El nou Director General de Patrimoni Cultural visita el CRIP

2762

Jusèp Maria Boya i Busquet, el nou Director General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya va visitar el passat dilluns, 13 de juny, les instal·lacions del Centre de Restauració i Interpretació Paleontològic (CRIP) dels Hostalets de Pierola.

Pocs dies després del nomenament del nou Director General d’Arxiu, Biblioteques, Museus i Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es va posar en contacte amb ell per convidar-lo a una visita al municipi i presentar-li, primera mà, el projecte paleontològic dels Hostalets de Pierola.

El passat dilluns, l’equip directiu de la Direcció General, format pel Director General Jusèp Maria Boya, la Subdirectora General de Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic, Elsa Ibar i la cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia Ma. Teresa Miró, van visitar les instal·lacions del CRIP acompanyats de l’Alcalde, Daniel Vendrell, la regidora del CRIP, Marta Casas i la regidora de turisme, Carme Zaragoza.

La trobada va consistir en una visita per conèixer les instal·lacions i tots els programes de formació en restauració paleontològica i divulgació de la paleontologia en general que s’hi desenvolupen. També van rebre explicacions del conjunt d’accions i propostes turístiques que els Hostalets de Pierola desenvolupa amb l’objectiu de situar el territori com a referència de la paleontologia a Catalunya.

L’Alcalde, Daniel Vendrell va exposar al Director General la feina que fa el municipi dels Hostalets de Pierola per posar en valor el patrimoni paleontològic i l’esforç que això significa per a tota la comunitat. També li va demanar el suport polític i econòmic de la Generalitat de Catalunya per tal que aquest ric patrimoni, reconegut per la seva importància en l’àmbit internacional, sigui també reconegut aquí i participi en el disseny de les estratègies de desenvolupament del territori, a nivell comarcal i també català.

Per la seva banda, el Director General es va comprometre a treballar conjuntament i coordinadament perquè el ric patrimoni paleontològic dels Hostalets de Pierola esdevingui una referència en el conjunt del patrimoni català i aconseguir, entre totes les administracions, el reconeixement necessari i fer-ne difusió. En futures visites es coordinarà un calendari de treball conjunt.

El govern dels Hostalets de Pierola valora molt positivament aquesta trobada que en paraules de Daniel Vendrell «Obre noves perspectives de col·laboració que possibilitaran que el nostre patrimoni paleontològic arribi a més gent i, definitivament, formi part de l’estratègia de desenvolupament del nostre territori».

Comparteix