13.4 C
08781
Dimarts 27, octubre, 2020

L’arbre dels records

El diumenge 8 de novembre hi ha la intenció d’inaugurar el projecte «L’arbre dels records» als Hostalets de Pierola. Es tracta d’un espai per al dol perinatal i de suport a les famílies que han patit la mort d’un embrió, fetus o nadó al llarg de les setmanes al voltant del naixement. Es tracta de posar el focus i normalitzar una dura realitat que, avui dia, encara està considerat tabú.

L’associació Little Stars, amb seu al Bages, promou que als municipis hi hagi un espai (preferiblement als cementiris) on les famílies que hagin patit una pèrdua gestacional puguin reflexionar sobre aquest fet per tal de facilitar-los l’elaboració del dol. L’espai consisteix en un ametller (simbolitza el cicle de 9 mesos que dura la seva floració i també un embaràs) i una placa commemorativa.

Als Hostalets de Pierola s’ha previst fer un acte el 8 de novembre a les 11.00 en dues parts: una primera a l’Auditori Cal Figueres i l’altra al cementiri.

Ajudes per fer reformes a casa

Els departaments d’Acció Social i Urbanisme de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola treballen conjuntament en el marc del «Programa d’Arranjament d’Habitatges» de la Diputació de Barcelona. Un programa que dona suport econòmic especialment destinat a persones grans o amb algun grau de discapacitat.

Aquest programa té la finalitat de promoure l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida al domicili de les persones grans i de les persones amb minusvalidesa, per a garantir les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes dels habitatges objecte de les intervencions.

La Diputació de Barcelona dona suport econòmic als municipis per a la realització de petites reformes d’adaptació funcional i per a la instal·lació d’ajudes tècniques als habitatges.

Intervencions incloses en el programa

 • Banys: afavorir l’accessibilitat i facilitar la higiene personal (substitució de banyera per plat de dutxa, tractament antilliscant de paviments, adaptació del lavabo, canvi d’aixetes, entre d’altres).
 • Cuines: intervencions orientades a millorar les condicions de seguretat i facilitar les activitats de la vida diària a la cuina (substitució de placa de gas/butà per plaques elèctriques o altres elements de cocció, tractament antilliscant de paviments, adaptació del mobiliari, canvi d’aixetes, entre d’altres).
 • De caràcter general: intervencions adreçades a realitzar adaptacions i/o  proporcionar suports en l’entorn general del domicili per facilitar la mobilitat general de la persona (ampliacions de portes, eliminació de graons, instal·lació d’ajudes tècniques, entre d’altres).
 • Actuacions complementàries de millora de l’eficiència energètica dels domicilis: petites intervencions que puguin complementar els arranjaments realitzats i que tinguin com a finalitat la millora energètica dels domicilis.
 • Ajudes tècniques: productes fabricats especialment per permetre o facilitar la realització de determinades accions de la vida quotidiana, de tal manera que sense el seu ús, seria impossible o molt difícil per a la persona poder-les realitzar.

Qui ho pot demanar

 • Persones de 65 anys o més, preferentment amb discapacitat, en situació de dependència o amb insuficiència de recursos econòmics.
 • Persones més grans de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona gran.
 • Persones menors de 65 anys amb necessitats especials pel que fa a la seva capacitat física o psíquica per a desenvolupar les activitats de la vida diària dins la llar (no és imprescindible certificació del grau de discapacitat).

Com es pot sol·licitar

La persona interessada, o bé els seus familiars, cal que demanin hora amb la Treballadora Social trucant a l’ajuntament en horari d’oficina o adreçant-se a recepció.

Documentació que cal aportar a la visita

 • DNI, passaport o NIE
 • Document acreditant els ingressos que perceben els integrants de l’immoble a reformar
 • Certificat mèdic on hi constin les patologies de la persona/es sol·licitant/s (opcional)

Termini de presentació

Aquest any el termini de presentació de les sol·licituds s’ha allargat, a conseqüència de la pandèmia, fins al 20 de novembre (inclòs). Les obres s’executaran abans del 31 de març de 2021.

Formació per trobar feina (inscripcions)

El Servei Local d’Ocupació ha programat una nova proposta formativa amb «L’entrevista per competències» que es durà a terme, en dues sessions, els dies 17 i 18 de novembre a les 10.00 a l’Auditori Cal Figueres. Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç
.
Es tracta d’un taller de dues sessions, amb una durada de dues hores cadascuna, on es treballaran aspectes teòrics sobre l’entrevista per competències així com la posada en pràctica d’aquesta. L’objectiu és que les persones que hi assisteixin coneguin els aspectes clau a tenir en compte per tal de superar amb èxit l’entrevista per competències, una metodologia de selecció que moltes empreses apliquen actualment.
.
S’hi pot inscriure qualsevol persona interessada, independentment de si estan o no en procés de recerca de feina posant-se en contacte amb el servei o a través del següent enllaç.

Estat d’alarma i confinament nocturn

Utilitzem aquest canal com a font principal per informar-vos sobre l’última hora de la Covid-19. Aquí hi trobareu les peculiaritats de les mesures en l’àmbit local, quines accions es fan des de l’Ajuntament i, també, les novetats del dia a dia, accessos a informació rellevant, recomanacions i enllaços que poden ser d’interès. 

 • 25 d’octubre: El govern espanyol activa l’estat d’alarma i el de Catalunya acciona el confinament nocturn per la qual cosa no es pot sortir al carrer de 22.00 a 6.00 amb l’excepció de treballadors i per cuidar persones dependents. Els establiments hauran de tancar a les 21.00. Descarrega’t el certificat autoresponsable prement aquí.
 • Publicat al DOGC la partida d’ajudes a autònoms i pimes prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa. Podeu presentar les vostres sol·licituds a través del següent enllaç: http://canalempresa.gencat.cat/ca/inici
 • El bar del Casal Català manté el servei habitual de menjar, cafès, begudes i menús de migdia, en tots els casos, per emportar. Ofertes per sopar divendres i dissabte. Més informació a l’exterior del mateix local i per Instagram (cafeterscasal). Comandes al 93 771 29 85. L’horari en aquest període s’adapta:
  DL: 9 a 16h DM: Tancat DC: 9 a 16h DJ: 9 a 16h DV: 9 a 16h i 19 a 21h DS: 9 a 16h i 19 a 21h DG: 9 a 16h.
 • Celler de l’Esteve (La Bodega). Ofereix menjar per emportar amb esmorzars, tapes, entrepans i menjar preparat a recollir al mateix local. Horari de 9.00 a 14.00 hores. Reserves al 93 771 21 70  o per Whatsapp al 652 66 16 45. També lliurament a domicili de queviures envasats (aigua, vi, llet, llegums, etc) contactant al telèfon 659 76 66 51.
 • Ca la Goretti i bar Polideportivo de Serra Alta tancats fins a nou avís.

Publicació del DOGC del 16 d’octubre.

14 d’octubre Les restriccions anunciades aquest dimecres pel PROCICAT han de ser aprovades pel TSJC i cal que es publiquin al DOGC. La previsió és que entrin en vigor la nit de dijous a divendres amb una durada de 15 dies.

 • Es limita la circulació i els desplaçaments fora del domicili.
 • Es prohibeixen les reunions familiars i socials de més de 6 persones. Es recomana el teletreball tant a les universitats com a les empreses. El comerç haurà de reduir el seu aforament al 30% i garantir la distància social d’1,5 metres.
 • Els actes religiosos i cerimònies civils limiten l’aforament al 50%.
 • Les activitats culturals, espectacles públics i activitats recreatives hauran de limitar l’aforament al 50%, preassignar els seients i tancar a les 23.00 hores com a molt tard
 • Bars i restaurants hauran de tancar i només podran fer menjar per emportar.
 • Es prohibeix menjar i beure a l’aire lliure.
 • L’aforament dels equipaments esportius es limita al 50% amb cita prèvia.
 • Les competicions no professionals s’aturen durant 15 dies.
 • Es tanquen les pistes poliesportives obertes sense control d’aforament.
 • Els parcs i jardins poden romandre oberts amb limitació horària fins a les 20.00 hores.
 • Es mantenen les activitats de lleure educatiu, extraescolars d’acord amb el pla de desescalada.
 • Queden suspeses les festes, congressos, convencions i fires comercials.
 • Altres mesures

MESURES ANTERIORS

 • 26 de setembre Es limiten les reunions socials a un màxim de 6 persones: https://gen.cat/3i4MuHw 
 • Consulteu les recomanacions de Salut a través del següent enllaç.
 • Distància social, ús obligatori de mascareta, prohibició de beure alcohol a la via pública i de fumar sense garantir la distància mínima de 2 metres i horaris limitats en els bars.
 • Última fase de la desescalada des de divendres 19 de juny amb l’entrada de l’etapa de represa on s’aixequen totes les restriccions de mobilitat dins el país, s’obren els parcs infantils mantenint la distància i es segueix marcant distàncies i l’ús de mascareta.
 • Fins al 26 de juny es pot presentar la sol·licitud a les ajudes que atorga l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola a autònoms, treballadors i empreses del municipi.
 • Dilluns 15 de juny entrem a la fase final de la desescalada amb la Fase 3 i es permet fer trobades socials de fins a 20 persones, que poden passejar juntes encara que no convisquin. Podeu consultar totes les mesures prement aquí.
 • Dilluns 1 de juny entrem a la Fase 2.
  La Direcció General de Protecció Civil ha actualitzat a la seva pàgina web les respostes a les preguntes freqüents corresponents a la Fase 2 i que podeu consultar prement aquí
  Consulteu a quina regió sanitària pertany cada municipi prement aquí.
 • Segona setmana de la Fase 1 recordem que ja es pot accedir al cementiri municipal però cal trucar prèviament al 93 771 20 49 (Guàrdia Municipal), l’aforament màxim permès és de 15 persones, mantingueu la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones, l’ús de mascareta és recomanable i no es permet l’intercanvi d’objectes. Cal evitar també, quan sigui possible, el contacte amb el mobiliari.
 • Ajuts per al lloguer i ampliació fins al 2 de juliol el termini per demanar l’ajornament o reducció del pagament del lloguer.
 • Des del 18 de maig passem a la Fase 1 del desconfinament. Aquí teniu preguntes i respostes que, en alguns casos, fan referència a la regió sanitària, en el nostre cas la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès).
 • De dilluns 11 al dimecres 13 de maig es van repartir més de 800 mascaretes en un repartiment massiu de mascaretes per franges d’edat i amb horaris. Notícia relacionada
 • A partir del dimarts 12 de maig torna el servei de la deixalleria municipal amb nous horaris i condicions. Més informació
 • Des del 4 de maig l’Ajuntament ofereix atenció presencial a recepció per fer gestions al registre d’entrada. L’accés es fa de manera individual i cal prendre les mesures de seguretat i protecció adequades. Més informació
 • Des del 2 de maig es poden fer sortides individuals o acompanyats d’una persona convivent. Com a municipi de menys de 5.000 habitants no s’estableixen franges horàries ni limitacions horàries (entre les 6.00 i les 23.00), un cop al dia i no més d’1 quilòmetre de casa. Es pot fer esport al llarg del terme.
 • Convocatòria de subvenció des del 30 d’abril per a entitats i empreses del Comerç, Serveis, Artesania i Moda afectades per la #COVID19: ➡ https://t.co/8VbicLlTil
 • Prestació d’urgència (200€) per a subministraments bàsics a persones afectades per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19. Consulteu les condicions a l’article 6. La prestació consisteix en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies a Catalunya per un import de 200 euros, en un pagament únic, amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. Aquesta prestació és compatible amb la percepció d’altres ajuts. El termini per presentar les sol·licituds comença aquest dijous 30 d’abril i fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària destinada a la prestació.
  En el següent enllaç trobareu el formulari (disponible a partir del 30/04).
 • Així queden els terminis dels pagaments d’impostos de l’ORGT:
  IBI: Període pagament voluntari: del 4/05 al 6/07. S’amplia a l’1/09
  Domiciliats: 1a fracció 4/05 es passarà l’1/09 i la 2a fracció 1/10 es passarà l’1/12
  Residus comercials: Període pagament voluntari: del 4/05 al 6/07. S’amplia fins a l’1/09. Domiciliats: 1/07 es passarà l’1/09
  La resta queden tal com estava publicat en les mesures econòmiques del 30 de març:
  Vehicles: Del 3/04 al 5/06 – Domiciliats 02/06
  Residus: Del 4/05 al 6/07 – Domiciliats 1/07
  Guals: Del 4/05 al 6/07 – Domiciliats 1/07
  Rústica: Del 4/09 al 5/11 – Domiciliats 2/11
  IAE: Del 18/09 al 18/11 – Domiciliats 02/11
 • Preguntes i respostes respecte a les mesures de desconfinament als menors de 14 anys:
 • Recuperació de l’atenció a través del telèfon habitual (93 771 21 12) en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores. Recordem que no hi ha atenció presencial i que es continua atenent també per correu electrònic dels diferents departaments i tècnics, al genèric i que es poden fer gestions mitjançant els tràmits digitals.
 • Preguntes més freqüents sobre diferents aspectes i temàtiques prement aquí.
 • Servei de mediació en cas de conflictes d’àmbit social.
 • Reforç en l’assessoria en matèria d’habitatge en línia (Direcció General de Joventut).
 • El Consorci per a la Normalització Lingüística amplia l’activitat en línia.
 • Operatiu el servei de bus urbà amb trajectes fins a l’estació de Piera i als diferents barris i urbanitzacions del nostre terme. És obligatori l’ús dels elements de protecció personal com mascareta i guants, guardar distància així com el límit d’ocupació màxima.
 • Tot allò que has de saber sobre les mascaretes: tipus i col·locació (vídeo).

 • Compartim l’enllaç de la Xarxa Telemàtica del Departament d’Educació amb propostes per poder fer durant el confinament.
 • Comunicat sobre les mesures econòmiques en l’àmbit local dels Hostalets de Pierola.
 • Informació sobre els serveis essencials després de l’actualització de l’estat d’alarma:
 • Apartat web de Salut amb les dades sobre l’evolució dels casos de covid-19 per territoris.
 • L’Ajuntament posa a disposició la carpa de la pista poliesportiva als departaments d’Interior i de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • Formulari per elaborar una llista de voluntariat per si calen reforços en les accions de suport a persones que pateixen les restriccions a causa del període de confinament per coronavirus.
 • Actualització dels horaris de botigues i comerços dels Hostalets de Pierola:
 • Es programa la neteja i desinfecció setmanal de zones comunes i contenidors del municipi: Dimarts i divendres (nucli), dilluns i dijous (urbanitzacions i barris).
 • Abans de desplaçar-vos, empleneu en línia el certificat autoresponsable que podeu trobar també impresos als comerços locals que estan oberts.
 • Neteja i desinfecció dels carrers i zones de contenidors del terme.
 • L’Hospital d’Igualada necessita reforçar el servei de neteja amb 20 llocs de treball. Les persones candidates han de tenir vehicle propi per desplaçar-se fins a l’Hospital, han d’estar disposades a treballar en condicions molt estressants i fer torns de matí, tarda i nit. Més informació al Servei d’Ocupació Local (679 964 657) o enviant un e-mail directament a l’oferta (prospeccio_marmi@anoia.cat).
 • Disponible l’App oficial del Sistema de Salut de Catalunya Stop Covid19 Cat per fer el seguiment i vigilància dels teus símptomes de coronavirus. Podeu descarregar-la per iPhone i per Android.
 • S’ajorna la prova pilot i el període d’inscripcions del Camí ramader de Marina.
 • La Generalitat de Catalunya anuncia una partida d’ajudes per a autònoms que han vist reduïda la seva facturació. Consulteu-ne les condicions prement aquí.
 • A continuació us deixem una Guia Laboral de caràcter informatiu a partir del que s’ha anat publicant i per si us pot orientar al llarg d’aquest dies.
 • Recordeu que els canals d’emergència són 061 i APP (consultes coronavirus i sanitàries), 012 (consultes generals) i 112 (emergències).
 • Parcs infantils tancats i precintats.
 • Suspès el servei de bus que comunica Els Hostalets de Pierola amb Piera.
 • Novetats en l’APP de 061CatSalut. S’habilita un nou servei en el qual, sesprés d’un qüestionari es demana un telèfon per posar-se en contacte amb l’usuari. Per descarregar-vos l’aplicació premeu aquí.
 • Tancats els bars del Casal Català, el Celler de Cal Esteve, Ca la Goretti, els dels locals socials de Serra Alta i Can Fosalba i perruqueries. Cal Biel no oferirà servei fins dimarts. Obertes la Farmàcia (937712255), el supermercat Suma (937712807), forn de pa i pastisseria Kakau (931460190), les botiga de queviures i productes de primera necessitat L’Arca (937712622) i botiga Marta (666807433), totes elles amb servei a domicili per a la gent que ho necessiti. De moment l’Estanc ofereix servei amb normalitat. A Serra Alta (625254383) i a Can Fosalba (657038509) grups de veïns s’han organitzat amb voluntariat per donar resposta, especialment, a la gent gran.
 • La línia de tren dels FGC en direcció a Igualada arriba fins a La Pobla de Claramunt degut al confinament des de mitjanit de la capital de la comarca i rodalies.
 • L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) comunica que suspèn l’atenció presencial. Es dona servei telemàticament, per telèfon 934 72 92 23 i e-mail: orgt.piera@diba.cat.
 • Publicat Decret d’alcaldia amb les principals mesures.
 • Escola Renaixença i Llar d’Infants La Granota se suspenen les classes per un mínim de 15 dies a partir del divendres 13 de març.
 • Anul·lació de tots els actes organitzats per l’Ajuntament i entitats (Ple, cinema familiar, assajos, misses, reunions i tallers de Tradicions, seminari, xerrades, concert Amics de la Música, òpera ACHP, etc.)
 • Suspensió de l’atenció presencial al públic a les oficines municipals (Ajuntament, Punt Jove, CEM Cal Maristany, Biblioteca, locals socials, Auditori Cal Figueres, Casal d’avis, Esplai Pífies, Escola de Ball, etc). Podeu contactar als correus electrònics i telèfons habituals.
 • Queden cancel·lades també, fins a nou avís, totes les activitats del Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) de cara al públic: Visites escolars, tallers i visites comentades del cap de setmana.
 • Sense servei també l’Alberg de Can Roviralta.
 • Suspensió de l’activitat esportiva (futbol i patinatge).

Us informem també que el consultori dels Hostalets de Pierola romandrà tancat fins a nou avís. El servei d’atenció primària de salut es dona al CAP de Piera (93 77 88 495).

Des de l’Ajuntament s’estan estudiant en tot moment les mesures que cal prendre i us recomanem seguir les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a partir dels darrers comunicats a l’apartat (Sala de premsa) o tenir a mà l’enllaç on trobareu material i vídeos explicatius com aquest:

Horaris del cementiri municipal per Tots Sants

Coincidint amb la festivitat de Tots Sants s’amplia l’horari d’aquestes instal·lacions municipals per tal que les famílies hi puguin accedir. Així doncs, del 25 d’octubre al 2 de novembre el cementiri estarà obert cada dia amb una sèrie de mesures d’accés per evitar contagis de la pandèmia i ús que anirem actualitzant en aquest apartat.

Els horaris per visitar el cementiri dels Hostalets de Pierola amb motiu de Tots Sants és el següent:

 • Diumenge 25 d’octubre de 10.00 a 14.00
 • Dilluns 26 d’octubre de 10.00 a 14.00
 • Dimarts 27 d’octubre de 10.00 a 14.00
 • Dimecres 28 d’octubre de 10.00 a 14.00
 • Dijous 29 d’octubre de 10.00 a 14.00
 • Divendres 30 d’octubre de 10.00 a 14.00
 • Dissabte 31 d’octubre de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00
 • Diumenge 1 de novembre de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00
 • Dilluns 2 de novembre de 10.00 a 14.00

Enguany s’apliquen un seguit de mesures sanitàries amb motiu de la Covid-19:

 • Aforament limitat a 50 persones a l’interior del recinte
 • Cal portar la mascareta en tot moment
 • Mantenir la distància de seguretat (2 metres)
 • Fes ús de la solució hidroalcohòlica
 • Utilitzar els contenidors de residus habilitats
 • Limitar el temps d’estada al cementiri
 • No es permet menjar ni beure dins la instal·lació

Ajuts escolars curs 2020-21

Del 2 al 27 de novembre es podran presentar les sol·licituds per optar a les beques que atorga l’Ajuntament dels Hostalets entre estudiants del municipi i que van dels 50 als 325€. Es tracta d’unes ajudes per a l’escolarització que, enguany, es concedeixen a l’alumnat de fins a 25 anys (inclosos) i que cursen d’Educació Infantil a estudis universitaris o màsters.

Publicada la convocatòria dels ajuts escolars per alumnes fins a 25 anys en fase de formació (Educació Infantil, Primària, Secundària, cicles formatius, Batxillerat, estudis universitaris i màsters) que atorga l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola. Se’n pot beneficiar tot l’alumnat empadronat al municipi en el marc d’una partida pressupostària que pot reduir les quantitats de forma proporcional si la demanda supera l’import. Les sol·licituds han d’aportar els justificants sobre les despeses en cost de llibres, dispositius informàtics i quotes de material per als qui no utilitzin llibres, rebuts mensuals i matrícula. Cal incloure les dades de l’alumne així com la documentació bancària per rebre la compensació econòmica. Les sol·licituds es poden presentar del 2 al 27 de novembre.

A continuació podeu consultar el detall de les bases i el document de sol·licitud.

Voluntariat per ajudar amb la tecnologia

Des del Consell Comarcal de l’Anoia i l’àrea de la Gent Gran de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola s’impulsa l’«esTIC + a prop», un projecte per acostar les noves tecnologies a persones grans a través del voluntariat. Les xarxes socials, l’App, demanar hora al metge o fer una videotrucada serà més fàcil si ens ajudem.

El projecte «esTIC + a prop» precisa de dos públics ben definits: avis i àvies amb interès per aprendre i voluntariat jove amb ganes de compartir coneixements sobre aspectes tecnològics i gestions del dia a dia. Com demanar hora el metge o fer una videotrucada amb els amics o familiars, l’ús de les xarxes socials, aplicacions o cercar informació són aspectes que es podran compartir en una època on, precisament, les noves tecnologies ens permeten estar més connectats.

Des de l’administració es posen les eines per tal d’identificar els casos que poden ser part del projecte i dotar de suport informàtic en cas que sigui necessari. Per això, en una primera fase es contactarà per telèfon amb tots els avis i àvies del poble i se’ls farà una petita enquesta per veure’n les necessitats. Per altra banda, s’inicia també un període de captació de voluntariat entre les persones joves d’edat i d’esperit que vulguin col·laborar. Només cal enviar un correu amb el nom, data de naixement, tram horari de disponibilitat i telèfon de contacte a ireneabad@elshostaletsdepierola.cat (assumpte: esTIC).

La previsió, pendents de les recomanacions sanitàries en cada moment, és que les primeres sessions es puguin fer a partir dels mesos de novembre i desembre.

El teu propi hort amb tècniques sostenibles

Obert el període d’inscripcions del curs anual d’horticultura ecològica que es farà en quatre sessions. Una molt bona oportunitat per adquirir coneixements i treure el màxim profit del teu hort. Si no el tens, apuntar-s’hi dona accés a poder comptar amb un de la dotzena d’hortets municipals disponibles actualment de la Font del Comú amb assessorament i tallers específics.

El curs, amb un cost de només 10€, consta de 3 classes teòriques (5, 12 i 19 de novembre de 19 a 21 hores) a l’Auditori Cal Figueres i una quarta sessió pràctica amb data per determinar. Amb aquestes sessions s’aprendran les tècniques per treure el màxim rendiment d’un hort ecològic.

Aquest és un curs imprescindible per optar a un dels horts municipals de la Font del Comú. Actualment n’hi ha una dotzena de disponibles i estan pensats per abastar, com a mínim, una família sencera. La concessió és per a un màxim de 4 anys i, a més, inclou assessorament tècnic i tallers un cop al mes amb una quota anual d’entre 90 i 50 euros segons bonificacions.

Les inscripcions es poden fer presencialment a les oficines municipals de l’Ajuntament, o fer una prereserva per telèfon al 93 771 21 12 o enviant un correu electrònic recepcio@elshostaletsdepierola.cat a l’espera d’oficialitzar la sol·licitud amb la instància i el pagament.

Abastament d’aigua a Can Fontimarch

Publicació del projecte d’obres ‘Abastament d’aigua al Nucli de Can Fontimarch des de la xarxa municipal de Can Fosalba’ amb l’objectiu d’abastir d’aigua potable el dipòsit municipal de Can Fontimarch mitjançant una canonada que, per gravetat, connecti ambdós dipòsits. Document publicat al BOPB.

Campanya de vacunació contra la grip

Aquest divendres comença la campanya de vacunació contra la grip, també als Hostalets de Pierola, dirigida especialment als grups de risc. Enguany s’inicia més d’hora amb motiu de la pandèmia i s’apliquen les dosis del 16 al 30 d’octubre. Cal sol·licitar hora per telèfon a l’ambulatori local o al CAP de Piera.
.
Les vacunacions se subministraran els dies laborables entre el 16 i el 30 d’octubre de 9.30 a 11.30 a la sala habilitada a l’espai de Cal Batista (c. Major, 1). En cas de necessitat es pot accedir a Piera on l’horari és més ampli (9.30 a 13.30 i 15.00 a 19.30). El punt de vacunació a la població veïna és a la nau de Cal Sanahuja (c. Era del Poch).
.
Cal demanar cita prèvia per telèfon al 93 771 20 02, al CAP de Piera (93 778 84 95) o a través del portal lamevasalut.
..
La vacuna de la grip està recomanada especialment aquest any a:
 • Persones majors de 60 anys
 • Persones amb malalties cròniques
 • Dones embarassades
 • Infants prematurs de 6 mesos a 2 anys
 • Infants i adolescents fins a 18 anys que facin tractament amb àcid acetilsalicílic
 • Professionals de la salut i que realitzin serveis per a la comunitat
Més informació al web de Salut.

Xerrada sobre el Sindicat de Manters

Aquest dissabte a les 18.00 té lloc, a l’Auditori Cal Figueres, una de les propostes organitzades pel Casal Català per aquest últim trimestre de l’any. Es tracta d’una xerrada sobre un col·lectiu ben conegut per tothom que, gràcies al Sindicat, ha aconseguit organitzar-se i llançar la marca ‘Top Manta’ entre altres projectes que tindrem l’oportunitat de conèixer. 

El Sindicat popular de venedors ambulants és una entitat creada el 2015 que neix a partir de la necessitat d’organització popular per part dels venedors ambulants, front la violència i repressió policial i el racisme institucional. Des dels seus inicis han impulsat nombrosos projectes socials i comunitaris, entre els quals destaca el llançament de la marca de roba Top Manta.

Durant la pandèmia han destacat especialment per la seva tasca i contribució social, amb l’activació d’un Banc d’Aliments Manter i la confecció de material sanitari per a hospitals i centres sociosanitaris.

Lamine Bathily
, membre i portaveu del Sindicat Manter, ens parlarà de com i per què va néixer el Sindicat, del llançament de la marca Top Manta, així com de la resta de projectes impulsats pel col·lectiu manter durant aquests anys.

Marta Valls presenta la història de Ramon Junyent

Diumenge a les 18.00 es farà la presentació a l’Auditori Cal Figueres i per Instagram d’una història escrita per Marta Valls Ribas i protagonitzada per un altre hostaletenc. «Un saurí aventurer» tracta sobre la vida de Ramon Junyent Carcassona de Cal Ramon Pastor dels Hostalets, un home que ha lluitat per fer que l’aigua sigui un bé comú.

Finalment aquest diumenge 25 d’octubre (s’havia programat inicialment el juliol) es presenta el llibre escrit per l’hostaletenca Marta Valls i editat per l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola que explica la vida de Ramon Junyent, un saurí que va lluitar a la Catalunya rural de la segona meitat del segle passat per tal que l’aigua estigui a l’abast de tothom. Aventurer, autodidacta i treballador incansable, per a Ramon Junyent l’aigua ha estat la seva passió i obsessió alhora.

L’acte es podrà seguir a partir de les 18.00 (seguint les mesures i control d’accés) a l’Auditori Cal Figueres i també a través del compte d’Instagram de l’Ajuntament. En l’acte hi participaran l’autora, el protagonista i el seu fill.

 

Activitats del Casal 2020

El Casal Català publica les propostes culturals previstes pel tram final de l’any que inclouen tres sessions del Club de Lectura i Cinema, conferències i una obra que es podrà veure al remodelat teatre que entra a la recta final d’una adaptació de les seves instal·lacions.

Consulteu dates i propostes de l’últim trimestre de l’any a continuació:

 

 

Ple 14.10.20

Celebrada la convocatòria del Ple Extraordinari del dimecres 14 d’octubre de 2020 en una sessió en format telemàtic i que es va poder seguir en directe per Youtube. A continuació podeu accedir a la versió de Vídeo Acta digital amb l’opció de saltar als diferents punts tractats.

Homenatge a les víctimes de la pandèmia

Cap de setmana d’una gran emotivitat amb tres actes que han servit per tenir un record especial i molt sentit a les víctimes de la pandèmia iniciada el passat mes de març. Retransmissió del Rèquiem de Verdi, l’acte institucional i la cerimònia per a l’esperança van ser el punt d’acompanyament a les famílies afectades.

El cap de setmana del 10 i 11 d’octubre va tenir lloc l’homenatge a les víctimes de la pandèmia i a les seves famílies. Coincidia, també, amb el comiat de l’Associació per la Cultura del Hostalets de Pierola que tanca una època de 5 anys de grans propostes i d’una àmplia aportació cultural, entre altres, amb conferències, concursos de fotografia i pintura, exposicions, concerts, retransmissions d’òpera o l’escultura ‘Pau Universal’ del reconegut artista Guido Dettoni.

Precisament, com a punt final d’aquesta tasca, dissabte 10 d’octubre, l’ACHP va oferir una darrera audició, gratuïta i oberta a tothom, amb l’emissió en diferit del Rèquiem de Verdi, en una interpretació especial de l’Orquestra del Teatre de la Scala de Milà dirigida pel mestre Riccardo Chailly. El seu president, Jordi Juan Samsó, va parlar sobre l’obra però, abans, va tenir unes paraules de record a les víctimes i a tothom que ha participat d’un viatge de poc més de mitja dècada.

Per altra banda, diumenge al migdia es va viure l’acte institucional d’homenatge en record de les persones que ens han deixat durant el període de la pandèmia. Una placa commemorativa, lectura de poemes i escrits acompanyat d’un quartet de corda amb una acurada selecció musical van marcar una trobada senzilla i sòbria que va acabar amb el repartiment d’una planta de romaní entre els assistents.

A continuació, en el mateix espai del parc de Cal Ponsa, va tenir lloc la ‘Cerimònia per a l’esperança‘ presidida pel rector Mn. Carles Muñiz amb una missa en sufragi de les víctimes i per a les persones que pateixen la situació actual.

Neix el Ball de Diables dels Hostalets

Cap de setmana il·lusionant per l’àrea de Tradicions amb la presentació del Ball de Diables dels Hostalets sota l’apadrinament de les colles de Piera i Sant Pere de Ribes. Una exposició a la Torre del Sr. Enric explicava els orígens, l’evolució d’un dels pilars de la cultura popular catalana i com arriba als Hostalets.

El diumenge 11 d’octubre va tenir lloc la presentació del Ball de Diables dels Hostalets a la plaça dels Països Catalans. Un acte festiu que s’havia previst per la Festa Major, finalment cancel·lada, i que va comptar amb l’apadrinament del Ball de Diables de Sant Pere de Ribes i del grup de Diables de Piera.

En la seva presentació, la nova colla hostaletenca va oferir uns versos marcats per la sàtira i l’humor on va relacionar els 7 pecats capitals amb els titulars de les regidories del govern municipal. Una cremada individual i col·lectiva van tancar una estrena molt celebrada.

Paral·lelament a aquest acte, també es va oferir una exposició explicativa del projecte al llarg del cap de setmana en una mostra on s’explicava l’origen del ball de Diables, evolució i s’hi podia veure elements del nou grup dels Hostalets de Pierola.

Visita al pavelló de Cabrils

Una delegació amb representants dels tres grups polítics i tècnics de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va visitar, aquest dimecres, les instal·lacions del pavelló de Cabrils. Es tracta d’un equipament del mateix arquitecte i similar al projecte que, ara mateix, hi ha sobre la taula del departament d’Urbanisme.

Una comitiva amb l’alcalde Gerard Parcerisas i els regidors Jordi Parcerisas, Àngels Lorés, Daniel Vendrell i Jaume Trias, l’arquitecta municipal i el tècnic d’Esports es van desplaçar aquest dimecres a Cabrils per veure el pavelló d’aquest municipi del Maresme. Es tracta d’un equipament que correspon al mateix arquitecte i que és molt similar al del projecte que actualment està a l’Ajuntament i que ve del mandat anterior.

La trobada es va dividir en dues parts en una primera part amb una explicació més tècnica per part de l’arquitecta de Cabrils posant més atenció en aspectes estructurals, de distribució i energètics i, més tard, el tècnic d’esports va destacar com es duu a terme l’activitat amb els equips i les diferents disciplines esportives i conèixer quin és el funcionament del dia a dia de les instal·lacions.

L’objectiu de la trobada és analitzar els pros i contres del projecte que es vol aplicar al nostre municipi i fer el possible per aconseguir un consens entre totes les forces del consistori.

Bústies a Can Marcet

Acord entre el servei postal i la regidoria d’Urbanitzacions de l’Ajuntament per distribuir les cartes en una bústia col·lectiva situada a l’entrada de Can Marcet i que serveix per rebre les cartes a cada casa. La mesura s’afegeix a l’acció que fa uns mesos ja es va aplicar també a la urbanització de Serra Alta.

Ja estan operatives les bústies de servei postal a Can Marcet instal·lades recentment a l’entrada del barri hostaletenc. Amb aquesta actuació les diferents cases podran accedir al correu d’una manera més còmoda i directa.

Recordem que fa pocs mesos es va activar també el mateix servei a Serra Alta després d’habilitar 3 punts de la urbanització.

Taller per aconseguir feina (+45)

Obert el període d’inscripcions per apuntar-se al taller «Tinc més de 45 motivacions per treballar» previst per al 14 d’octubre a l’Auditori Cal Figueres destinat a persones de mitjana edat que estiguin cercant feina. Una acció formativa coordinada des de la Diputació i cofinançada per Consell Comarcal.
.
A través d’aquest taller es parlarà de factors com l’edat i l’experiència laboral a l’hora de cercar feina i com aquests factors els podem fer jugar al nostre favor.
El taller s’impartirà el pròxim dimecres 14 d’octubre a l’Auditori Cal Figueres dels Hostalets de Pierola a les 10.00 hores.
.
Cal fer inscripció prèvia omplint el següent formulari d’inscripció.
.

Per a més informació podeu contactar amb el Servei d’Ocupació Local.

Reactivació del servei d’estudi assistit

El departament de Joventut reactiva el servei d’estudi assistit a mitjan d’aquest mes d’octubre. Aquest servei pretén donar suport a joves estudiants de 1r a 4t d’ESO en temes vinculats en l’àmbit acadèmic: tècniques d’estudi, acompanyament per fer deures i treballs, potenciar les habilitats socials o reforçar els processos de vinculació al centre educatiu.
.
Les classes s’ofereixen els dimarts i dijous de 17 a 18.30h al Punt Jove i atendran a 10 joves. El cost del curs és de 10€ mensuals amb pagament trimestral. Per inscriure-s’hi cal contactar amb la tècnica de Joventut al telèfon 639 38 10 81. Les places s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció.

CONNECTA'T

1,572FansM'agrada
674SeguidorsSeguir
904SeguidorsSeguir
15SubscriptorsSeguir