18.4 C
08781
Dissabte 6, juny, 2020

Les explicacions de Ferrovial aquest dilluns

Davant els continuats i intensos episodis de mala olor de les darreres setmanes que arriben de l’abocador i l’Ecoparc 4, dilluns que ve, Ferrovial i l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola oferiran un acte públic que es podrà seguir en directe per Youtube per donar resposta a les preguntes del veïnat referents a aquest tema.

Divendres passat, una representació política i tècnica encapçalada per l’alcalde i regidor de Medi Ambient, Gerard Parcerisas, i els regidors Jordi Parcerisas i Xavi Alberich, van desplaçar-se a les instal·lacions de l’abocador per reunir-se amb l’empresa responsable de fer-ne l’explotació i tractar diversos aspectes arrel dels episodis de mala olor que està patint el municipi.

L’empresa Ferrovial va remetre la informació que va enviar fa uns dies en la carta on explicava l’origen dels darrers episodis i calculava que en un màxim de 15 dies estaria resolt. També es va comprometre a crear un canal més àgil i periòdic per traslladar la informació a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola per tal que la població disposi de les dades amb les que es treballa en tot moment.

En aquest sentit, dilluns 8 de juny a les 19.00, Ferrovial i l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola oferiran un acte públic, d’una hora de durada, a través de videoconferència que s’emetrà en directe per Youtube*.

Tothom qui ho vulgui pot enviar la seva pregunta a comunicacio@elshostaletsdepierola.cat amb l’assumpte: ‘Episodi mala olor’. El termini per fer-ho acaba diumenge. De les consultes rebudes sobre els episodis de pudor se’n farà un recopilatori (per no repetir-ne) i es donarà veu a les persones que ho demanin per poder-les fer dilluns en directe.

*ATENCIÓ

 • Per seguir la retransmissió en directe de dilluns caldrà sol·licitar l’accés a través de l’APP municipal.
 • Accedeix a l’apartat ‘Foto incidència’.
 • Tria el tema: ‘Conferència Ferrovial’, escriu que vols l’accés i envia.
 • Rebràs un missatge de confirmació i, el mateix dilluns, l’enllaç per accedir-hi.

Reunió i casal d’estiu a Can Fosalba

Inscripcions obertes també aquests dies per al casal d’estiu Lolli Pops per a infants de 3 a 16 anys ‘Viatjant pel món’ previst del 22 de juny al 31 de juliol al Casal Montserrat de Can Fosalba. Per altra banda, aquest diumenge a les 10.00 l’entitat de la urbanització ha convocat una assemblea important.

Aquest diumenge 7 de juny a les 10.00, l’entitat de Can Fosalba ha convocat una assemblea extraordinària per tractar el nou sistema de finançament de la urbanització i que és de gran importància. Es tracta d’unes mesures que s’han d’adaptar a la normativa vigent i que ocasionarà canvis en l’administració i gestió econòmica. La convocatòria és al Casal Montserrat a la pista del Casal Montserrat.

Per altra banda, els nens i nenes de 3 a 16 anys poden apuntar-se a l’esplai d’estiu que organitza l’empresa d’esdeveniments Lolli Pops del 22 de juny al 31 de juliol sota la temàtica ‘Viatjant pel món’. A continuació us adjuntem el cartell amb la informació referent a aquesta proposta pensa per als veïns de Can Fosalba i voltants.

 

Inscripcions per al casal d’estiu

L’Esplai Pífies obre el termini fins al 12 de juny per fer les inscripcions d’un estiu atípic però que arriba amb moltes ganes. L’accés i les activitats s’adaptaran a les condicions que garanteixin la seguretat entre els participants i s’ofereixen diferents opcions per donar un servei que combini millor amb les famílies.

A continuació podeu consultar la informació i el model de sol·licitud per a totes aquelles famílies que vulguin fer la inscripció dels seus fills i filles al casal d’estiu que organitza l’Esplai Pífies. Per a qualsevol dubte us podeu adreçar a l’e-mail esplai-pifies@hotmail.com.

 

Instal·lació d’un passamà al carrer Antoni Gaudí

La costa de Cal Pau Vidal, al carrer Antoni Gaudí, ja compta amb una barana per als vianants a iniciativa del departament d’Obres i Serveis i a la bona disposició de les comunitats de veïns del baix de Sant Antoni i el carrer Llevant. L’obra ajudarà a fer aquest tram de carrer costerut amb més seguretat i comoditat per part de les persones que hi facin pas.
.
Des de la regidoria d’Obres i Serveis s’ha impulsat la instal·lació d’un passamà al llarg del carrer Antoni Gaudí en el tram conegut com la costa Cal Pau Vidal. Una acció que s’ha pogut tirar endavant gràcies  gràcies a l’acord que hi hagut amb les dues comunitats de veïns que hi ha en el bloc que toca aquesta part de la vorera.
.
La mesura era un reclam de vianants que habitualment fan el tram per accedir de la plaça dels Països Catalans al centre i que dona més seguretat en aquests metres de pujada pronunciada.
.
La solució s’ha fet a través de l’encàrrec a ferrers locals amb un cost aproximat de l’obra de 1.500 euros que inclou el material, la col·locació i la pintura.

Exclusiu per a vianants fins a l’octubre

Tal com és habitual en els mesos d’estiu, el carrer Isidre Vallès queda tallat al trànsit per fer un espai més amable a l’entorn de la Placeta i reactivar l’activitat econòmica de la zona amb les terrasses d’estiu. Coincidint amb les obres per a la fibra òptica que van obligar a tancar-ne l’accés, la mesura s’avança i estarà operativa fins al 30 de setembre.
.

Tallat el carrer Isidre Vallès en el seu tram que va de la Placeta fins al carrer Major. Les obres per a la portada de la fibra òptica van obligar a tancar-lo i ja no s’obrirà al pas de trànsit rodat fins passat l’estiu. L’objectiu és ampliar l’espai de trobada cèntric al nucli i retornar l’activitat de lleure a la zona.

Aquesta mesura permetrà disposar de més espai a les terrasses del Casal i del Celler de l’Esteve que podran mantenir la seva capacitat habitual i respectar les distàncies de seguretat marcades per protegir-nos de la Covid-19. Una contribució a la recuperació del sector de la restauració que ha patit, especialment, els efectes d’una crisi sanitària i econòmica sense precedents i on, al nostre municipi, també ha afectat a Ca la Goretti, el bar del Casal Montserrat i el del local social de Serra Alta que també van reprendre el seu servei amb l’entrada de la Fase 1.
.
Les terrasses situades al carrer Isidre Vallès no es podran muntar abans de les 9 del matí ja que es mantindrà l’accés per donar pas a vehicles de mercaderies abans d’aquesta hora o d’emergències sempre que sigui necessari.

L’Aplec de Pierola, aquest any, des de casa

L’últim dia del mes de maig es va celebrar l’edició de l’Aplec de Pierola amb mesures excepcionals, aquest cop, a l’església de Sant Pere amb retransmissió per Youtube i el repartiment a les cases d’una carmanyola reutilitzable i ecològica que va incloure fideuà popular, pa beneït i peça de fruita. Una refórmula adaptada que va comptar amb molt bona resposta.

L’Aplec de Pierola d’aquest any havia de comptar amb mesures de seguretat pel moment excepcional que estem vivint. Per això es van adaptar els actes que van passar per animació musical des del campanar de l’església de Sant Pere, missa, benedicció dels panets de l’Aplec a la mateixa església, nou ball de bastons i selecció musical per acabar.

La proposta estrella, però, va ser la coordinació per oferir el dinar i que es va repartir a  totes les famílies que ho havien sol·licitat. Es tractava de la Carmanyola de Pierola, feta amb fibra de bambú reutilitzable i acompanyada amb: Fideuà, panet beneït, peça de fruita i refresc amb un preu de només 5€. En total se’n van repartir 336 entre el nucli urbà, les urbanitzacions i masies.

Cal agrair el voluntariat dels integrants dels balls de Tradicions i de l’entitat Festa i Teca que van col·laborar en el repartiment que es va fer amb un temps rècord. Des de les regidories de Festes i de Tradicions se’n fa una molt bona valoració però s’espera que no calgui repetir una edició confinada en el futur. També els agraïments a radiopiera.cat que es va encarregar de fer la selecció musical que va sonar des del campanar.
.

CARTELL APLEC DE PIEROLA 2020

Mesures per fer front a la Covid-19

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va aprovar un seguit de mesures econòmiques per a la recuperació coincidint amb l’avançament de la desescalada de la crisi de la Covid-19. Es tracta de dues partides de 90.000 i de 190.000 que miraran de pal·liar la baixada d’ingressos en l’àmbit comercial i social.

En el ple del passat dijous 21 de maig es va donar llum verda al paquet d’ajudes de concessió directa que atorga l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola als veïns que han vist agreujada la seva situació econòmica al llarg de la crisi sanitària provocada pel SARS-CoV2. Una modificació del pressupost d’aquest 2020 permetrà destinar-hi un total de 280.000 euros.

La primera mesura és d’Acció Social amb 90.000 euros que van destinats a persones que es trobin afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o pel cessament no motivat per la finalització de contracte. L’ajuda anirà entre els 400 i els 600 euros per persona segons el cas.

Per altra banda, des de l’àrea de Treball i Ocupació l’administració local destina 190.000 euros a persones físiques o jurídiques (autònoms-empreses) legalment constituïdes que portin a terme activitats afectades pel tancament d’establiments o que hagin sofert una reducció de la seva facturació durant l’estat d’alarma d’almenys un 65%. L’import màxim de la subvenció, en aquest cas, serà de 1.500 euros.

L’11 de juny, un cop publicat al Butlletí Oficial de la Província, es faran públiques les bases i el document per fer la sol·licitud en el termini de 10 dies hàbils. Trobareu tota la informació a l’apartat d’anuncis oficials del portal hostalets.cat.

Aquestes mesures van ser acordades i aprovades pels tres grups amb representació a l’Ajuntament dels Hostalets: ERC, Junts i Sumem. Tal com es pot veure en la imatge, aquests imports s’afegeixen a la resta de partides de Serveis Socials, material sanitari i de protecció o suport a la campanya #JoEmCorono, entre altres, que s’han assumit prèviament.

Actualització: Mesures davant el coronavirus

Utilitzem aquest canal com a font principal per informar-vos sobre l’última hora de la Covid-19. Aquí hi trobareu les peculiaritats de les mesures en l’àmbit local, quines accions es fan des de l’Ajuntament i, també, les novetats del dia a dia, accessos a informació rellevant, recomanacions i enllaços que poden ser d’interès. 

 • Dilluns 1 de juny entrem a la Fase 2.
  La Direcció General de Protecció Civil ha actualitzat a la seva pàgina web les respostes a les preguntes freqüents corresponents a la Fase 2 i que podeu consultar prement aquí
  Consulteu a quina regió sanitària pertany cada municipi prement aquí.
 • Segona setmana de la Fase 1 recordem que ja es pot accedir al cementiri municipal però cal trucar prèviament al 93 771 20 49 (Guàrdia Municipal), l’aforament màxim permès és de 15 persones, mantingueu la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones, l’ús de mascareta és recomanable i no es permet l’intercanvi d’objectes. Cal evitar també, quan sigui possible, el contacte amb el mobiliari.
 • Ajuts per al lloguer i ampliació fins al 2 de juliol el termini per demanar l’ajornament o reducció del pagament del lloguer.
 • Des del 18 de maig passem a la Fase 1 del desconfinament. Aquí teniu preguntes i respostes que, en alguns casos, fan referència a la regió sanitària, en el nostre cas la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès).
 • De dilluns 11 al dimecres 13 de maig es van repartir més de 800 mascaretes en un repartiment massiu de mascaretes per franges d’edat i amb horaris. Notícia relacionada
 • A partir del dimarts 12 de maig torna el servei de la deixalleria municipal amb nous horaris i condicions. Més informació
 • Des del 4 de maig l’Ajuntament ofereix atenció presencial a recepció per fer gestions al registre d’entrada. L’accés es fa de manera individual i cal prendre les mesures de seguretat i protecció adequades. Més informació
 • Des del 2 de maig es poden fer sortides individuals o acompanyats d’una persona convivent. Com a municipi de menys de 5.000 habitants no s’estableixen franges horàries ni limitacions horàries (entre les 6.00 i les 23.00), un cop al dia i no més d’1 quilòmetre de casa. Es pot fer esport al llarg del terme.
 • Convocatòria de subvenció des del 30 d’abril per a entitats i empreses del Comerç, Serveis, Artesania i Moda afectades per la #COVID19: ➡ https://t.co/8VbicLlTil
 • Prestació d’urgència (200€) per a subministraments bàsics a persones afectades per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19. Consulteu les condicions a l’article 6. La prestació consisteix en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies a Catalunya per un import de 200 euros, en un pagament únic, amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. Aquesta prestació és compatible amb la percepció d’altres ajuts. El termini per presentar les sol·licituds comença aquest dijous 30 d’abril i fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària destinada a la prestació.
  En el següent enllaç trobareu el formulari (disponible a partir del 30/04).
 • Així queden els terminis dels pagaments d’impostos de l’ORGT:
  IBI: Període pagament voluntari: del 4/05 al 6/07. S’amplia a l’1/09
  Domiciliats: 1a fracció 4/05 es passarà l’1/09 i la 2a fracció 1/10 es passarà l’1/12
  Residus comercials: Període pagament voluntari: del 4/05 al 6/07. S’amplia fins a l’1/09. Domiciliats: 1/07 es passarà l’1/09
  La resta queden tal com estava publicat en les mesures econòmiques del 30 de març:
  Vehicles: Del 3/04 al 5/06 – Domiciliats 02/06
  Residus: Del 4/05 al 6/07 – Domiciliats 1/07
  Guals: Del 4/05 al 6/07 – Domiciliats 1/07
  Rústica: Del 4/09 al 5/11 – Domiciliats 2/11
  IAE: Del 18/09 al 18/11 – Domiciliats 02/11
 • Preguntes i respostes respecte a les mesures de desconfinament als menors de 14 anys:
 • Recuperació de l’atenció a través del telèfon habitual (93 771 21 12) en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores. Recordem que no hi ha atenció presencial i que es continua atenent també per correu electrònic dels diferents departaments i tècnics, al genèric i que es poden fer gestions mitjançant els tràmits digitals.
 • Preguntes més freqüents sobre diferents aspectes i temàtiques prement aquí.
 • Servei de mediació en cas de conflictes d’àmbit social.
 • Reforç en l’assessoria en matèria d’habitatge en línia (Direcció General de Joventut).
 • El Consorci per a la Normalització Lingüística amplia l’activitat en línia.
 • Operatiu el servei de bus urbà amb trajectes fins a l’estació de Piera i als diferents barris i urbanitzacions del nostre terme. És obligatori l’ús dels elements de protecció personal com mascareta i guants, guardar distància així com el límit d’ocupació màxima.
 • Tot allò que has de saber sobre les mascaretes: tipus i col·locació (vídeo).

 • Compartim l’enllaç de la Xarxa Telemàtica del Departament d’Educació amb propostes per poder fer durant el confinament.
 • Comunicat sobre les mesures econòmiques en l’àmbit local dels Hostalets de Pierola.
 • Informació sobre els serveis essencials després de l’actualització de l’estat d’alarma:
 • Apartat web de Salut amb les dades sobre l’evolució dels casos de covid-19 per territoris.
 • L’Ajuntament posa a disposició la carpa de la pista poliesportiva als departaments d’Interior i de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • Formulari per elaborar una llista de voluntariat per si calen reforços en les accions de suport a persones que pateixen les restriccions a causa del període de confinament per coronavirus.
 • Actualització dels horaris de botigues i comerços dels Hostalets de Pierola:

 

MESURES ANTERIORS

 • Es programa la neteja i desinfecció setmanal de zones comunes i contenidors del municipi: Dimarts i divendres (nucli), dilluns i dijous (urbanitzacions i barris).
 • Abans de desplaçar-vos, empleneu en línia el certificat autoresponsable que podeu trobar també impresos als comerços locals que estan oberts.
 • Neteja i desinfecció dels carrers i zones de contenidors del terme.
 • L’Hospital d’Igualada necessita reforçar el servei de neteja amb 20 llocs de treball. Les persones candidates han de tenir vehicle propi per desplaçar-se fins a l’Hospital, han d’estar disposades a treballar en condicions molt estressants i fer torns de matí, tarda i nit. Més informació al Servei d’Ocupació Local (679 964 657) o enviant un e-mail directament a l’oferta (prospeccio_marmi@anoia.cat).
 • Disponible l’App oficial del Sistema de Salut de Catalunya Stop Covid19 Cat per fer el seguiment i vigilància dels teus símptomes de coronavirus. Podeu descarregar-la per iPhone i per Android.
 • S’ajorna la prova pilot i el període d’inscripcions del Camí ramader de Marina.
 • La Generalitat de Catalunya anuncia una partida d’ajudes per a autònoms que han vist reduïda la seva facturació. Consulteu-ne les condicions prement aquí.
 • A continuació us deixem una Guia Laboral de caràcter informatiu a partir del que s’ha anat publicant i per si us pot orientar al llarg d’aquest dies.
 • Recordeu que els canals d’emergència són 061 i APP (consultes coronavirus i sanitàries), 012 (consultes generals) i 112 (emergències).
 • Parcs infantils tancats i precintats.
 • Suspès el servei de bus que comunica Els Hostalets de Pierola amb Piera.
 • Novetats en l’APP de 061CatSalut. S’habilita un nou servei en el qual, sesprés d’un qüestionari es demana un telèfon per posar-se en contacte amb l’usuari. Per descarregar-vos l’aplicació premeu aquí.
 • Tancats els bars del Casal Català, el Celler de Cal Esteve, Ca la Goretti, els dels locals socials de Serra Alta i Can Fosalba i perruqueries. Cal Biel no oferirà servei fins dimarts. Obertes la Farmàcia (937712255), el supermercat Suma (937712807), forn de pa i pastisseria Kakau (931460190), les botiga de queviures i productes de primera necessitat L’Arca (937712622) i botiga Marta (666807433), totes elles amb servei a domicili per a la gent que ho necessiti. De moment l’Estanc ofereix servei amb normalitat. A Serra Alta (625254383) i a Can Fosalba (657038509) grups de veïns s’han organitzat amb voluntariat per donar resposta, especialment, a la gent gran.
 • La línia de tren dels FGC en direcció a Igualada arriba fins a La Pobla de Claramunt degut al confinament des de mitjanit de la capital de la comarca i rodalies.
 • L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) comunica que suspèn l’atenció presencial. Es dona servei telemàticament, per telèfon 934 72 92 23 i e-mail: orgt.piera@diba.cat.
 • Publicat Decret d’alcaldia amb les principals mesures.
 • Escola Renaixença i Llar d’Infants La Granota se suspenen les classes per un mínim de 15 dies a partir del divendres 13 de març.
 • Anul·lació de tots els actes organitzats per l’Ajuntament i entitats (Ple, cinema familiar, assajos, misses, reunions i tallers de Tradicions, seminari, xerrades, concert Amics de la Música, òpera ACHP, etc.)
 • Suspensió de l’atenció presencial al públic a les oficines municipals (Ajuntament, Punt Jove, CEM Cal Maristany, Biblioteca, locals socials, Auditori Cal Figueres, Casal d’avis, Esplai Pífies, Escola de Ball, etc). Podeu contactar als correus electrònics i telèfons habituals.
 • Queden cancel·lades també, fins a nou avís, totes les activitats del Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) de cara al públic: Visites escolars, tallers i visites comentades del cap de setmana.
 • Sense servei també l’Alberg de Can Roviralta.
 • Suspensió de l’activitat esportiva (futbol i patinatge).

Us informem també que el consultori dels Hostalets de Pierola romandrà tancat fins a nou avís. El servei d’atenció primària de salut es dona al CAP de Piera (93 77 88 495).

Des de l’Ajuntament s’estan estudiant en tot moment les mesures que cal prendre i us recomanem seguir les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a partir dels darrers comunicats a l’apartat (Sala de premsa) o tenir a mà l’enllaç on trobareu material i vídeos explicatius com aquest:

Els perills del tabac a la Setmana Sense Fum

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, a través de les regidories de Salut i de Joventut, dona suport a la 21a Setmana Sense Fum. El lema de l’edició d’enguany és ‘Desconnecta de la cigarreta, endolla’t a la vida’. L’objectiu és el de sensibilitzar a persones que tenen l’hàbit de fumar i les conseqüències que comporta a aquelles que es plantegen entrar al món del tabac. 
.
Aquesta és la Setmana Sense Fum i s’inicia una campanya de conscienciació per aquell sector de la població que fuma i el que pot entrar a crear un hàbit nociu per a la salut. Podeu seguir les activitats i anuncis a través de la pàgina web setmanasensefum.cat.
.
Paral·lelament, a través de l’Instagram del Punt Jove, cada dia es presentaran 3 preguntes vinculades a aquest àmbit oferint així la informació d’una forma molt més dinàmica i visual.

Preinscripció PFI-PTT i Batxillerat

Obert el període de preinscripció dels programes PFI-PTT fins al 5 de juny. Aquests estudis, d’un curs acadèmic, s’adrecen a joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió. T’expliquem com fer la gestió i també en el cas de Batxillerat.

En marxa el procés de preinscripció del Programa de Formació i Inserció (PFI) i del Pla de Transició al Treball (PTT) de cara al curs 2020-2021. Quan finalitzen aquests estudis obtenen una certificació de la formació rebuda i de les competències professionals adquirides i els hi facilita la realització de les Proves d’Accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i l’accés a un Centre de Formació d’Adults per adquirir el Graduat en Secundària.

Aquest curs el procés es farà preferentment de forma telemàtica. En casos excepcionals es podrà fer presencialment a través de cita prèvia.

Perfils al PFI-PTT Anoia Sud:
-Auxiliar en activitats d’oficina i en serveis administratius generals.
-Auxiliar en vivers i jardins
Telèfon de contacte Anoia Sud: 93 776 21 14. Correu electrònic: a8960274@xtec.cat

Perfils a l’Institut Milà i Fontanals
– Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.
– Auxiliar en fabricació mecànica i d’ajust i soldadura
– Auxiliar en instal·lacions de muntatges d’instal·lacions electrotècniques en edificis
Telèfon de contacte Milà i Fontanals: 93 805 57 50. Correu electrònic: a8960048@xtec.cat

Perfils a INS Montbui
-Auxiliar d’activitats d’oficina i de serveis administratius generals
Telèfon de contacte INS Montbui: 92 805 60 59. Correu electrònic: iesmontbui@xtec.cat

Perfils Escola Pia
-Auxiliar d’imatge personal perruqueria i estètica
-Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració
-Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics
Telèfon de contacte Escola Pia: 93 803 27 00.

Per formalitzar la preinscripció prem aquí.
Cal descarregar el document de preinscripció.
Enviar la sol·licitud emplenada i la documentació identificativa i acreditativa dels criteris al·legats (escanejada o fotografiada per les dues cares) a l’adreça oficial de correu electrònic del centre demanat en primera opció.

El centre ha de respondre per correu confirmant la recepció de la sol·licitud i la documentació, com a justificant de la formalització de la sol·licitud de preinscripció i comunica el número assignat a la sol·licitud presentada, que serveix per ordenar-les en cas d’empat.

Juntament amb el resguard de la sol·licitud de preinscripció cal presentar la documentació escanejada o fotografiada per les dues cares. Cal entrar al web i revisar tota la documentació necessària per formalitzar la preinscripció correctament.

En cas de dubtes o consultes podeu contactar amb Joventut per WhatsApp al 639381081


.
Per a altra banda també us adjuntem informació per a l’alumnat que precisi fer la preinscripció a Batxillerat en el transcurs del termini que va del 27 de maig al 3 de juny:
.

Ple 21 de maig

Ple extraordinari que va fer referència a informes de l’àrea d’Hisenda, pagaments a proveïdors i modificació de crèdit del pressupost d’aquest any. L’emissió es va poder seguir en directe al canal de Youtube i es va habilitar un telèfon per enviar preguntes a través de Whatsapp. A continuació el podeu veure en diferit.

Compromís de fibra a Serra Alta

Coincidint amb el confinament i amb una pujada important del teletreball, Internet s’està vivint com un servei de primera necessitat per a molta gent. La fibra òptica representa una millora exponencial i a Serra Alta, ja fa temps que se’n reclama. Ara, Telefónica, prepara un projecte de pla de desplegament que podria estar llest després de l’estiu.

Són molts els veïns de Serra Alta i Can Fosalba que encara no disposen d’una xarxa potent d’Internet amb fibra òptica. Això no només afecta a la qualitat de la navegació, videoconferències o traspàs de dades, sinó que també és un impediment per gaudir del cinema o les plataformes digitals de televisió.

Precisament, gràcies a la reclamació dels habitants de Serra Alta i a la de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, des de les regidories de Comunicació i Urbanitzacions s’ha arrencat el compromís comercial de Telefónica per fer un desplegament de la fibra òptica a Serra Alta i Can Fosalba. Està previst que s’iniciïn les tasques, en aquest sentit, amb el redactat del projecte d’un pla de desplegament que es calcula que estigui enllestit en un termini de 5 mesos.

El regidor d’Urbanitzacions, Xavi Alberich, i el de Comunicació, Jordi Parcerisas, mantindran informades a les entitats implicades a mesura que hi hagi novetats sobre l’arribada i disponibilitat per demanar el servei.

Abocador i Ecoparc 4

EPISODIS DE MALA OLOR
Un dels efectes de tenir l’abocador i l’Ecoparc-4 al nostre terme és que, alguns cops, la mala olor arriba als nuclis de població. Per aquest motiu, l’empresa que gestiona les instal·lacions, d’acord amb el que s’ha acordat en les comissions de seguiment amb representació municipal, ha de seguir un protocol d’actuació per donar resposta a les notificacions dels veïns o el propi Ajuntament.

Com notifiquem que fa mala olor?
Hi ha dos canals per notificar a l’empresa un episodi de mala olor i tothom pot utilitzar-lo en qualsevol horari i dia de l’any:

 • Trucada telefònica directament a l’empresa: 93 775 68 80
 • A través de l’APP municipal: Apartat ‘Foto incidència – Abocador i Ecoparc’. En aquest cas la notificació va directe a l’Ajuntament i l’empresa en rep una còpia. És recomanable utilitzar aquest sistema perquè queda registre escrit i es pot indicar el punt del municipi de forma precisa.

Quin és el protocol que ha de seguir l’empresa?
A través de l’empresa privada Labaqua, s’envia un tècnic/panelista que comprova els avisos i fa un mostratge a través d’una visita de verificació i una avaluació que determina si l’activitat provinent a la planta és la que causar l’episodi d’olors. El panelista emet un informe amb l’avaluació de l’episodi que s’entregarà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les notificacions que fan referència als episodis de mala olor són comunicades al Consorci Ecoparc 4 en un termini no superior a 24 hores i s’incorporen a l’Informe Mensual d’Explotació que s’entrega mensualment.

És important que els episodis d’olors siguin alertats en el mateix moment en què es produeixen per tal de poder fer la visita de verificació amb garanties.

Relacions amb la Universitat Politècnica de Catalunya
Des de fa uns mesos i d’acord amb la ponència tècnica de la darrera comissió d’informació i seguiment del Dipòsit Controlat de Can Mata i Ecoparc 4 celebrada el passat 31 d’octubre del 2019, s’ha incorporat la Universitat Politècnica de Catalunya com a ens independent per presentar els estudis referents a les olors produïdes per l’activitat. El passat 24 de desembre, al web municipal es van explicar les accions que s’estan duent a terme.

Confinament i episodis d’olors
El que sí s’ha pogut comprovar durant el confinament, o com a mínim des de finals de febrer, que els episodis d’olors han augmentat, l’increment de les incidències així ho indica. Per aquest motiu, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha enviat una carta expressant aquesta situació a l’empresa explotadora de les dues activitats, i també a l’Agència de Residus de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquests darrers dos organismes formen part, conjuntament amb l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, del Consorci Ecoparc 4.

En resposta als episodis de les darreres setmanes i mesos, l’empresa Ferrovial explica que el motiu respon a unes tasques de manteniment i tancament de pous a càrrec d’una empresa externa que no es van poder acabar a causa de l’entrada de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. Malgrat que es van intentar accions paral·leles per minimitzar els efectes de l’aturada, no s’ha pogut aturar la sortida de gasos i , per tant, de pudor a l’exterior. Amb l’entrada del període de desconfinament, aquests dies s’ha pogut recuperar l’activitat per acabar les tasques que han d’eliminar els episodis de mala olor.

Portada d’aigua a Can Rovira de l’Estela

Comencen les obres de la portada d’aigua a Can Rovira de l’Estela. Un projecte fruit de l’esforç de governs diferents que, finalment, veu la llum. La previsió és que les obres estiguin enllestides en 6 mesos. L’últim tràmit serà la càrrega de l’escomesa elèctrica que ha de permetre accionar els motors que bombejaran l’aigua des del dipòsit de Can Térmens.

El Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i la companyia CEMSA Catalana d’Explotacions i Manteniments, SL, informen que el des d’aquest 18 de maig de 2020 s’inicien, finalment, les obres i els treballs de portada d’aigües a la urbanització de Can Rovira de l’Estela.

Segons les previsions del projecte, les obres tindran una durada aproximada de 6 mesos.
Les obres es duran a terme en 5 fases, una després de l’altra, seguint el
cronograma següent i el croquis que s’adjunta en la comunicació als veïns que podeu consultar tot seguit.

 

Comunicat de la Guàrdia Municipal

Coincidint amb el començament de la Fase 1 del desconfinament, el cos de la Guàrdia Municipal dels Hostalets de Pierola, a través del seu cap, Xavier Lozano, fa un resum d’un dels episodis més complicats i durs de la història recent. Les felicitacions als infants i el suport en casos excepcionals per garantir la seguretat de tots els han fet sentir molt a prop del veïnat.
.
Després de dos mesos sembla que el més dur ja ha passat i el missatge, però, continua sent el de no abaixar la guàrdia. Han estat dies especialment tristos per a moltes famílies del municipi i ha representat un gran esforç per part de tothom. Ara, coincidint amb les mesures de desconfinament i de menys limitacions de moviment, la Guàrdia Municipal vol agrair l’actitud dels veïns dels Hostalets de Pierola i transmetre la satisfacció per part de tot el cos per la feina feta. Al llarg dels pròxims dies es deixaran de fer les felicitacions als infants en una iniciativa que també ha rebut una molt bona resposta: Una quinzena de nens i nenes han tingut un petit homenatge el dia del seu aniversari.
La carta del cap de la Guàrdia Municipal, que podeu llegir a continuació, acaba amb un agraïment a tota la població que ha demostrat ser una comunitat solidària i que ha col·laborat en tot moment.

Desplegament de la fibra òptica al nucli urbà

La xarxa desplegada el 2018 entre la Generalitat i la Diputació fins a Can Soteras s’amplia, ara, per dins el nucli urbà. Aquesta actuació permetrà guanyar capacitat i velocitat en la connexió ja que la gestió s’obrirà a nous operadors, la qual cosa generarà competència i una conseqüent millora en la qualitat del servei.

A finals del 2018, el desplegament de fibra òptica soterrada va arribar a l’entrada dels Hostalets de Pierola en el marc d’una operació conjunta entre el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, formalitzada pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i l’aleshores president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

El pacte implicava a les dues administracions, l’una en instal·lar el cable de fibra òptica i assumir el manteniment, i l’altra en cedir totes les carreteres la seva titularitat, com la BV-2243 (Carretera Piera- Els Hostalets), per incorporar dins de la cuneta de formigó la infraestructura per a la fibra òptica aprofitant projectes de conservació i millora de la seguretat en les carreteres. L’actuació s’identifica fàcilment amb una línia color blau gravada a la superfície.

Dins la xarxa soterrada als vorals de les carreteres s’hi va executar una secció de 4 tri-tubs de 20 mm. Als extrems s’hi van preveure la instal·lació d’arquetes per enllaçar la xarxa fins a les entrades dels nuclis i, d’aquests, fins als habitatges i empreses de la població.

La primera fase de desplegament de fibra òptica, iniciada ara fa dos anys, va acabar portant la fibra òptica a 56 municipis de la demarcació de Barcelona amb una inversió global de 18,9 milions d’euros. A l’Anoia, els treballs han anat des de l’eix troncal de la C-25, resseguint les carreteres locals de titularitat de la Diputació de les poblacions beneficiàries, com els Hostalets de Pierola.

Desplegament dins del nucli

El passat mes de gener, el regidor d’Urbanisme i d’Obres i Serveis, Jordi Parcerisas, va signar la llicència d’obres que va presentar la companyia encarregada de prolongar la xarxa bàsica que ha de conduir la fibra òptica des de l’entrada de la població fins a l’Ajuntament, a través de l’Avinguda dels Hostalets de Pierola, el carrer Sant Antoni i el carrer Isidre Vallès.

L’execució de l’obra estava prevista pels volts de Setmana Santa, però la crisi de la Covid-19 ha demorat el seu inici fins al 18 de maig. Durant aquesta setmana s’han efectuats els marcatges sobre la calçada afectada.

Caldrà obrir els laterals dels carrers afectats amb una radial, excavar una rasa d’uns 30 centímetres, soterrar el tub de fibra, formigonar de nou i senyalitzar. El projecte preveu instal·lar diversos nodes de connexió que permetran portar la fibra als usuaris a través de múltiples operadors, els quals hauran de sol·licitar un PDI (punt d’interconnexió) a l’Ajuntament.

Un cop finalitzada aquesta fase, els usuaris que vulguin connectar-se a la fibra òptica de gran velocitat s’hauran de dirigir al seu operador que és qui, en última instància, podrà garantir el servei.

Cal recordar que actualment un sol operador ofereix fibra òptica al nostre municipi i amb unes prestacions que no sempre resulten del tot eficaces. Aquest projecte preveu, precisament, acostar la fibra en zones on no hi arribava o bé, com en el cas dels Hostalets de Pierola, donar llicència a altres companyies per explotar-ne el servei i, per tant, fomentar la competència i la millora de prestacions.

Avantatges funcionals de la fibra òptica

La fibra òptica és un sistema de distribució dels senyals de telecomunicació molt fiable per als ciutadans, els avantatges són especialment rellevants, ja que permeten apropar serveis públics mitjançant l’administració electrònica, afavorir la competitivitat i l’atractiu del territori per a la implantació d’activitats econòmiques, millorar l’eficiència dels serveis i recursos públics, a més de poder desenvolupar nous serveis públics de base tecnològica, especialment en àmbits com l’educació, la sanitat o la participació ciutadana, entre d’altres.

Soterrar la fibra és un sistema de distribució dels senyals de telecomunicació molt fiable, de molt altes prestacions, i poc o gens afectat per les condicions ambientals i meteorològiques externes. A més a més és respectuós amb el medi ambient i presenta un risc d’obsolescència molt baix durant la pròxima dècada.

La instal·lació de cablejat de fibra òptica a la xarxa de carreteres també suposa importants avantatges funcionals per aconseguir smart roads. Així, la fibra pot servir per donar informació rellevant per la gestió de la carretera, com ara donar informació variable als usuaris, calcular a temps real l’IMD (Intensitat Mitjana Diària) de vehicles en un punt determinat, o possibilitar la instal·lació de càmeres de control del trànsit i d’estacions meteorològiques.

La fibra de gran velocitat i capacitat que arribarà als Hostalets de Pierola és una aposta de futur atès que permetrà nodrir els repetidors necessaris pel desplegament de la cobertura 5G per a mòbils i dispositius amb targeta de dades.

Llicència d’obres per a moviment de terres

Llum verda al projecte tècnic de «Moviment de terres per a la millora d’una finca agrícola per al conreu de vinya al terme dels Hostalets de Pierola». Una obra que compleix els objectius de millora de la finca amb finalitat d’ús agrícola i, de la qual, la terra que s’extreu s’aprofitarà per tapar substrats de l’abocador.

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha atorgat la llicència d’obres a l’empresa Cespa GR, SA per a la realització de l’obra de millora d’una finca agrícola per al conreu de vinya situada a la parcel·la 12 del polígon 8. L’objecte del projecte és millorar les característiques originals del terreny per afavorir les condicions de productivitat agrícola, així com les pràctiques i activitats del treball del sòl, com les sembres, plantacions, collites… També es millora el drenatge superficial de l’aigua i s’estableixen mesures de control de l’erosió per garantir al màxim el seu aprofitament agrari.

Aquesta obra permetrà també extreure terra que servirà per tapar part dels substrats de l’abocador i suposa un ingrés de 17.308,29 euros a les arques municipals en taxes.

A continuació podeu consultar el certificat emès per l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola.

Noves propostes per a la gent gran

Des de que es va decretar l’episodi de pandèmia per coronavirus, les activitats de la gent gran, com tantes altres, es van veure afectades. En aquest període, des de l’àrea de la Gent Gran s’estan fent accions per mirar d’acompanyar aquest sector amb repartiments a domicili de material i suport per mantenir l’activitat amb continguts audiovisuals.

Al llarg de les darreres setmanes la gent gran ha estat un dels principals focus d’atenció per l’Ajuntament, en primer lloc, per motius sanitaris. Per això, les primeres accions van ser la de fer un seguiment telefònic, repartir mascaretes a domicili amb informació o material lúdic i tauletes per als usuaris del centre de la Gent Gran.

Més recentment, en paral·lel a aquestes actuacions de seguiment, també s’ha volgut aprofitar els mitjans virtuals per potenciar l’activitat a casa amb el suport dels programes d’exercici físic i gimnàstica suau els dimarts i dijous a través del Canal Taronja o el que ha habilitat el Centre de Serveis i Oficina d’atenció per a la Gent Gran a Youtube amb receptes, propostes per fer manualment i altres activitats per gaudir-ne des de casa.

Recordem que en cas de necessitat o consulta podeu contactar amb el centre al 93 771 25 35 o a través de l’e-mail de la regidora ireneabad@elshostaletsdepierola.cat.

Resposta davant els episodis de mala olor

El passat 8 de maig, l’Ajuntament va emetre una carta que va enviar, en paral·lel, a l’empresa explotadora del Dipòsit Controlat de Can Mata i de l’Ecoparc 4, a l’Agència de Residus de Catalunya i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona on manifestava el malestar sobrevingut pels recents episodis de pudor provinent de les activitats de tractament de residus de Can Mata. 

Després de diverses comunicacions, converses i queixes de veïns a través de l’APP, des de l’Ajuntament s’ha enviat una carta als diferents organismes que tenen relació amb l’explotació de l’abocador per traslladar el malestar que s’ha vist incrementat al llarg de les darreres setmanes.

A banda de fer aquest manifest, l’Ajuntament ha obtingut el compromís de l’empresa per implantar, conjuntament, un pla de gestió de les olors que garanteixi la identificació i millora contínua dels processos i operacions susceptibles de generar episodis de mala olor amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte a les poblacions properes.

Tal com es va acordar en la darrera comissió de seguiment i control, el Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya està jugant un paper clau, tant en la caracterització química dels Compostos Orgànics Volàtils (COV’s) de les fonts emissores com en l’anàlisi posterior dels impactes odorífers, per tal de determinar-ne l’origen.

Des de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es torna a reiterar la necessitat d’una implicació valenta i decidida de tots els organismes per tal de reduir les afectacions. 

Adjuntem la carta enviada.

Període per fer la preinscripció escolar

El termini de les preinscripcions escolars va del 13 al 22 de maig i es farà de forma telemàtica, per bé que es reserven uns dies per donar resposta a les famílies que només poden fer-ho presencialment, amb reserva prèvia, a partir del 19. Comença el procés cap a un nou curs de la Llar d’Infants la Granota i el primer de l’institut escola Renaixença amb l’estrena del 1r curs d’ESO.

Del 13 i al 22 de maig es pot dur a terme la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la Covid-19, reservarà uns dies específics per atendre les preinscripcions d’aquelles famílies que només la poden fer presencialment.

Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica i el tràmit es podrà fer tot en línia, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Per a aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic s’ha previst que disposin d’uns dies per lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Les dates, en aquest cas, són del 19 al 22 de maig i cal fer la reserva prèvia trucant al següent telèfon:

 • Llar d’infants La Granota: 93 771 21 12 (Ajuntament-Ester Quin)
 • Escola institut Renaixença: 93 771 21 35 (a partir del dia 15)

Quan no hi hagi més opció que l’atenció presencial caldrà seguir les següents indicacions:

 • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona)
 • Avisar que han de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que el centre prevegi que farà emplenar les sol·licitud en paper, convé recomanar que portin el seu propi bolígraf
 • Recordar la recomanació de portar mascareta i guants
 • No poden acudir les persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Informació dels centres:

En el cas de la Llar d’Infants ‘La Granota’
Correu electrònic: lagranota.02@gmail.com

Pel que fa a l’institut escola Renaixença
Correu electrònic: escola@escolarenaixenca.cat

A partir de 2n d’ESO el centre més proper és l’institut Guinovarda
Correu electrònic: info@insguinovarda.cat

CONNECTA'T

1,572FansM'agrada
674SeguidorsSeguir
904SeguidorsSeguir
15SubscriptorsSeguir