Esmorzar saludable per a l’alumnat escolar

47

A través del Pla Local de Salut, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola promou la bona alimentació a l’Institut Escola Renaixença amb esmorzars saludables a l’hora del pati. La iniciativa, impulsada per l’àrea de Salut, va fer una prova pilot l’any passat en alumnes de 1r d’ESO i, enguany, s’ha ampliat també als de 2n d’ESO.

L’acció número 24 del Pla Local de Salut impulsa els esmorzars saludables amb fruita a l’ESO. Des de l’aprovació del Pla Local de Salut, l’Ajuntament va iniciar una prova pilot l’any 2023 amb la distribució de fruita als alumnes de 1r d’ESO. Una proposta que va tenir molt bona acollida a l’Institut Escola Renaixença dels Hostalets de Pierola.

La iniciativa promou esmorzars saludables durant l’hora del pati amb la voluntat de conscienciar l’alumnat i les seves famílies sobre els aliments adequats per portar a l’escola i evitar els que són perjudicials per a la salut.

Durant aquest curs, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha ampliat aquesta acció subministrant fruita als alumnes de 1r d’ESO i, també, als de 2n d’ESO. Aquesta distribució coincideix amb l’entrega de fruita que el centre educatiu rep del Departament d’Educació per als alumnes de primària.

La fruita prové dels establiments locals de Cal Masià i de la Beneta, la qual cosa posa en valor el consum de productes de proximitat i quilòmetre zero. Per tant, no només reforça el compromís amb la salut i el benestar de l’alumnat sinó que, al mateix temps, també dona suport al comerç local.

L’Ajuntament vol consolidar aquesta acció com un projecte de llarga durada. A més, l’administració local també col·labora en esdeveniments especials com, per exemple, l’aportació de fruita per a tot el centre educatiu durant les jornades esportives celebrades el passat 2 i 3 de maig.

Comparteix