“Una Finestra al Miocè” ja té guia per als més menuts!

1440

Sabies que ja tenim una guia de l’exposició “una Finestra al Miocè” per als més menuts?

El primer volum de la Col·lecció Hostalets Paleontològica arriba per tal que els visitants de l’exposició puguin endur-se una informació bàsica dels protagonistes de la història de la vida a la Terra fa 12 milions d’anys.

La pots trobar al CRIP a un preu petit de 5€!

guia-infantil-mioce-crip1-1024x576L’exposició “Una Finestra al Miocè”:

L’exposició presenta un discurs consistent, per l’amplitud de la temàtica tractada, però alhora didàctic, responent als criteris divulgatius del CRIP. No és una exposició per a experts, sinó apta pera tots els públics. Per ser fidels a la missió divulgativa i didàctica del CRIP, s’han utilitzat diversos recursos interactius per fer més entenedora la temàtica.

Com és “una finestra al Miocè”?

L’espai de la sala s’estructura en diferents àmbits temàtics. El recorregut parteix de l’entorn geològic del Miocè per situar al visitant a la conca Vallès Penedès, enllaçant amb la presentació dels diferents jaciments històrics i actuals del nostre territori, per passar després a l’anàlisi de les restes de les diferents espècies faunístiques recuperades. És fa especial referència al grup dels primats, sens dubte les troballes paleontològiques més importants dels jaciments de la zona dels Hostalets, com ja es va posar de relleu el 2004 amb el Pierolapithecus catalaunicus, en Pau, el 2009 amb l’Anoiapithecus brevirostris, en Lluc, i ara el 2016 amb la Laia, Pliobates cataloniae, un nou gènere i espècie de primat.

La col·lecció de fòssils dels Hostalets és una de les més riques del país, tant per la seva quantitat d’exemplars com per la qualitat de la seva conservació com la singularitat de les espècies recuperades. A l’exposició s’hi presenten fòssils originals gràcies a la cessió de material procedent de les col·leccions clàssiques del Museu Geològic del Seminari de Barcelona i del Vinseum de Vilafranca del Penedès .

Paral·lelament també s’hi presenten rèpliques realitzades en els tallers del CRIP dins de les tasques de conservació i restauració de material paleontològic desenvolupades.

Comparteix