26.8 C
08781
Dissabte 4, juliol, 2020

Visites comentades aquest estiu al CRIP

L’activitat d’atenció al públic també es reprèn al Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica que ofereix visites individuals comentades, d’1 hora aproximadament, de dilluns a diumenge. Una bona oportunitat per conèixer la història del Pau i del Miocè com era el nostre entorn fa milions d’anys.

Una de les propostes per viure aquest estiu de forma individual o per unitat de convivència arriba des del CRIP dels Hostalets de Pierola amb les visites comentades que es poden seguir de dilluns a dissabte, matí i tarda, i diumenge al matí. Una activitat que ens endinsa a la història del nostre terme i que ens trasllada a fa 12 milions d’anys amb un entorn amb una vegetació i amb animals molt característics.

La visita, d’1 hora aproximadament, té un cost de 4€ per persona i és gratuïta per als nens i nenes menors de 6 anys. Cal fer reserva a través del següent enllaç amb possibilitat de fer el pagament telemàticament i el mateix dia de la trobada. També es garanteixen les mesures de seguretat establertes amb distància i ús de mascareta.

Més informació i reserves prement aquí.

Audició de sardanes amb distanciament

La 19a Festa de la Sardana arriba aquest diumenge diferent a la que es feia en els darrers anys però amb les ganes i una bona proposta per gaudir-ne. L’acte principal constarà d’una audició amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona a la carpa del pavelló amb un aforament de 250 persones.

Aquest diumenge a les 19.00 té lloc la Festa de la Sardana que s’adapta a les mesures de seguretat després de l’estat d’alarma provocat pel coronavirus. Així doncs es farà una adaptació de la festa per garantir la seguretat dels assistents amb control d’accés, desinfecció amb gel hidroalcohòlic i la col·locació de 250 cadires a la pista poliesportiva actualment coberta per una carpa.

La prestigiosa Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona serà l’encarregada d’oferir un ampli i treballat repertori en una de les primeres activitats del postconfinament al nostre municipi. L’entrada és lliure i, malgrat no poder ballar, la intenció és retre l’homenatge anual que es fa a la dansa típica del nostre país.

 

 

Ple 1 juliol 2020

Convocatòria de la sessió ordinària per avui dimecres a les 19.30 hores a la Sala de Plens de l’Auditori de Cal Figueres. Es recupera el format presencial tot i que es limita l’accés per garantir les distàncies de seguretat. A continuació podeu veure’l en diferit i consultar els diferents punts de l’Ordre del dia d’una sessió prevista, inicialment, pel passat 11 de març.

 

Inscripcions al CEM Cal Maristany

El CEM Cal Maristany obre les inscripcions per al curs vinent després de tancar el període d’aquest 2020, sense interrupció, amb classes que han estat fetes íntegrament a través d’aplicacions virtuals. El propòsit és començar el nou curs de forma presencial però preparats per seguir oferint matèries de forma virtual.

El curs 2020-2021 s’iniciarà presencialment seguint els protocols de seguretat i sanitat del Departament d’Ensenyament, però l’escola està preparant un pla de contingència en el cas que les activitats tornin a desenvolupar-se des de casa. També s’està valorant la integració d’algunes assignatures puntuals en format telemàtic per establir el que apunta que serà el nou sistema d’ensenyament.

Per poder materialitzar la matrícula només cal omplir els camps del següent enllaç. Un cop feta la gestió, l’escola es posarà en contacte per poder definir els horaris de les diferents classes individuals o col·lectives.

Serra Alta i Can Fosalba recuperen serveis

La urbanització de Serra Alta tindrà servei postal des d’aquest juliol a través d’unes bústies en un espai comunitari. També escombradora i bufadora cada quinze dies per potenciar el servei de neteja i, des d’aquest dimarts, es reprèn l’atenció ciutadana setmanal a l’oficina de Can Fosalba en horari de 9 a 12 hores. 

Des d’aquest 1 de juliol Serra Alta activa el servei postal que ofereix Correos gràcies a la distribució de diverses bústies en les tres casetes situades a la urbanització. Una mesura que s’havia previst fa una dècada i que s’ha desencallat a través de la gestió del regidor d’Urbanitzacions, Xavier Alberich. Aquest sistema, finalment, comença a funcionar amb claus personalitzades i ja no caldrà que els veïns vagin a recollir les cartes a Esparreguera com fins ara.

Per altra banda, Serra Alta comptarà també amb la neteja específica d’una escombradora i bufadora amb una periodicitat de quinze dies amb l’objectiu de mantenir els carrers i espais comuns amb higiene i netedat.

Mentrestant, aquest dimarts s’ha restablert l’atenció ciutadana a Serra Alta i Can Fosalba a través de l’oficina fixa del Casal Montserrat on s’ha instal·lat una placa actualitzada identificativa de metacrilat a l’entrada. Els veïns poden fer-hi consultes i gestions els dimarts de 9.00 a 12.00 hores.

 

Reserva de cita per a l’ITV agrícola

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola anuncia que els pròxims dies 7 i 8 de juliol, com cada any en aquesta època, tindrà lloc la revisió amb la ITV dels vehicles agrícoles del municipi seguint el protocol de seguretat. Cal demanar cita prèvia trucant a les oficines municipals i facilitant les dades del vehicle.

.

ITV Vehicles agrícoles
Municipi: Els Hostalets de Pierola
Dies: 7 i 8 de juliol de 2019
Horari: 9 a 13h
Lloc: Al costat de la Deixalleria Municipal

Cal trucar prèviament a les oficines de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola per reservar hora, facilitar la matrícula i el nom del propietari del vehicle que passarà la revisió. Es pot fer la gestió de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 hores a través del 93 771 21 12.

Amb motiu de la situació derivada per la Covid-19 i amb l’objectiu de reforçar les mesures de seguretat cal tenir en compte les següents consideracions:

 • Només es podran revisar els vehicles amb cita concertada prèviament.
 • Recomanació de pagar amb targeta per evitar tocar monedes i bitllets.
 • Recomanació d’ús de guants i mascareta.
 • Respecteu l’hora de la cita per evitar aglomeracions a la zona d’inspecció.
 • Assistència de només una persona per vehicle.

PERIODICITAT DE LES INSPECCIONS
D’acord amb l’RD 2042/1994 de 14 d’octubre que regula la inspecció tècnica de vehicles, la primera inspecció ITV a vehicles agrícoles es farà als 8 anys des de la data de la primera matriculació. Per a vehicles ciclomotors, la primera inspecció ITV s’haurà de fer als 3 anys de la primera matriculació. (Per a més informació dels terminis de revisió de ciclomotors consultar DOGC de 14/01/2009 núm. 5296)

Actualització Covid-19

Utilitzem aquest canal com a font principal per informar-vos sobre l’última hora de la Covid-19. Aquí hi trobareu les peculiaritats de les mesures en l’àmbit local, quines accions es fan des de l’Ajuntament i, també, les novetats del dia a dia, accessos a informació rellevant, recomanacions i enllaços que poden ser d’interès. 

 • No abaixem la guàrdia: Aquest estiu mirem de fer vida en comú seguint les mesures de seguretat. Consulteu les recomanacions de Salut a través del següent enllaç.

MESURES ANTERIORS

 • Última fase de la desescalada des de divendres 19 de juny amb l’entrada de l’etapa de represa on s’aixequen totes les restriccions de mobilitat dins el país, s’obren els parcs infantils mantenint la distància i es segueix marcant distàncies i l’ús de mascareta.
 • Fins al 26 de juny es pot presentar la sol·licitud a les ajudes que atorga l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola a autònoms, treballadors i empreses del municipi.
 • Dilluns 15 de juny entrem a la fase final de la desescalada amb la Fase 3 i es permet fer trobades socials de fins a 20 persones, que poden passejar juntes encara que no convisquin. Podeu consultar totes les mesures prement aquí.
 • Dilluns 1 de juny entrem a la Fase 2.
  La Direcció General de Protecció Civil ha actualitzat a la seva pàgina web les respostes a les preguntes freqüents corresponents a la Fase 2 i que podeu consultar prement aquí
  Consulteu a quina regió sanitària pertany cada municipi prement aquí.
 • Segona setmana de la Fase 1 recordem que ja es pot accedir al cementiri municipal però cal trucar prèviament al 93 771 20 49 (Guàrdia Municipal), l’aforament màxim permès és de 15 persones, mantingueu la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones, l’ús de mascareta és recomanable i no es permet l’intercanvi d’objectes. Cal evitar també, quan sigui possible, el contacte amb el mobiliari.
 • Ajuts per al lloguer i ampliació fins al 2 de juliol el termini per demanar l’ajornament o reducció del pagament del lloguer.
 • Des del 18 de maig passem a la Fase 1 del desconfinament. Aquí teniu preguntes i respostes que, en alguns casos, fan referència a la regió sanitària, en el nostre cas la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès).
 • De dilluns 11 al dimecres 13 de maig es van repartir més de 800 mascaretes en un repartiment massiu de mascaretes per franges d’edat i amb horaris. Notícia relacionada
 • A partir del dimarts 12 de maig torna el servei de la deixalleria municipal amb nous horaris i condicions. Més informació
 • Des del 4 de maig l’Ajuntament ofereix atenció presencial a recepció per fer gestions al registre d’entrada. L’accés es fa de manera individual i cal prendre les mesures de seguretat i protecció adequades. Més informació
 • Des del 2 de maig es poden fer sortides individuals o acompanyats d’una persona convivent. Com a municipi de menys de 5.000 habitants no s’estableixen franges horàries ni limitacions horàries (entre les 6.00 i les 23.00), un cop al dia i no més d’1 quilòmetre de casa. Es pot fer esport al llarg del terme.
 • Convocatòria de subvenció des del 30 d’abril per a entitats i empreses del Comerç, Serveis, Artesania i Moda afectades per la #COVID19: ➡ https://t.co/8VbicLlTil
 • Prestació d’urgència (200€) per a subministraments bàsics a persones afectades per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19. Consulteu les condicions a l’article 6. La prestació consisteix en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies a Catalunya per un import de 200 euros, en un pagament únic, amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. Aquesta prestació és compatible amb la percepció d’altres ajuts. El termini per presentar les sol·licituds comença aquest dijous 30 d’abril i fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària destinada a la prestació.
  En el següent enllaç trobareu el formulari (disponible a partir del 30/04).
 • Així queden els terminis dels pagaments d’impostos de l’ORGT:
  IBI: Període pagament voluntari: del 4/05 al 6/07. S’amplia a l’1/09
  Domiciliats: 1a fracció 4/05 es passarà l’1/09 i la 2a fracció 1/10 es passarà l’1/12
  Residus comercials: Període pagament voluntari: del 4/05 al 6/07. S’amplia fins a l’1/09. Domiciliats: 1/07 es passarà l’1/09
  La resta queden tal com estava publicat en les mesures econòmiques del 30 de març:
  Vehicles: Del 3/04 al 5/06 – Domiciliats 02/06
  Residus: Del 4/05 al 6/07 – Domiciliats 1/07
  Guals: Del 4/05 al 6/07 – Domiciliats 1/07
  Rústica: Del 4/09 al 5/11 – Domiciliats 2/11
  IAE: Del 18/09 al 18/11 – Domiciliats 02/11
 • Preguntes i respostes respecte a les mesures de desconfinament als menors de 14 anys:
 • Recuperació de l’atenció a través del telèfon habitual (93 771 21 12) en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores. Recordem que no hi ha atenció presencial i que es continua atenent també per correu electrònic dels diferents departaments i tècnics, al genèric i que es poden fer gestions mitjançant els tràmits digitals.
 • Preguntes més freqüents sobre diferents aspectes i temàtiques prement aquí.
 • Servei de mediació en cas de conflictes d’àmbit social.
 • Reforç en l’assessoria en matèria d’habitatge en línia (Direcció General de Joventut).
 • El Consorci per a la Normalització Lingüística amplia l’activitat en línia.
 • Operatiu el servei de bus urbà amb trajectes fins a l’estació de Piera i als diferents barris i urbanitzacions del nostre terme. És obligatori l’ús dels elements de protecció personal com mascareta i guants, guardar distància així com el límit d’ocupació màxima.
 • Tot allò que has de saber sobre les mascaretes: tipus i col·locació (vídeo).

 • Compartim l’enllaç de la Xarxa Telemàtica del Departament d’Educació amb propostes per poder fer durant el confinament.
 • Comunicat sobre les mesures econòmiques en l’àmbit local dels Hostalets de Pierola.
 • Informació sobre els serveis essencials després de l’actualització de l’estat d’alarma:
 • Apartat web de Salut amb les dades sobre l’evolució dels casos de covid-19 per territoris.
 • L’Ajuntament posa a disposició la carpa de la pista poliesportiva als departaments d’Interior i de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • Formulari per elaborar una llista de voluntariat per si calen reforços en les accions de suport a persones que pateixen les restriccions a causa del període de confinament per coronavirus.
 • Actualització dels horaris de botigues i comerços dels Hostalets de Pierola:
 • Es programa la neteja i desinfecció setmanal de zones comunes i contenidors del municipi: Dimarts i divendres (nucli), dilluns i dijous (urbanitzacions i barris).
 • Abans de desplaçar-vos, empleneu en línia el certificat autoresponsable que podeu trobar també impresos als comerços locals que estan oberts.
 • Neteja i desinfecció dels carrers i zones de contenidors del terme.
 • L’Hospital d’Igualada necessita reforçar el servei de neteja amb 20 llocs de treball. Les persones candidates han de tenir vehicle propi per desplaçar-se fins a l’Hospital, han d’estar disposades a treballar en condicions molt estressants i fer torns de matí, tarda i nit. Més informació al Servei d’Ocupació Local (679 964 657) o enviant un e-mail directament a l’oferta (prospeccio_marmi@anoia.cat).
 • Disponible l’App oficial del Sistema de Salut de Catalunya Stop Covid19 Cat per fer el seguiment i vigilància dels teus símptomes de coronavirus. Podeu descarregar-la per iPhone i per Android.
 • S’ajorna la prova pilot i el període d’inscripcions del Camí ramader de Marina.
 • La Generalitat de Catalunya anuncia una partida d’ajudes per a autònoms que han vist reduïda la seva facturació. Consulteu-ne les condicions prement aquí.
 • A continuació us deixem una Guia Laboral de caràcter informatiu a partir del que s’ha anat publicant i per si us pot orientar al llarg d’aquest dies.
 • Recordeu que els canals d’emergència són 061 i APP (consultes coronavirus i sanitàries), 012 (consultes generals) i 112 (emergències).
 • Parcs infantils tancats i precintats.
 • Suspès el servei de bus que comunica Els Hostalets de Pierola amb Piera.
 • Novetats en l’APP de 061CatSalut. S’habilita un nou servei en el qual, sesprés d’un qüestionari es demana un telèfon per posar-se en contacte amb l’usuari. Per descarregar-vos l’aplicació premeu aquí.
 • Tancats els bars del Casal Català, el Celler de Cal Esteve, Ca la Goretti, els dels locals socials de Serra Alta i Can Fosalba i perruqueries. Cal Biel no oferirà servei fins dimarts. Obertes la Farmàcia (937712255), el supermercat Suma (937712807), forn de pa i pastisseria Kakau (931460190), les botiga de queviures i productes de primera necessitat L’Arca (937712622) i botiga Marta (666807433), totes elles amb servei a domicili per a la gent que ho necessiti. De moment l’Estanc ofereix servei amb normalitat. A Serra Alta (625254383) i a Can Fosalba (657038509) grups de veïns s’han organitzat amb voluntariat per donar resposta, especialment, a la gent gran.
 • La línia de tren dels FGC en direcció a Igualada arriba fins a La Pobla de Claramunt degut al confinament des de mitjanit de la capital de la comarca i rodalies.
 • L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) comunica que suspèn l’atenció presencial. Es dona servei telemàticament, per telèfon 934 72 92 23 i e-mail: orgt.piera@diba.cat.
 • Publicat Decret d’alcaldia amb les principals mesures.
 • Escola Renaixença i Llar d’Infants La Granota se suspenen les classes per un mínim de 15 dies a partir del divendres 13 de març.
 • Anul·lació de tots els actes organitzats per l’Ajuntament i entitats (Ple, cinema familiar, assajos, misses, reunions i tallers de Tradicions, seminari, xerrades, concert Amics de la Música, òpera ACHP, etc.)
 • Suspensió de l’atenció presencial al públic a les oficines municipals (Ajuntament, Punt Jove, CEM Cal Maristany, Biblioteca, locals socials, Auditori Cal Figueres, Casal d’avis, Esplai Pífies, Escola de Ball, etc). Podeu contactar als correus electrònics i telèfons habituals.
 • Queden cancel·lades també, fins a nou avís, totes les activitats del Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) de cara al públic: Visites escolars, tallers i visites comentades del cap de setmana.
 • Sense servei també l’Alberg de Can Roviralta.
 • Suspensió de l’activitat esportiva (futbol i patinatge).

Us informem també que el consultori dels Hostalets de Pierola romandrà tancat fins a nou avís. El servei d’atenció primària de salut es dona al CAP de Piera (93 77 88 495).

Des de l’Ajuntament s’estan estudiant en tot moment les mesures que cal prendre i us recomanem seguir les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a partir dels darrers comunicats a l’apartat (Sala de premsa) o tenir a mà l’enllaç on trobareu material i vídeos explicatius com aquest:

Campanya especial de donació de sang

Crida per diumenge del Banc de Sang a mantenir el ritme de donacions que continuen sent necessàries per als pacients dels hospitals un cop activades les operacions i tractaments ajornats durant els darrers mesos a causa de la Covid-19. Per donar sang cal fer reserva prèvia a donarsang.gencat.cat.

Diumenge 5 de juliol de 10.00 a 14.00, a l’Auditori de Cal Figueres, un equip del Banc de Sang i Teixits s’ocuparà de l’acapte de sang al nostre municipi en una campanya especial en diferents punts del país que es fan aquests dies. Es tracta d’un moment on els hospitals reprenen l’activitat en operacions i tractaments després d’uns mesos d’aturada on s’ha prioritzat l’atenció a la pandèmia provocada pel coronavirus.

Campanyes amb mesures de seguretat
El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. En aquesta ocasió també, cal fer la reserva prèvia per donar sang a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat.

 

El Punt Jove torna amb força

Des de l’àrea de Joventut es fa una clara aposta per tal que el jovent del poble pugui gaudir de les activitats que s’han programat des de l’equipament juvenil. Entre les propostes d’aquest mes de juliol hi ha taller de cuina, instrucció de Krav Maga i activitat a la pista Cruyff.
.
Aquest mes de juliol torna l’activitat presencial al Punt Jove amb la programació dels famosos tallers de cuina de l’Eva Oliva @olivetiskitchen, gran cuinera i nutricionista que cada vegada que ens fa un taller sorprèn molt positivament amb les seves receptes i la tècnica a la cuina.
.
Els dimecres tindrem als Hostalets de Pierola a l’Arnau Fillat @krav_maga_arnau_fillat instructor Expert II de Krav Maga que ens ensenyarà les tècniques més efectives per poder-nos defensar en cas de trobar-nos en una situació de perill.
.
Per últim, tancarem el cicle d’activitats amb una proposta esportiva a la pista Cruyff el dia 20 de juliol dinamitzada per l’integrador social Samuel Román.
.
Les places són limitades i tota persona que vulgui participar-hi ha de fer la inscripció per WhatsApp al telèfon 639 38 10 81 abans del 2 de juliol. També serà imprescindible portar el document de declaració responsable de la família i fer ús de la mascareta.
.
En tot moment es garantirà la distància de seguretat entre les persones participants segons la normativa del departament de Salut vigent.
.
.
.
.

Celebració del dia de l’orgull

Aquest cap de setmana es penjarà una pancarta a la torre del Sr Enric per commemorar el dia de l’orgull del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) que se celebra diumenge arreu del món. Des del Punt Jove se’n fan ressò a  Instagram a través d’unes entrevistes.
.
Coincidint amb el 28 J, dia de l’orgull LGTBI aquest diumenge, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha preparat una pancarta que es penjarà a la Torre del Sr Enric i que anirà acompanyada d’una il·luminació amb colors canviants a la façana d’aquest edifici emblemàtic i cèntric del municipi al llarg d’aquest cap de setmana.
.
Amb aquesta acció es vol enviar una mostra de suport amb l’objectiu de conscienciar de la importància d’estimar en llibertat i amb respecte a tothom. Des del Punt Jove també se’n fan ressò a través de les entrevistes amb Orgull que des del 23 fins al 30 de juny a les 18.00 es fan amb diferents persones del col·lectiu moderades per Antoni (@defebrer) per mitjà de l’Instagram.

El CAP no obrirà fins al setembre

Per indicació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el consultori dels Hostalets de Pierola no tornarà a obrir fins al mes de setembre, sempre que la situació en relació al coronavirus ho permeti. Seguirem tenint el CAP de Piera com a centre de referència.

Les visites al CAP dels Hostalets de Pierola continuaran derivades al centre de Piera  que continua obert les 24 hores del dia amb l’atenció programada de dilluns a divendres de 8.00 a 20.00 i dissabtes, diumenges i festius únicament per a atenció urgent. Per concertar cita s’ha de fer prèviament pels canals habituals: ics.gencat.cat, 93 778 84 95 o accedint a l’espai digital de La Meva Salut i contactant amb el seu metge/essa o infermer/a de referència mitjançant l’eConsulta.
.
Si es precisa atenció urgent, es recomana contactar amb el CAP directament per via telefònica. Les qüestions burocràtiques (baixes per malaltia, informes clínics, actualització de medicació crònica) es recomana fer servir l’eina eConsulta de La Meva Salut. En cas que no es pugui fer mitjançant aquesta via, excepcionalment, es pot enviar un correu electrònic al CAP de Piera: eappiera.cc.ics@gencat.cat.
.
Si per a qualsevol motiu s’acudeix directament al CAP, a l’entrada del centre, el personal sanitari valorarà la necessitat de visita urgent i, en el cas que no es precisi de forma presencial, en aquell moment, s’indicarà la conveniència de demanar cita per via telefònica o telemàtica.
.
Posteriorment, el professional sanitari de referència valorarà la modalitat de la visita (telefònica, per videoconsulta, presencial o domiciliària) i ho comunicarà al pacient.
Recordem que per accedir al CAP cal acudir-hi sol (excepte menors de 14 anys, persones dependents o amb estat de fragilitat), portar mascareta i arribar a l’hora indicada de la visita (no abans).
.

La piscina obre amb mesures especials

La piscina municipal ofereix servei des del passat dissabte 20 de juny en un estiu atípic i adaptant les condicions a la situació actual. Cal mantenir les distàncies de seguretat i ajustar-se a l’aforament. Abonaments i entrades mantenen preus i el servei s’amplia, gairebé, fins a mitjan de setembre.

Els Hostalets de Pierola ja ofereix el servei de piscina municipal des del passat dissabte 20 de juny seguint les condicions de distància i seguretat marcades per la situació de la Covid-19. Entre les mesures aplicades hi ha el circuit d’entrada i sortida, vestidors tancats i només es pot accedir als lavabos. Hi ha zones delimitades i l’aforament màxim tant a la zona de lleure com a l’interior de la piscina és d’un 75% en l’etapa de represa. La mesura en la capacitat també afecta al bar ‘La Cresta’ que estarà operatiu amb tapes, entrepans, begudes, amanides i plats especials els caps de setmana.

Per saber si hi ha places disponibles a les instal·lacions de la piscina a temps real, en tot moment, hem habilitat l’apartat Aforament Piscina.

Es mantenen els horaris i preus de l’any passat i els tràmits per fer els abonaments i comprar entrades es fan, com en els darrers anys, en el mateix recinte. Les instal·lacions tanquen cada migdia, de 15.00 a 15.30, per fer una neteja a fons i desinfectar les zones comunes. Aquesta mesura no afecta el servei de bar que també està disponible amb la capacitat adaptada al que marqui la normativa actual. Una de les principals novetats és que la temporada s’allargarà fins al 13 de setembre.

 

L’esperada revetlla de Sant Joan

Arriba una de les dates més esperades de l’any, tret de sortida de l’estiu. Després de superar les fases de desescalada es preparen un seguit d’actes en un programa més reduït i complint les mesures de seguretat on hi cabrà l’arribada de la Flama del Canigó, una foguera especial i sopars a les urbanitzacions.

Dimarts 23 de juny de 2020 serà una data recordada després de moltes setmanes de confinament i restriccions. De fet, la revetlla de Sant Joan tampoc es podrà viure amb total normalitat i la imatge de mascaretes, festes amb grups reduïts i distàncies de seguretat ens recordaran l’etapa de la Covid-19 viscuda.

Els actes previstos per aquesta edició tindran un aire simbòlic i constaran de l’arribada i repartiment de la Flama del Canigó. Per participar en la portada de la Flama des de l’inici del carrer Església fins a la placeta caldrà demanar-ho prèviament a través de l’app o enviant un e-mail a info@elshostaletsdepierola.cat.

Un cop s’arribi a la plaça Dr. Conde es llegirà el manifest i es repartirà la flama entre les persones que vulguin portar-la a casa a través d’una espelma. A quarts d’11 de la nit es farà l’encesa de la foguera a la plaça de les Oliveres amb un sistema de combustió ràpida i mantenint les distàncies de seguretat. Per altra banda a les urbanitzacions, des dels bars dels locals socials de Can Fosalba i de Serra Alta ofereixen sopar amb un menú especial.

.
Amb motiu de la recent crisi sanitària (Covid-19), les activitats es poden veure alterades seguin les indicacions de Salut. En tots els actes, l’organització indicarà les mesures i distàncies de seguretat establertes. 
Seguir les normes ens dona més garanties i és responsabilitat de tots.

Plans d’Ocupació 2020 (2n torn)

Publicades les bases dels Plans d’Ocupació que consten de 6 places de peó d’obres públiques i operaris de neteja amb període d’execució de l’1 de juliol al 31 de desembre del 2020. A continuació podeu consultar la documentació publicada amb l’edicte i les bases reguladores així com les publicacions que es generen al llarg del procés de selecció.

LLISTAT DEFINITIU PLANS D’OCUPACIÓ 2020 (2n torn)

Publicat el 17 de juny
LLISTES DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

Publicat el 9 de juny

 

El futbol se suma a l’activitat d’estiu

El Club Futbol Hostalets s’afegeix a l’oferta de lleure de l’estiu amb una proposta de jornades de tecnificació del 29 de juny al 31 de juliol que inclou la possibilitat d’acollida i dinar, opcions de fer diferents setmanes destinat a nens i nenes de 5 a 12 anys. El club ja ha obert el període per fer les inscripcions.

L’activitat al camp de futbol torna després de la pausa obligada per l’episodi de coronavirus i prepara cinc setmanes amb jornades de tecnificació per gaudir de l’esport i de l’estiu amb joc i entreteniment.

La proposta arribarà després que aquesta temporada s’hagin fet importants obres de manteniment amb la reparació de la gespa del camp de futbol amb tallada i d’arrels que havien provocat elevacions en el terrenys de joc i allunyant els arbres de l’espai de joc. La reparació de la superfície va anar a càrrec de l’empresa Verd artificial i va tenir un cost de 4.477€. Més recentment s’ha reparat el sistema de reg. L’empresa Fuster Instal·lacions i canalitzacions d’aigua va canviar les arquetes de les vàlvules per unes de nova tecnologia amb canvi del programador del reg i tasques de posada en marxa amb un cost de 6.642€.

Pel que fa a la recuperació de l’activitat al camp, les jornades de tecnificació d’aquest estiu estan destinades a nens i nenes de 5 a 12 anys i es contemplen diverses opcions amb un màxim de 5 setmanes del 29 de juny al 31 de juliol de 8 del matí a 3 de la tarda amb servei de càtering inclòs. Es poden fer les inscripcions a través d’aquest enllaç.

 

 

Tornen els patins pensant en el nou curs

Amb el retorn de l’activitat a la pista poliesportiva, el Club Patinatge dels Hostalets de Pierola recupera els entrenaments i obre el període d’inscripcions per a la pròxima temporada amb una oferta de dues setmanes gratuïtes per aprendre a patinar o formar part d’algun dels grups.

Aquest mes de juny s’ha reprès l’activitat esportiva del Club Patinatge dels Hostalets de Pierola i la d’un grup de salut i moviment. Unes accions que tenen lloc a la carpa del poliesportiu municipal de 800 m2 amb la restricció d’aforament comptant entrenadors i dinamitzadors i prenent les mesures de distanciament i l’ús de mascaretes. També s’han obert tots els laterals de la carpa per tal de maximitzar la ventilació de l’espai.

Coincidint amb el tram final de la desescalada, el Club Patinatge Hostalets de Pierola inicia el període d’inscripcions per a la pròxima temporada 2020-2021, tant per a les persones que vulguin aprendre a patinar com per a les que decideixin formar part d’algun dels grups de Xou.

 

Consciència sobre l’abús a la gent gran

Coincidint amb el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans que Nacions Unides va proclamar el 2011 amb l’objectiu de crear consciència social i política sobre aquest fenomen, s’han preparat dues jornades amb xerrades en línia.
.

La Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments de la Gent Gran a través de la comissió 15 de juny organitza la següent agenda d’activitats en línia per commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans.

Dilluns 15 de juny: 
  • A les 11.00, el Consell de la Gent Gran i l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia impulsen la xerrada «Els microedatismes: Què són i com combatre’ls». Accés directe prement aquí.
  • A les 17.00 s’oferirà la sessió «El servei de teleassistència: què és i com detecta situacions de possible maltractament a persones grans», a càrrec de Diputació de Barcelona i Tunstall-Televida. Enllaç per seguir-ho aquí.
Dimarts 16 de juny:
  • A les 18.00 es podrà seguir la sessió «El maltractament a persones grans en temps de Covid-19», novament a càrrec de l’EAVA. Enllaç directe aquí.

Les activitats són obertes a totes les persones interessades. Aquest any, a causa de les mesures de distanciament i protecció dictades per les autoritats sanitàries, les activitats es podran seguir en línia, a la sala «gentgrananoia» de la plataforma Jitsi Meet.
Accés directe clicant aquí.

Places esplais estiu

A l’espera de tancar les inscripcions al casal d’estiu de Can Fosalba i amb la possibilitat oberta que es facin unes jornades de tecnificació del futbol organitzades pel Club de Futbol dels Hostalets de Pierola al llarg del mes de juliol, l’Esplai Pífies anuncia que totes les sol·licituds presentades per al Casal d’Estiu 2020 han estat acceptades.

 

TOTES LES SOL·LICITUDS PER PARTICIPAR AL CASAL D’ESTIU 2020 DE L’ESPLAI PÍFIES HAN ESTAT ACCEPTADES

Bases subvencions Covid-19

A continuació podeu consultar les bases reguladores de concessió de subvencions en resposta a l’impacte econòmic de la Covid-19 als Hostalets de Pierola en l’àmbit social i empresarial. El termini per presentar instàncies comença el 12 de juny i finalitza el 26 de juny.

SOL·LICITUD_SUBVENCIÓ_ACCIÓ_SOCIAL

SOL·LICITUD_SUBVENCIÓ_PIMES

 

Gairebé 300.000 euros extres en ajudes

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va aprovar un seguit de mesures econòmiques per a la recuperació coincidint amb l’avançament de la desescalada de la crisi de la Covid-19. Es tracta de dues partides de 90.000 i de 190.000 que miraran de pal·liar la baixada d’ingressos en l’àmbit comercial i social.

En el ple del passat dijous 21 de maig es va donar llum verda al paquet d’ajudes de concessió directa que atorga l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola als veïns que han vist agreujada la seva situació econòmica al llarg de la crisi sanitària provocada pel SARS-CoV2. Una modificació del pressupost d’aquest 2020 permetrà destinar-hi un total de 280.000 euros.

La primera mesura és d’Acció Social amb 90.000 euros que van destinats a persones que es trobin afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o pel cessament no motivat per la finalització de contracte. L’ajuda anirà entre els 400 i els 600 euros per persona segons el cas.

Per altra banda, des de l’àrea de Treball i Ocupació l’administració local destina 190.000 euros a persones físiques o jurídiques (autònoms-empreses) legalment constituïdes que portin a terme activitats afectades pel tancament d’establiments o que hagin sofert una reducció de la seva facturació durant l’estat d’alarma d’almenys un 65%. L’import màxim de la subvenció, en aquest cas, serà de 1.500 euros.

Podeu consultar les bases a l’apartat d’anuncis oficials prement aquí. El termini per presentar les sol·licituds és del 12 al 26 de juny, ambdues dates incloses.

Aquestes mesures van ser acordades i aprovades pels tres grups amb representació a l’Ajuntament dels Hostalets: ERC, Junts i Sumem. Tal com es pot veure en la imatge, aquests imports s’afegeixen a la resta de partides de Serveis Socials, material sanitari i de protecció o suport a la campanya #JoEmCorono, entre altres, que s’han assumit prèviament.

CONNECTA'T

1,572FansM'agrada
674SeguidorsSeguir
904SeguidorsSeguir
15SubscriptorsSeguir