El CRIP fa un pas més en la seva missió de divulgació i presenta un taller sobre temàtica paleontològica destinat a visitants amb dificultats visuals i ceguesa.
Sota el títol «Tocar l’evolució, la forma fa la funció», el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica presenta un taller orientat a fer encara més universal el coneixement de la paleontologia, intentant assegurar-ne i garantir la transmissió a persones amb dificultats de percepció visual.
En una primera part del taller, els participants han pogut conèixer la matèria fòssil, els diferents tipus de fòssils i el procés de fossilització, per acabar experimentaran la informació associada als fòssils.
En la segona part, el taller s’ha centrat en l’evolució i classificació mitjançant la descoberta de l’arbre evolutiu dels proboscidis (grup dels elefants, mamuts, mastodonts i sirenis). S’ha escollit aquest grup animal perquè s’hi troben diferents patrons o dissenys dentals que permeten fer un seguiment tàctil i descriptiu de la seva evolució com a grup taxonòmic. L’anàlisi de la relació entre la forma dentària i la seva funció en el temps ens permeten relacionar les diferents formes de disseny dentari amb hàbits alimentaris i tipus de dieta i, indirectament, amb el seu possible entorn natural.
Aquest taller s’ha dissenyat amb el suport de tècnics de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i el material gràfic ha estat produït pel Servei Bibliogràfic ONCE Catalunya.