Presentació del projecte ‘Escola Nova 21’ als Hostalets de Pierola

879

El passat 26 de maig va tenir lloc la xerrada informativa sobre el projecte ‘Escola Nova 21’ a l’auditori de Cal Figueres.

L’Escola Renaixença participa en aquest projecte de renovació pedagògica i esdevé així un dels 30 centres educatius pioners de tot el país.

Pares i mares i veïns interessats van seguir les explicacions del diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, qui va parlar d’un canvi en el sistema educatiu molt més engrescador i efectiu que l’actual. Un dels missatges que va transmetre va ser la necessitat que l’escola se centri en l’alumne i no al revés, que es doni menys importància en tenir el coneixement i més en com s’aplica i en dotar d’eines a l’alumnat per desenvolupar-se. Aquest és un mètode d’ensenyament innovador que té en compte l’entorn, que s’adapta de forma diferent a cada indret i que permetrà extreure’n resultats que ara mateix no es poden preveure.

L’equip directiu del centre, encapçalat per la directora Clara Ruiz, va mostrar la il·lusió de formar part d’un procés pioner i que compta amb la implicació del claustre qui està començant a dibuixar les línies per afrontar una etapa que ha de servir de referent per altres escoles.

El centre oferirà una reunió abans d’acabar el curs per detallar la metodologia i algun aspectes concrets de la manera de treballar prevista de cara el curs vinent. Recordem, però, que el projecte Escola 21 permetrà adaptar i aplicar maneres de fer a través d’una comunicació en xarxa i d’experiències innovadores que representen una revolució en el sistema educatiu.

Imatges de la presentació

El projecte ‘Escola Nova 21’

És un ambiciós projecte de transformació del sistema educatiu engegat per la Fundació Bofill i el Centre Unesco ja ha escollit les primeres escoles i instituts que l’aplicaran. Escola Nova 21, el projecte del Centre Unesco i la Fundació Bofill per transformar el sistema educatiu català, ja ha triat els 30 centres que s’involucraran primer en aquest procés.

La mostra inclou centres públics, concertats i privats, distribuïts per tot el territori i amb alumnat de perfils socioeconòmics molt diversos. Els promotors la defineixen com una «mostra representativa», i l’objectiu de la tria és portar a la pràctica el projecte i adaptar-lo en els pròxims 3 anys a tots els tipus d’escola diferents que hi ha a Catalunya.

Eduard Vallory, director d’Escola Nova 21, vol deixar molt clar que aquests 30 centres seran els primers a fer el canvi, però que faran també la funció d’obrir el camí a la resta.

Aquests centres faran el procés acompanyats d’escoles i instituts que ja apliquen tècniques avançades d’ensenyament i l’aniran compartint progressivament amb la resta dels 458 centres que s’han apuntat a Escola Nova 21. Aquesta és la llista sencera dels 30 centres.

Comparteix