Alerta de preemergència

485
Aquesta setmana, els Hostalets de Pierola ha entrat en fase de preemergència per sequera, la qual cosa significa un pas més en les restriccions conjuntament amb tres municipis de la comarca. La principal és que el límit per persona i dia passa de 230 a 210 litres. Des del març d’aquest mateix any s’estava en fase d’excepcionalitat
.

Amb l’entrada de la nova fase, els habitants dels Hostalets de Pierola poden utilitzar un màxim de 210 litres per persona i dia, tot i que cal tenir en compte que la mitjana del consum d’un hostaletenc se situa en els 117 litres diaris.

En aquest sentit, es prohibeixen també determinats usos en les activitats urbanes.
  • Reducció de la dotació de reg agrícola en un 40% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades.
  • Reducció del 15% dels consums d’aigua dels usuaris industrials.
  • Reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (15% en usos assimilables a urbans i 50% en reg).
  • Reducció del 30% en els usos ramaders.
  • Resta prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d’arbres o plantes que es farà gota o a gota o en regadora).
  • Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d’esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.
  • Es prohibeix la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable.
  • S’estableixen limitacions a l’ompliment i reompliment de piscines (veure mesures específiques).
  • S’estableix un dotació màxima de 210 litres per habitant i dia.

Cal dir que l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola utilitza aigua freàtica provinent dels pous municipals per al reg de supervivència d’algunes plantes i arbres del poble. Per altra banda, els pobles de la comarca de Piera, Masquefa i el Bruc se sumen a la mateixa situació.

Enllaços d’interès:
· El semàfor del pla de sequera (Generalitat de Catalunya)
· Piera, el Bruc, Hostalets i Masquefa en estat de preemergència (Veu de l’Anoia)
· Notícia pla de sequera (març 2023)
· Pòster sequera preemergència
· Pòster 10 consells per estalviar aigua

Comparteix