El rebost del CAP

292

En l’article mensual del CAP de Piera, aquest març parlem d’alimentació i d’una actuació per promoure el menjar saludable. A les instal·lacions sanitàries podreu trobar el una infografia que s’actualitzarà cada mes amb informació sobre un producte de temporada i tècniques per disminuir el malbaratament dels aliments. 

El rebost del CAP és un projecte impulsat des de la comissió de comunitària de l’ambulatòria, liderat per les dietistes-nutricionistes de la Gerència Territorial de la Catalunya Central que té com a objectiu conscienciar i incentivar a la població sobre el consum de verdures, hortalisses i fruites de temporada i proximitat.

S’han creat 12 infografies (una per cada mes de l’any), anomenades «És temps de…» amb diferents productes de temporada que es cultiven a Catalunya gràcies a la informació que trobem al Canal Salut de la Generalitat, on trobem uns documents divulgatius per a cada un d’ells.

Des d’aquest mes de març es pot trobar penjat al panell informatiu del CAP de Piera una infografia que s’actualitza mensualment amb informació sobre un producte de temporada. Les infografies creades contenen una fotografia de l’aliment concret, un codi QR i un resum dels apartats que trobarem a l’utilitzar el codi QR. Aquest codi, dirigirà l’usuari al material creat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya per tal que pugui ser utilitzat de forma gratuïta.

La informació que trobarem dins l’enllaç són tècniques per disminuir el malbaratament dels aliments, informació sobre les varietats de les diferents verdures, hortalisses i fruites, propietats per a la salut i receptes i diferents formes de cuinar el producte de temporada.

Els 12 productes de temporada que trobarem són: cols (gener), calçots (febrer), taronja (març), maduixes (abril), cireres (maig), préssecs (juny), cebes (juliol), figues (agost), mandarina (setembre), cogombre (octubre), carabassa (novembre) i bròquil (desembre).

Comparteix