Homenatge a les víctimes de la pandèmia

278

Cap de setmana d’una gran emotivitat amb tres actes que han servit per tenir un record especial i molt sentit a les víctimes de la pandèmia iniciada el passat mes de març. Retransmissió del Rèquiem de Verdi, l’acte institucional i la cerimònia per a l’esperança van ser el punt d’acompanyament a les famílies afectades.

El cap de setmana del 10 i 11 d’octubre va tenir lloc l’homenatge a les víctimes de la pandèmia i a les seves famílies. Coincidia, també, amb el comiat de l’Associació per la Cultura del Hostalets de Pierola que tanca una època de 5 anys de grans propostes i d’una àmplia aportació cultural, entre altres, amb conferències, concursos de fotografia i pintura, exposicions, concerts, retransmissions d’òpera o l’escultura ‘Pau Universal’ del reconegut artista Guido Dettoni.

Precisament, com a punt final d’aquesta tasca, dissabte 10 d’octubre, l’ACHP va oferir una darrera audició, gratuïta i oberta a tothom, amb l’emissió en diferit del Rèquiem de Verdi, en una interpretació especial de l’Orquestra del Teatre de la Scala de Milà dirigida pel mestre Riccardo Chailly. El seu president, Jordi Juan Samsó, va parlar sobre l’obra però, abans, va tenir unes paraules de record a les víctimes i a tothom que ha participat d’un viatge de poc més de mitja dècada.

Per altra banda, diumenge al migdia es va viure l’acte institucional d’homenatge en record de les persones que ens han deixat durant el període de la pandèmia. Una placa commemorativa, lectura de poemes i escrits acompanyat d’un quartet de corda amb una acurada selecció musical van marcar una trobada senzilla i sòbria que va acabar amb el repartiment d’una planta de romaní entre els assistents.

A continuació, en el mateix espai del parc de Cal Ponsa, va tenir lloc la ‘Cerimònia per a l’esperança‘ presidida pel rector Mn. Carles Muñiz amb una missa en sufragi de les víctimes i per a les persones que pateixen la situació actual.

Comparteix