‘Pau Universal’ veurà la llum el proper dissabte, 15 de desembre

1453

L’Associació per la Cultura dels Hostalets de Pierola, amb l’escultor Guido Dettoni, ofereixen una obra escultòrica que posa en valor la memòria cultural del territori.

La inauguració de ‘Pau Universal’ es realitzarà el proper dissabte, 15 de desembre, amb la presència de nombroses autoritats i membres de la societat civil catalana.

El passat 24 de novembre, l’Associació per la Cultural dels Hostalets de Pierola (APC Hostalets) va efectuar la presentació de l’obra monumetal ‘Pau Universal’, una escultura encarregada al reconegut escultor italià Guido Dettoni i que ha estat totalment finançada  mitjançat aportacions privades amb un procés de ‘crowdfounding’.

En aquest mateix acte, Guido Dettoni va explicar el significat de l’obra, posant en valor la connexió entre la paleontologia, les descobertes als Hostalets de Pierola i la memòria de la comunitat hostaletenca.

L’obra escultòrica es conforma a partir de dues peces de grans dimensions que simbolitzen la cara del Pieralpithecus Catalaunicus, amb un espai buit entre elles per tal que els visitants  experimentin amb els sentits, sobretot la oïda, el tacte i la mirada.

L’escultura també té un urna subterrània anomenada la ‘capsula de la memòria’. El mateix dia de la inauguració els hostaletencs podran deixar imatges o petits elements representatius de l’època actual, que podran ser descoberts en un futur indeterminat. ‘Pau Universal’ simbolitza, en un mateix element la mirada passada descoberta gràcies a la paleontologia, i també una mirada al futur centrada en les noves generacions d’hostaletencs i hostaletenques.

‘Pau Universal’ quedarà instal·lada definitivament el proper dissabte, 15 de desembre al Parc de Cal Ponsa dels Hostalets de Pierola. L’acte inaugural tindrà inici a partir de les 12.45h amb una interpretació musical a càrrec dels alumnes del Centre d’Estudis Musicals Cal Maristany, seguida dels parlaments de les autoritats. L’acte tindrà el seu moment especial amb la presentació de l’obra pel mateix Guido Detonni, que comptarà amb performance artística. L’acte finalitzarà amb un pica-pica popular.

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola agreix a l’entitat APC Hostalets, a Guido Dettoni i a totes les empreses i particulars que han finançat el projecte el seu esforç per tal d’aconseguir que ‘Pau Universal’ s’instal·li als Hostalets, esdevenint així un nou referent cultural que enriqueix la societat hostaletenca.

Recorda:

Durant la setmana podràs portar els teus objectes a la ‘Capsula del Temps’ a la recepció de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola. Seran registrades i catalogades. S’aconsella aportar objectes petits.

A continuació, podeu visualitzar el vídeo-resum del procés de creació de l’escultura ‘Pau Universal’.

Comparteix