‘Pau Universal’ queda pel gaudi i experimentació de tothom

1230
El passat dissabte 15 de desembre va ser la data escollida per inaugurar l’obra que commemora el descobriment del ‘Pau’ amb una escultura a càrrec de l’artista Guido Dettoni.
L’acte va reunir els diferents agents protagonistes de la història d’un descobriment després de 16 anys i on es va poder escoltar la importància de poder comptar amb un obra com la que es va presentar.
La iniciativa de l’Associació per la Cultura dels Hostalets de Pierola va culminar amb el motlle de la cara del Pau al parc de Cal Ponsa. Dos metres i mig d’alçada d’un monument dividit en dues parts que permet trobar un espai íntim i ser el centre del descobriment.
Alguns dels veïns que van assistir a l’acte van participar en la proposta de deixar un record en la càpsula de la memòria que hi ha enterrada al centre amb la simbologia d’esdevenir un fòssil futur.
L’alcalde, Daniel Vendrell, va agrair en nom del poble poder rebre una obra d’aquesta magnitud i poder deixar palès, en un lloc tan emblemàtic del municipi, la història del descobriment.
Per altra banda, l’artista Guido Dettoni va explicar el procés de creació, va posar èmfasi en la universalitat del Pau en tots els seus significats i va tenir paraules d’agraïment per la confiança dipositada en ell per part de l’Associació per la Cultura dels Hostalets de Pierola.
Com va dir el seu president, Jordi Juan Samsó, amb aquesta donació es crea un enllaç entre el nostre passat que és el Pau, el nostre present que som nosaltres i el futur, que és allò que es pugui anar descobrint.
Més imatges prement aquí
Comparteix