Ple 8 de novembre 2023

394

Aquest dimecres es va celebrar la sessió ordinària de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola corresponent al mes de novembre, en què van prosperar alguns punts destacats de l’ordre del dia, com el Fons d’Acció Social, aprovat per unanimitat, o el Pla Antifrau, amb el vot favorable dels grups del govern i l’abstenció de Junts pels Hostalets, que va reclamar haver participat de la confecció del document i el seu seguiment.

En la part inicial es va donar compte de diversos assumptes d’àmbit econòmic, com l’informe d’intervenció en relació a les obligacions tributàries, el pagament de proveïdors o el cost efectiu dels serveis municipals corresponents a l’any 2022, una qüestió en que l’oposició va demanar repassar el detall d’alguns conceptes i quantitats.

Mocions

Junts pels Hostalets va rebre el suport d’ERC a dues mocions, al primera de suport a l’exconseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà, en relació a la condemna pel cas judicial de l’escorta de l’expresident Carles Puigdemont; i també en una segona qüestió per reclamar majors inversions i un traspàs complet del servei de Rodalies a Catalunya. Sumem va abstenir-se en el primer assumpte, mentre que la proposta en defensa de la sobirania ferroviària va comptar amb el suport de dos regidors i l’abstenció d’un tercer de la formació.

Per la seva banda, els dos grups del govern, ERC i Sumem van aprovar la darrera moció de la sessió en relació a la guerra entre Israel i Hamàs i per reclamar la fi del conflicte. Junts pels Hostalets va expressar amb l’abstenció la disconformitat amb el redactat de la proposta i algunes discrepàncies vers el relat i el paper dels dos bàndols.

Després de donar compte dels decrets d’alcaldia, Junts pels Hostalets va formular una relació de consultes en el torn de precs i preguntes, que es van projectar en pantalla per als assistents presents a l’auditori, en diversos àmbits com: el control dels consums d’aigua; el servei de comunicació municipal; el relleu al consultori mèdic; el servei de bus per als alumnes que van a l’Institut; les despeses que assumeix l’Ajuntament a l’Institut-escola i que són competència de la Generalitat; o sobre la possibilitat de fer ús com a grup municipal de certs equipaments municipals, entre d’altres.

Finalitzat l’ordre del dia, es va obrir un extens torn obert al públic assistent en què es van traslladar diverses consultes sobre assumptes tractats al ple, i d’altres com la situació del municipi vers els projectes de desplegament de la MAT al territori, les franges perimetrals de prevenció contra incendis o la gestió de l’Ajuntament vers les instàncies i tràmits.

Abans d’acomiadar el ple, l’alcalde Gerard Parcerisas va avançar que es preveu celebrar un ple extraordinari per portar a aprovació el pressupost municipal a mitjans de la setmana del 20 de novembre, amb data final pendent de confirmació.

El ple es va poder seguir en directe des de l’auditori Cal Figueres i amb retransmissió que es pot recuperar a continuació a través de la vídeo acta.

 

Comparteix