934 72 92 23 i e-mail: orgt.piera@diba.cat.
 • Publicat Decret d’alcaldia amb les principals mesures.
 • Escola Renaixença i Llar d’Infants La Granota se suspenen les classes per un mínim de 15 dies a partir del divendres 13 de març.
 • Anul·lació de tots els actes organitzats per l’Ajuntament i entitats (Ple, cinema familiar, assajos, misses, reunions i tallers de Tradicions, seminari, xerrades, concert Amics de la Música, òpera ACHP, etc.)
 • Suspensió de l’atenció presencial al públic a les oficines municipals (Ajuntament, Punt Jove, CEM Cal Maristany, Biblioteca, locals socials, Auditori Cal Figueres, Casal d’avis, Esplai Pífies, Escola de Ball, etc). Podeu contactar als correus electrònics i telèfons habituals.
 • Queden cancel·lades també, fins a nou avís, totes les activitats del Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) de cara al públic: Visites escolars, tallers i visites comentades del cap de setmana.
 • Sense servei també l’Alberg de Can Roviralta.
 • Suspensió de l’activitat esportiva (futbol i patinatge).

Us informem també que el consultori dels Hostalets de Pierola romandrà tancat fins a nou avís. El servei d’atenció primària de salut es dona al CAP de Piera (93 77 88 495).

Des de l’Ajuntament s’estan estudiant en tot moment les mesures que cal prendre i us recomanem seguir les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a partir dels darrers comunicats a l’apartat (Sala de premsa) o tenir a mà l’enllaç on trobareu material i vídeos explicatius com aquest:

Comparteix