Període per fer la preinscripció escolar

1330

El termini de les preinscripcions escolars va del 13 al 22 de maig i es farà de forma telemàtica, per bé que es reserven uns dies per donar resposta a les famílies que només poden fer-ho presencialment, amb reserva prèvia, a partir del 19. Comença el procés cap a un nou curs de la Llar d’Infants la Granota i el primer de l’institut escola Renaixença amb l’estrena del 1r curs d’ESO.

Del 13 i al 22 de maig es pot dur a terme la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la Covid-19, reservarà uns dies específics per atendre les preinscripcions d’aquelles famílies que només la poden fer presencialment.

Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica i el tràmit es podrà fer tot en línia, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Per a aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic s’ha previst que disposin d’uns dies per lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Les dates, en aquest cas, són del 19 al 22 de maig i cal fer la reserva prèvia trucant al següent telèfon:

  • Llar d’infants La Granota: 93 771 21 12 (Ajuntament-Ester Quin)
  • Escola institut Renaixença: 93 771 21 35 (a partir del dia 15)

Quan no hi hagi més opció que l’atenció presencial caldrà seguir les següents indicacions:

  • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona)
  • Avisar que han de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que el centre prevegi que farà emplenar les sol·licitud en paper, convé recomanar que portin el seu propi bolígraf
  • Recordar la recomanació de portar mascareta i guants
  • No poden acudir les persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Informació dels centres:

En el cas de la Llar d’Infants ‘La Granota’
Correu electrònic: lagranota.02@gmail.com

Pel que fa a l’institut escola Renaixença
Correu electrònic: escola@escolarenaixenca.cat

A partir de 2n d’ESO el centre més proper és l’institut Guinovarda
Correu electrònic: info@insguinovarda.cat

Comparteix