La vaga als centres d’atenció primària afecta el CAP de Piera i el servei als Hostalets

1814

Els metges han convocat vaga del 26 al 30 de novembre als CAP d’arreu de Catalunya.

Del 26 al 30 de novembre, els metges dels Centres d’Atenció Primària de tota Catalunya han convocat una vaga per denunciar la precarització de les condicions laborals i assistencials del sector sota el lema ‘Atenció primària, digna i respectada’.

En el cas de Piera, al CAP els serveis mínims del 25% estan garantits. En aquest sentit, només s’atendran visites urgents. Les visites que no es puguin fer, es programaran de nou. Es poden tornar a concertar a través del telèfon, per internet o presencialment. Per a qualsevol consulta relacionada amb la programació de les visites, els usuaris poden trucar al telèfon  937 78 84 95.

En el cas del consultori dels Hostalets de Pierola, els serveis mínims del 25% estan garantits. Les visites que no es puguin fer, es programaran de nou. Es poden tornar a concertar a través del telèfon, per internet o presencialment. Per a qualsevol consulta relacionada amb la programació de les visites, els usuaris poden trucar al telèfon 93 771 20 02

Així, els serveis mínims decretats són els següents:

. Serveis d’urgències dels centres d’urgències d’atenció primària (CUAP), punts d’atenció continuada (PAC) programa d’atenció domiciliària i equips de suport (PADES) i hospitals.

. Unitats especials: unitats de cures intensives, unitats de vigilància intensiva, unitats coronàries, unitats d’hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia.

. Atenció als malalts ingressats.

. Activitat quirúrgica inajornable i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital.

. Transport sanitari per atendre totes les urgències, el tractament oncològic, diàlisi i oxigenoteràpia així com sistemes d’emergència.

En el cas dels serveis de medicina de família i pediatria, ginecologia (amb els serveis inajornables d’ecografia del primer i segons trimestre d’embaràs i interrupció voluntària de l’embaràs), odontologia i centres penitenciaris en torns diürns, es garantirà el 25% de la plantilla. Pel què fa als serveis penitenciaris en torns nocturns es garantirà la totalitat de la plantilla.

Pel què fa a la resta de serveis, funcionaran com en un dia festiu, excepte els centres on la plantilla sigui igual a la dels dies laborables, on passarà a ser del 50%.

Comparteix