Bucles de prevenció contra els incendis a Can Fosalba

983

Les regidories de Medi Ambient i Urbanitzacions desenvolupen el programa de prevenció d’incendis a les urbanitzacions amb el disseny i execució de les franges perimetrals, la instal·lació d’hidrants a Serra Alta i les xerrades informatives als veïns amb els bombers i els ADF.

Davant dels riscos d’incendi forestal, s’han definit un conjunt de franges exteriors de protecció de, com a mínim, vint-i-cinc metres d’amplada amb la funció de protegir les persones, béns immobles i mobles que se situen en zones vulnerables.

Durant aquest any s’executarà la franja perimetral de Serra Alta i els bucles de protecció als immobles de Can Fosalba, que se sumaran a la franja ja existent a la zona dels Boscos de Can Martí feta i en actiu des de l’any passat.

Durant el mes d’abril ja es van iniciar les feines per desenvolupar els bucles de protecció a l’entorn de les edificacions de Can Fosalba. Aquest tipus d’actuació és la més aconsellable en àmbits urbanístics que contenen masses forestals dins de les propietats i properes als immobles, ja que d’aquesta manera es dificulta que el foc pugui afectar els béns en cas d’incendi.

Després de les primeres intervencions tant els propietaris com l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola valoren de manera molt positiva els resultats. En paraules del regidor de Medi Ambient, Jordi Ramas: «La seguretat dels veïns i dels seus béns patrimonials millora sensiblement davant les afectacions d’un possible incendi. És molt important que els nostres veïns visquin amb major tranquil·litat i per això, entre tots, fem aquest esforç».

La inversió de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola en l’execució de les franges perimetrals estarà al voltant dels 100.000€ i estarà finançat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Comparteix