Concurs literari per Sant Jordi

1878

Des de la regidoria de Cultura s’ha obert un seguit d’activitats i propostes per viure el Sant Jordi malgrat estar confinats a causa del coronavirus. Un concurs literari en línia amb premis i la tria de llibres per a la biblioteca són els principals reclams per una de les jornades més estimades del calendari.

La diada de Sant Jordi del 2020 passarà a la història per no poder-se celebrar enmig de llibres, roses i passejades. Es tracta d’una jornada que acostuma a ser primaveral i un esclat de cultura i tradició esperat per tothom. Enguany però, a causa del coronavirus, ens trobarem confinats i no es podrà fer la celebració habitual. No obstant, des de diferents àmbits es preparen iniciatives per viure el Sant Jordi amb alternatives imaginatives i altres que podrien arribar per quedar-se.

Des de la regidoria de Cultura s’ha obert el termini per proposar títols en una partida de compra de llibres per a la Biblioteca. Per participar-hi només cal incloure quins exemplars us agradaria trobar a les instal·lacions municipals a través de l’opció ‘Digues la teva’ de l’APP dels Hostalets de Pierola.

Per altra banda, ja es pot participar en el concurs literari amb escrits, poemes, contes, reflexions, etc. que continguin un màxim de 1.000 paraules sobre ‘Sant Jordi als Hostalets de Pierola’. Hi ha una categoria infantil amb un primer premi que consistirà en un lot de productes amb material lúdic i la categoria adults (a partir de 16 anys), amb un premi de 150€. Cal enviar les obres a comunicacio@elshostaletsdepierola.cat amb el text ‘Concurs Sant Jordi’ a l’assumpte de l’e-mail i indicant les dades bàsiques (nom, pseudònim, edat, població, títol de l’obra). Els escrits, limitats a un per persona, s’inclouran al llibre digital dels Hostalets des del confinament.

El termini per ambdues propostes finalitza el 26 d’abril a les 23.59 hores.

Altres propostes municipals passen per les iniciatives que fa l’Escola Renaixença a través de les classes virtuals entre el seu alumnat. A partir de dilluns els cursos treballaran aspectes vinculats a Sant Jordi amb contes, poemes, dibuixos i activitats relacionades. També, des de la secció local d’ERC, es proposa fer una adaptació de la llegenda de Sant Jordi on el drac, aquest any, sigui el coronavirus.

Bases «Concurs literari Sant Jordi»

  1. Hi pot participar tothom i la temàtica és ‘Sant Jordi als Hostalets de Pierola’.
  2. S’hi poden presentar escrits en qualsevol format fins a un màxim de 1.000 paraules.
  3. S’estableixen dues categories: infantil i adulta (a partir de 16 anys).
  4. Cal enviar les obres (termini el 26 d’abril) a comunicacio@elshostaletsdepierola.cat amb el text ‘Concurs Sant Jordi’ a l’assumpte de l’e-mail.
  5. Es lliurarà un premi per a cada categoria que consistirà en un lot de productes amb material lúdic (infantil) i un altre de 150€ (adulta).
  6. Els treballs guanyadors seran escollits per un jurat format per persones amb experiència literària i el veredicte es donarà a conèixer el divendres 1 de maig de 2020.
  7. Els escrits que hi participin queden exempts de qualsevol dret d’autor i reclamació en aquest sentit.
  8. Totes les obres rebudes s’inclouran en el llibre digital ‘Els Hostalets des del confinament’ publicat al web municipal.
  9. La participació al concurs queda vinculada a l’acceptació d’aquestes bases.
Comparteix